Diğer Atatürk için koştular

Atatürk için koştular

26.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

87. Büyük Atatürk Koşusu rekor katılımla yapılırken, kadınlarda Sümeyye Erol, erkeklerde de Hüseyin Can mutlu sona ulaştı. Yaşar Doğu Spor Salonu’ndaki törende toplam 100 bin liralık para ödülü dereceye giren isimlere verildi.

Atatürk için koştular

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 87. Büyük Atatürk Koşusu dün rekor katılımla gerçekleşti. Dikmen Keklikpınarı’ndan başlayan 10.5 kilometrelik koşu Ankara Garı’nda sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, startını verdiği yarışta katılımcılar arasındaki yerini de aldı.

Haberin Devamı

Organizasyonda kadınlarda 33.09.87 ile Sümeyye Erol mutlu sona ulaşırken, Derya Kunur 2., Urkuş Işık 3. sırayı aldı. Hüseyin Can, erkeklerde 29.11.98’lik derecesiyle yarışı birinci sırada tamamlarken, Mahsun Değer ve Ramazan Özdemir kürsüyü tamamladı. Yarış sonrası Yaşar Doğu Spor Salonu’nda tören düzenlendi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, törende yaptığı konuşmada, 87. Büyük Atatürk Koşusu’na katılan sporculara teşekkür etti. Koşunun daha da büyüyebilmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirten Çintimar, “Bu yarışın kazananı ve kaybedeni yoktur. Önemli olan 87’ncisini düzenlediğimiz Büyük Atatürk Koşusu’na katılabilmektir. Yarışta dereceye girenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Yarışta dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri protokol üyelerince verildi. Yaklaşık 3 bin kişinin kayıt yaptırdığı yarış, katılım açısından da rekor düzeyde olurken toplamda 100 bin liralık para ödülü verildi.