Futbol ÖZEL - Mahkemeden Arda Turan kararı! Cinsel taciz iddiasıyla yeniden yargılanmıştı

ÖZEL - Mahkemeden Arda Turan kararı! Cinsel taciz iddiasıyla yeniden yargılanmıştı

29.06.2022 - 11:55 | Son Güncellenme:

Futbolcu Arda Turan’ın, şarkıcı Berkay Şahin’in eşi Özlem Ada Şahin’i taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Bozma kararı sonrası yeniden yapılan yargılamada Arda Turan'ın “cinsel taciz” suçundan davası devam etmişti. İşte tüm detaylar...

ÖZEL - Mahkemeden Arda Turan kararı Cinsel taciz iddiasıyla yeniden yargılanmıştı

Damla GÜLER / İSTANBUL

Haberin Devamı

Arda Turan ile Berkay Şahin’in 2018 yılında yaşadıkları kavga nedeniyle karşılıklı müşteki-sanık olarak yargılandıkları davada, Turan’a “cinsel taciz” suçundan verilen beraat kararı tanıkların dinlenmediği gerekçesiyle bozulmuştu. Usulden bozulan davanın yeniden yapılan yargılamasında, aralarında futbolcu Burak Yılmaz’ın da olduğu tanıklar önceki celselerde dinlenmişti.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Davanın İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmasına Arda Turan, Berkay Şahin ve Özlem Ada Şahin katılmadı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmada ilk olarak esasa ilişkin mütalaa açıklandı. Duruşma savcısı açıkladığı mütalaada, yeniden yapılan yargılamada, “cinsel taciz” suçunun işlenip işlenmediğine dair delil yönünden bir değişiklik olmadığını vurguladı. Suçlama hakkında kesin ve inandırıcı değil olmadığı belirtilen mütalaada, Arda Turan hakkında beraat kararı verilmesi talep edildi.

Haberin Devamı

AVUKATLARIN SÜRE TARTIŞMASI
Mütalaanın ardından söz verilen Özlem Ada Şahin’in avukatı esasa ilişkin beyanda bulunmak için süre talep etti. Avukatın ardından söz verilen sanık Arda Turan’ın avukatı Şeref Dede ise, katılan tarafın istediği süre talebinin yerinde olmadığını söyleyerek, “Türk Ceza Kanunu usulüne göre katılan tarafa mütalaadan önce söz verilir. Mütalaadan sonra söz verilmez. Son söz sanığa aittir ve bizim süre talebimiz yoktur” dedi. Turan’ın avukatının bu beyanı üzerine Şahin’in avukatı bu kez, “Yetki belgemiz yoktur. Davayı uzatmayacak şekilde kısa bir süre talep ediyoruz” dedi. Tekrar söz alan Arda Turan’ın avukatı bu kez, “Meslektaşım daha önce 3 duruşmaya katılmış. Tutanaklarda ismi vardı. Davaya hakimdir. Süre verilmemesini talep ediyoruz” dedi.

İKİNCİ KEZ BERAAT KARARI
Taleplerin ardından Özlem Ada Şahin’in avukatının süre talebini reddeden mahkeme davayı karara bağlayacağını açıkladı. Mahkeme açıkladığı kararında Arda Turan’ın, “cinsel taciz” suçunu işlediğinin kanıtlanamadığını belirterek beraat kararı verdi.

NE OLMUŞTU?

Arda Turan'ın, Emirgan'daki bir mekanda Berkay'ın eşi Özlem Şahin'i taciz ettiği ve bunun üzerine Berkay ile kavga ettiği iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Sonrasında Arda Turan, Berkay'ın burnunu kırmıştı. Turan'ın, popçunun tedavi gördüğü hastaneye silahla gidip ateş etme görüntüsü ekranlara yansımıştı.

ÖZEL - Mahkemeden Arda Turan kararı Cinsel taciz iddiasıyla yeniden yargılanmıştı

ARDA'DAN CANLI YAYINDA DAVA SÖZLERİ

Arda Turan dün akşam katıldığı canlı yayında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlamış, cinsel taciz iddiasıyla yeniden yargılandığı davayla ilgili de konuşmuştu. Arda, davayla ilgili; 'Cinsel tacizle yargılandım ben. Ben kimseye böyle bir şey yapmadım. Hala yargı sürecinde, beraat ettim ama gönlüm soğumuyor hala.' ifadelerini kullanmıştı.

BURAK YILMAZ DAHA ÖNCE İFADE VERMİŞTİ

Önceki yapılan duruşmada futbolcu Burak Yılmaz’ın celse arasında ifade verdiği ortaya çıkmıştı. Yılmaz ifadesinde şunları söylemişti; 'Mekanda eğleniyorduk. Hatırladığım kadarıyla bir arbede olayı oldu. Berkay’a yardımcı oldum, dışarı çıkardım. Mekan çok kalabalıktı. Ayrıca Arda’nın Özlem Hanım'la diyaloğuna şahit olmadım. Arda ile Berkay arasında 2-3 saniyelik bir konuşma geçti. Ancak uzak olduğum için ne konuştuklarını duymadım. Sonra bir anda arbede oldu. Berkay’ın burnu kanadı. Dışarı çıkardım. Sonra korumaları geldi. Birisi 'Silahımı getirin' diye bir şey söyledi ancak kim söyledi hatırlamıyorum. Sonra ben de Arda’yı alıp oradan çıkardım.' demişti

Haberin Devamı

ÖZEL - Mahkemeden Arda Turan kararı Cinsel taciz iddiasıyla yeniden yargılanmıştı

'BERKAY, ARDA’NIN YANINA GELDİ'

Mekanın çok kalabalık ve karanlık olduğunu dile getiren Yılmaz, şu ifadeleri kullanmıştı;

'Arda mekana gelince yanıma geldi. Yaklaşık 20-30 dakika sonra Berkay, Arda’nın yanına geldi ve bu arbede olayı oldu. Berkay ve Özlem Hanım dışarıdaydı, biz içerideydik. Bulunduğum yerden onları görme şansım yoktu. Arbede olayı sırasında Özlem Hanım'ın Berkay’ın yanında olup olmadığını hatırlamıyorum. Ancak Berkay’ı dışarı çıkardıktan sonra yanına geldi. Herhangi bir fiziki ve psikolojik anormallik görmedim kendisinde.'

ÖZEL - Mahkemeden Arda Turan kararı Cinsel taciz iddiasıyla yeniden yargılanmıştı

'ÖZLEM HANIM TEDİRGİN BİR ŞEKİLDE GELDİ'

Duruşmada ayrıca Berkay Şahin’in asistanı Onur Ürkmez de tanık olarak dinlendi. Olay günü gece kulübüne birlikte gittiklerini anlatan Ürkmez, “Özlem Hanım iç taraftaydı, Berkay Bey ise dışarıda arkadaşlarıyla birlikteydi. Ben de dış tarafta duruyordum. Bir ara Özlem Hanım'ın tedirgin bir şekilde Berkay Bey'in yanına geldiğini gördüm. Birbirleriyle bir şeyler konuştular. Sonra ikisi birlikte içeri girdi. Bir süre sonra Berkay Şahin’in dışarı çıktığını gördüm, bağırıyordu. Elindeki bardağı yere attı. Burnu kanıyordu. Bu sırada Özlem Hanım'ın içeride olduğunu gördüm. Hemen içeri gidip onu aldım. Özlem Hanım'ı taksiye bindirip, eve gönderdim. Sonrasında Berkay Bey'le birlikte hastaneye gittik” şeklinde konuşmuştu.

Yazarlar