Dikkat: Meler zor durumda!

Post traumatic stress disorder… Travma sonrası stres bozukluğu. Bilim insanlarının psikolojik sorunlar içinde sıkça karşılaştığı olaylar…
Pazar günü oynanan Beşiktaş-Galatasaray (0-1) derbisinde Halil Umut Meler’in karar ve davranışları dikkatimi çekti. Bir süre önce Ankaragücü Başkanı’nın yumruklu saldırısına uğrayıp tedavi gören, sonrasında dinlenen ve hakemliğe devam kararı alan Halil Umut Meler’in bir derbiyi yönetirken nasıl bir performans ortaya koyduğunu merak ediyordum. Maç oynandı, kararlar, kartlar konuşuldu… Verilmeyen penaltı pozisyonları tartışıldı. VAR ile diyalogları göz önüne alındı.Şunu söylemeliyim: Meler maalesef başarısız bir maç çıkardı.
Sadece benim değil, FİFA kokartlı hakem hocalarının da duyarlılıkla gözlemlediği Halil Umut Meler, yaşadığı olaydan sonra adeta tarz değiştirmişti..
Meler, iki penaltıyı vermedi. Yardımcı hakemi yanına çağırarak konuşması yadırgandı. Eski bir hakemin çok bilinen agresif davranışlarını sergiler gibiydi. Köhn’ün Cenk Tosun’u düşürmesini bulunduğu yerden net göremedi. Cenk’in penaltı talep eden tepkilerine karşı çok sert ve gergin bir üslupla konuştu. Hiç gereği yokken tribünleri kışkırttı. Bildiğimiz soğukkanlı, ılımlı tavrı yoktu. Aynı biçimde Colley’in İcardi’ye müdahalesi de bir penaltıyı gerektiriyordu, atladı. Burada VAR’ın devreye girmemesi doğal. Tartışmalı, gri pozisyonlarda hakem yeniden değerlendirmeye çağırılmıyor. Ancak Colley’in Barış Alper Yılmaz’a kayarak müdahalesinde sarı kart kararından sonra VAR hakemi Koray Gençerler’in Meler’i incelemeye davet ederek kararın kırmızıya dönüşmesine yol açması da doğru değildi.
Maçın sonucu, hakemlerden sıkça şikayet eden Okan Buruk hocamızın güven duygusunu artırmıştı… Yabancı hakeme karşı tavır alıp Türk hakemlerini destekledi. Beşiktaş kulübünün ise Meler ve Gençerler’i “persona non grata” (istenmeyen adam) ilan etmesi beklenen bir mesajdı.
Kişisel olarak kulüp kaygılarını paylaşıp o tavırlara destek verme/karşı koyma gibi derdim yoktur. Bu maçta beni üzen olay doğrudan Halil Umut Meler’in travma sonrası sorunlu hali…
Avrupa Şampiyonası yaklaşırken, FİFA kokartlı elit hakemimizin acilen “toparlanması” gerekiyor. TFF de üzerine düşeni yapmalı, Meler’i desteklemeli.

Haberin Devamı

TFF-beIN Media… Kutlama ve uyarı

Haberin Devamı

Süper Lig ve 1.Lig maçlarının sezonluk 182 milyon ABD doları karşılığında üç yıllığına yeniden BeIn Media’ya verilmesi günün koşullarında çok iyi bir anlaşmadır. Tarafları kutlayalım. Başarı dileyelim ve şimdiden uyaralım: Play Off takıntısından vazgeçin. Süper Lig’in ideali play off’suz 18 takımlı organizasyondur. Vereceğiniz parayı çıkarmanın çok yolu var, deneyin.

Cumaları kapalıyız. Fenerbahçe SK

YeniGün gazetesinde yazan genç arkadaşım Hüseyin Kılıç, önemli bir durumu tespit etmiş. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor Süper Lig’de Cuma akşamları da maç yaptıkları halde Fenerbahçe, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da (28. hafta itibariyle) tek Cuma maçına çıkmamış. Bu durumun özel bir nedeni var mı? Cumalar kur’a ile mi belirleniyor? Merak ediyoruz. TFF’den açıklama bekliyoruz.

Haberin Devamı