Diğer Atletizmde tarihi gümüş

Atletizmde tarihi gümüş

03.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en az madalya kazandığı atletizm dalı olan çoklu branşlarda 1990 yılından bugüne kadar Balkan Gençler’de aynı anda gelen iki gümüş madalya, tarihe geçti.

Atletizmde tarihi gümüş

Türkiye’nin en az madalya kazandığı atletizm dalı olan çoklu branşlarda 1990 yılından bugüne kadar Balkan Gençler’de aynı anda gelen iki gümüş madalya, tarihe geçti. Balkan U20 Şampiyonası’nda gençler dekatlonda mücadele eden Hüseyin Alper Gürses ve heptatlonda yarışan Buket Katya Orhonsayın, gümüş madalya kazanma başarısı gösterdiler. Yarışmalarda iki madalya birden kazanan Türkiye, bu branşta 1994’ten sonra ilk kez hem dekatlon, hem de heptatlonda madalya aldı.

Haberin Devamı

Judoda yeni umut

Litvanya’nın Kaunas kentinde yapılan Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nı Türkiye 2 altın ve 2 bronz madalya ile tamamladı. Erkeklerde Mihraç Akkuş (55 kg) ve Mert Şişmanlar (81 kg’da) birinci, Ejder Toktay ve Abdülaziz Kara (50 kg’da) üçüncü olurken, takım karşılaşmalarında kadınların beşincilik elde etti. Geçen yıl Finlandiya’da yapılan şampiyonadan daha iyi sonuçlar gelmesi, 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde umutları artırdı.

Atletizmde tarihi gümüş