Dünya Kupası Arjantin, Avustralya'yı yıktı! Çeyrek finale yükseldi

Arjantin, Avustralya'yı yıktı! Çeyrek finale yükseldi

03.12.2022 - 21:55 | Son Güncellenme:

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin, Avustralya ile karşı karşıya geldi. Kritik müsabakayı Arjantin, 2-1'lik skorla kazandı.

Arjantin, Avustralyayı yıktı Çeyrek finale yükseldi

2022 Dünya Kupası'nda son 16 turunda Arjantin ile Avustralya karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Ahmad bin Ali Stadyumu'nda oynandı. Zorlu karşılaşmada Polonyalı hakem Szymon Marciniak görev aldı. Kritik müsabakayı Arjantin, Messi'nin ve Alvarez'in golleriyle 2-1 kazandı. Bu sonuçla Arjantin, son 16'ya yükseldi ve Hollanda'nın rakibi oldu. Avustralya ise Dünya Kupası'na veda etti.

Haberin Devamı

ARJANTİN - AVUSTRALYA: 2-1 

GOLLER: 35' Lionel Messi, 57' Alvarez, 77' Goodwin

İLK 11'LER

Arjantin: Martínez, Molina, Romero, Otamendi, Acuña, De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister, Messi, Julián Álvarez, Papu Gómez

Avustralya: Ryan, Degenek, Rowles, Souttar, Aziz Behich, Leckie, Mooy, Irvine, Baccus, McGree, Duke

LIONEL MESSI 1000’İNCİ MAÇINA ÇIKTI

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin, Avustralya’yı 2-1’lik skorla mağlup ederek çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. Avustralya karşılaşmasıyla 1000’inci maçına çıkan Lionel Messi, bu karşılaşmalarda 789 gol atarken 348 asist yaptı. Öte yandan 35 yaşındaki oyuncu, Dünya Kupası’nda bir gol daha atması durumunda 10 gole ulaşarak Gabriel Batistuta'yı yakalayacak ve Arjantin forması ile Dünya Kupası’nda en çok gol atan oyuncu rekoruna ortak olacak.

Haberin Devamı

Yazarlar