Tenis Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda beklenen final

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda beklenen final

28.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda kadınların ardından erkeklerde de kupa için karşılaşacak iki raket belli oldu. Birçok favorinin elenmesinin ardından dikkatlerin üzerinde toplandığı Djokovic ile Tsitsipas şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda beklenen final

Sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda adım adım sona doğru yaklaşılıyor. Önceki gün kadınlarda finalistlerin belli olmasının ardından dün de kupa için karşı karşıya gelecek iki tenisçi netleşti.

Haberin Devamı

İlk yarı final mücadelesi üç numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas ile 18 numara Karen Khachanov arasında oynandı. Khachanov, güçlü rakibine karşı elinden geleni yapsa da Tsitsipas, 7-6 (7-2), 6-4, 6-7 (7-8), 6-3’lük setler sonunda korttan 3-1 galip ayrılarak kupaya bir adım daha yaklaştı.

İkinci yarı final maçında ise kort içi olduğu kadar kort dışındaki olayları ile gündemden düşmeyen dört numaralı seribaşı Novak Djokovic, rüya gibi bir turnuva geçiren Tommy Paul’un kupa hayaline nokta koydu. Bu müsabaka ilk maça göre daha çabuk sonuçlandı. Rakibine set vermeyen Djokovic, 7-5, 6-1, ve 6-2’lik setlerle turnuvadaki 10. kupasını kazanmak için ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.

Sırp tenisçi ayrıca, kariyerinde 33. kez grand slam finaline çıkarak tek erkeklerde kendisine ait rekoru geliştirecek. Tsitsipas ise 2021 Fransa Açık’ın ardından kariyerinde 2. kez grand slam finali oynayacak.

Haberin Devamı

Öte yandan sezonun en önemli ilk turnuvasında bugün kadınlarda kupayı kazanan isim belli olacak. TSİ 11.00’de başlayacak ve Eurosport’tan ekranlara gelecek müsabakada ilk kez bu turnuvada finale kalan 5 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka, geçen yıl Wimbledon’da zaf ere ulaşan 22 numara Elena Rybakina ile karşılaşacak.

Yazarlar