Dünya Kupası Arjantinli hakemin kararları sonrası Pepe çılgına döndü: Dünya Kupası'nı Arjantin'e versinler

Arjantinli hakemin kararları sonrası Pepe çılgına döndü: Dünya Kupası'nı Arjantin'e versinler

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Portekiz Milli Takımı'nın ikinci kaptanı Pepe, Fas'a elendikleri mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. Pepe, Arjantinli hakem Facundo Tello'nun kararları sonrası çılgına döndü ve FIFA'nın kararını eleştirdi.

Arjantinli hakemin kararları sonrası Pepe çılgına döndü: Dünya Kupasını Arjantine versinler

2022 Dünya Kupası Çeyrek Final aşamasında Fas'a elenen Portekiz Milli Takımı'nda Pepe ateş püskürdü. 39 yaşındaki stoper, müsabakanın hakemi Facundo Tello'nun maç içerisinde verdiği kararları eleştirdi. Pepe'nin eleştirilerinin ardından gözler FIFA'ya çevrildi.

Haberin Devamı

39 yaşındaki savunmacı karşılaşmanın ardından ilk olarak kendi performanslarını değerlendirdi. Pepe açıklamasında, "Futbol oynayan tek takım bizdik. Üzgünüz. Dünya Kupası'nı kazanacak kaliteye sahiptik ama başaramadık" ifadelerini kullandı.

Fas - Portekiz maçında düdük çalan Arjantinli hakem Facundo Tello hakkında konuşan Pepe, "Arjantinli bir hakemin maçımızı yönetmesi kabul edilemez. Arjantin - Hollanda maçında yaşananlar ve Messi'nin açıklamalarının ardından Arjantinli bir hakem buraya geliyor" açıklamasını yaptı.

Arjantinli hakemin kararları sonrası Pepe çılgına döndü: Dünya Kupasını Arjantine versinler

"HAKEM BUNLARA DİKKAT ETMEDİ"

Facundo Tello'nun kararlarını tutarsız bulan ve oldukça sinirli olduğu gözlemlenen Pepe, "İkinci yarıda oynamamıza izin verilmedi! Hakem, kaleciyle topu oyuna çabuk sokması için iki kez konuştu. Her zaman kendi oyunumuzu oynamaya çalışıyoruz. Son dakikaya kadar savaştık ama başaramadık. Fas, sürekli bizi küçük faullerle durdurmaya çalıştı. Hakem bunlara dikkat etmedi ve Faslı oyuncuları uyarmadı" dedi.

Haberin Devamı

FIFA'nın kararını eleştiren Pepe son olarak, "Burada üzüntüyle ayrılıyorum çünkü Dünya Kupası'nı kazanma kapasitemiz vardı. Hakemin sahadaki tavrını gördükten sonra elimdeki her şeyle Arjantin'e kupayı vereceklerine bahse girebilirim" diye konuştu.

Arjantinli hakemin kararları sonrası Pepe çılgına döndü: Dünya Kupasını Arjantine versinler

"KABUL EDİLEMEZ"

Portekiz Milli Takımı'nın tecrübeli futbolcusu Bruno Fernandes de Arjanli hakem Facundo Tello'ya tepki gösterdi. Bruno Fernandes açıklamasında, "Hakemin Arjantinli olduğunu biliyorduk. Turnuvada Portekizli bir hakemin olmaması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

ARJANTİN'DEN LAHOZ'A TEPKİ

Arjantin'in Hollanda'yı seri penaltı atışları sonrası devirdiği müsabakada Emiliano Martinez ve Lionel Messi, Mateu Lahoz'a sert çıkmıştı. Emiliano Martinez, Mateu Lahoz'un kararlarına dair, "Sahada çok kötü bir hakem vardı. Sürekli Hollanda'ya faul veren, yetmediği gibi 10 dakika ilave süre ekleyen, maçın penaltılara gitmesini isteyen bir hakem vardı. Biz bunlara rağmen kazandık. Bu kadar kötü bir hakem yönetimine rağmen kazandık" yorumunda bulundu.

Lionel Messi ise Mateu Lahoz için FIFA'ya seslenmiş ve "Maç 2-2'ye geldiğinde sinirlendim. Hakem hakkında konuşmak istemiyorum çünkü dürüst olursanız gerçeği söylerseniz cezalandırılacağınızı bilirsiniz. Hakem doğru bir seviyede yönetim göstermedi. FIFA'nın da böyle hazır olmayan bir hakem konusunda dikkatli olmalıydı" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Arjantinli hakemin kararları sonrası Pepe çılgına döndü: Dünya Kupasını Arjantine versinler

Yazarlar