Beşiktaş Artçı şok!

Artçı şok!

10.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olaylı Fenerbahçe derbisinin izlerini üzerinden atamayan Beşiktaş bir darbe de ligde yedi, Kardemir Karabükspor yenilgisi ile koltuk tehlikeye girdi: 2-1

Artçı şok

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekip iyi kapanan, savunmasında fazla hata yapmayan rakibini bir türlü çözemedi, pozisyon üretemedi. İkinci yarının başında Ermin Zec’in golüyle sarsılan Beşiktaş, Seleznov’a da engel olamayınca işler iyice çıkmaza girdi, Vincent Aboubakar’ın son dakikalardaki golü puanı kurtarmaya yetmedi.

Derbilerden sonraki maçlardan galibiyetle ayrılmak, her takım için zordur. Derbiyi kazan ya da kazanma; bir sonraki maça motive olmak kolay iş değildir. Üstelik Kardemir Karabükspor gibi bir takımla oynuyorsanız, mutlaka çok daha dikkatli olmalısınız. Çünkü Igor Tudor gibi şimdiden sezona damgasını vurmuş bir hocanın yönettiği takım, size her türlü sürprizi yapabilir. Dünkü maça bu çerçevede bakıldığında, Beşiktaşlı futbolcular, Tudor’un ördüğü etten duvarı bir türlü yıkamadı.

Haberin Devamı

Aslında Kardemir Karabükspor, dünkü maçın ilk yarısında da golleri bulabilirdi. Ama önünde hiçbir üretkenlik sağlayamayan arkadaşlarının açığını, kaledeki Fabri bir stoper gibi kapatıyordu. Daha 8. dakikada gelişen ev sahibi atağında, Yatabare’den önce davranarak topu kafayla çıkaran İspanyol kaleci, buna benzer hamleleriyle ilk yarının adamı oldu.

9. dakikada Karabükspor kale ağzındaki pozisyonda, Cenk, Babel ve Talisca üçlüsü, topu ağlara gönderebilse, skor çok daha değişik olabilirdi. 12’de önce Yatabare ardından 24’te Ceyhun kale önünde çok net pozisyonlardan yararlanamadı. Yine 33’te, topu bir anda önünde bulan Cenk Tosun, bu beklenmedik şansı değerlendiremedi.

Ermin Zec hamlesi

İkinci yarıda ise Tudor’un çok doğru bir kararla Ermin Zec hamlesine şahit olduk. Tanase’nin yerine giren Kardemir Karabüksporlu oyuncu, 50’de attığı golle hocasının beklentisini boşa çıkarmadı. Mecburen rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, bir türlü beklediğini alamıyordu.

Bir de üstüne 70. dakikada Seleznov’un attığı gole de engel olamayınca, siyah - beyazlı takımın işi daha da zora girdi. Kutlamalardan gelen Aboubakar’ın 87’de attığı gol en azından bir puan için umutları arttırsa da, Kartal üç puanı sahada bırakmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Artçı şok

Yazarlar