Fenerbahçe Attila Szalai: Bu durum pazar günü değişecek

Attila Szalai: Bu durum pazar günü değişecek

31.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

F.Bahçe’nin başarılı stoperi Attila Szalai, Beşiktaş maçı öncesi galibiyetten emin konuştu, “Bu sezon derbilerde pek başarılı sonuçlar elde edemedik. Umuyorum ki bu durum pazar günü değişecek. Kazanmaya odaklandık” yorumunda bulundu.

Attila Szalai: Bu durum pazar günü değişecek

Attila Szalai dünkü antrenman sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi. Fenerbahçe’nin Macar stoperi pazar akşamı oynanacak Beşiktaş derbisi için iddialı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Deneyimli stoper, Beşiktaş karşısında kazanacaklarını belirterek, “Bu sezon derbi maçlarında pek başarılı sonuçlar elde edemedik. Umuyorum ki pazar günü bu değişecek” dedi.

Ligdeki son durumlarını değerlendiren Szalai, “Bana göre iyi bir yoldayız şu anda. Geçmişte zor diyebileceğimiz maçlar vardı. Önemli 3 puanlar elde ettik. Milli ara öncesi Alanyaspor’a karşı önemli bir galibiyet aldık. Değerli bir 3 puandı. Derbiye odaklandık. İyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Umuyorum ki 3 puanla sahadan ayrılacağız” diye konuştu.

"HER ŞEY SİSTEM DEĞİL"

Üçlü sistemde mi yoksa 4’lü sistemde mi daha iyi oynadıkları sorusuna da yanıt veren 25 yaşındaki oyuncu, “Bana göre sistem, futbolda her şey anlamına gelmez. Hocamız karar veriyor; 4’lü mü, 3’lü mü diye. Bunlar temel sistemler. Bu sistemler maç içinde değişiklik gösterebilir. Ofansif ve defansif olarak farklı varyasyonları maç içinde deneyebilirsiniz. Şuna da değinmek istiyorum, Avrupa’da oynadığımız maçlarda 3’lü sistem ile başarılı sonuçlar aldık. Sistem önemli ama futbolda her şey demek değildir” yorumunu yaptı. Beşiktaş’ın iyi bir hücum hattı olduğunu kaydeden Szalai, “Rakibin güçlü yanlarını biliyoruz. Hücumda kaliteli oyunculara sahipler. Sadece Beşiktaş özelinde konuşmamak lazım. Türkiye’deki diğer takımlarda da kaliteli oyuncular mevcut. Neler yaptığımızı açıklamayacağım ama rakibi iyi bir şekilde analiz ettik. Hazırlıklarımızı maça kadar tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"

Şampiyon olmayı çok istediklerini vurgulayan Szalai bu hedef doğrultusunda çalıştıklarının altını çizdi. Macar oyuncu, “Galatasaray’ın maçlarıyla ilgilenmiyoruz. En önemlisi kendi oynayacağımız maçlar. Hedefimiz şampiyonluk. Umuyorum ki kendimizi adayarak istediğimiz sonuca erişeceğiz” dedi. 

"BENİM İÇİN FARK YOK"

Fenerbahçe kaptanı Altay Bayındır, FB TV’de derbiyi değerlendirdi. Altay, “Benim içim derbi ve normal maç arasında fark yok. Her maça özel olarak hazırlanıyorum. Her maça iyi konsantre olmalıyız. İnşallah derbiden güzel bir sonuçla ayrılırız” dedi.

Haberin Devamı

Attila Szalai’nin basın toplantısı esnasında “Hiç sakatlık yaşamadım” sözlerini söylerken tahtaya vurması üzerine dikkat çekti. Başarılı futbolcu, bu tür ‘Nazar değmesin’ hareketinin ülkesinde de olduğunu belirterek, “Macaristan’da bunu sık sık yaparız. Bizde de tahtaya vurulur. Babam da yapar. Ben de yaparım. Bu sanıyorum global bir şey” diye konuştu.

VALENCIA VE EMRE SALONDA ÇALIŞTI

Süper Lig’in 27. haftasında pazar günü Beşiktaş’ı konuk edecek Fenerbahçe’de çalışmalar devam ediyor. Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde bir bölümü basına açık olarak yapılan antrenman, ısınma hareketleriyle başladı.

İdmanın basına kapalı bölümünde ise taktiksel çalışma gerçekleştirildi. Derbide forma giymesi beklenen Enner Valencia ile Emre Mor’un salonda fizik yüklemeye yönelik bir program uyguladıkları ve sonrasında da saha çalışmalarına geçtikleri ifade edildi. Öte yandan sakatlıkları bulunan Batshuayi, Oosterwolde, Joshua King, Luan Peres ve Lincoln ise antrenmanda yer almadı. Bu futbolcular maçta da forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

RAKİP SEYİRCİ YOK

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu 2 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi bir araya geldi. Toplantıda Süper Lig’in ilk yarısında olduğu gibi deplasman taraftarlarının bu kez Ülker Stadı’nda oynanacak dev müsabakada yer almaması kararlaştırıldı.

7 TARAFTARA ÖMÜR BOYU MEN CEZASI

Fenerbahçe Kulübü çok önemli bir karara imza attı. Sarı-lacivertliler, Sevilla ile oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçında sahaya yabancı madde atan 7 kişinin süresiz olarak stada girişinin yasaklandığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün bu konu ile ilgili bizzat tespit ettiği 7 kişinin süresiz olarak stadımıza girişinin yasaklandığını bildiririz. Ayrıca Fenerbahçe’ye destek olmak yerine engel olma amacı taşıdığı açık olan bu davranışın parçası olanların; tespiti ve 6222 sayılı kanun başta olmak üzere ilgili mevzuat kapsamında cezalandırılmalarına ilişkin emniyet güçleri ve adli merciiler tarafından yürütülen tüm süreçler ve atılan adımların da tarafımızca an be an yakından takip edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi. 

Haberin Devamı