Milli Takım Avusturya-Türkiye maçı sonrası Montella'dan istifa sorusuna sert yanıt!

Avusturya-Türkiye maçı sonrası Montella'dan istifa sorusuna sert yanıt!

27.03.2024 - 07:20 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya maçının ardından açıklamalarda bulundu. Montella 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' şeklinde gelen bir soruya sert bir yanıt verdi.

Avusturya-Türkiye maçı sonrası Montelladan istifa sorusuna sert yanıt

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya karşısında alınan 6-1'lik yenilginin ardından açıklamalarda bulundu. Montella, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna sert bir yanıt verdi.

Haberin Devamı

Montella'nın TRT Spor'a yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"ÜLKEMİZ İÇİN ÜZGÜNÜZ"

"Kimsenin beklemediği bir sonuç. Ülkemiz için üzgünüz. Ama bu tarz maçlarda, tekrar kafanızı kaldırıp kendi cesaretini ortaya koyma fırsatı verir. Bunun üstünde durmak gerekiyor. Böyle mağlubiyetlerden sonra bizi yıkabilecek analizler yapmamak lazım yoksa çok basit olur."

"BERABER GELİŞECEĞİZ"

"İlk yarıda takım fena oynamadı. Duruşumuz iyiydi, keyif verdi ilk yarıda gösterdiğimiz futbol. Dakikalar geçtikçe birlikteliğimiz bozuldu. Bu tarz maçların oyun temposu yüksek. Bazı futbolcularımız da çok fazla oynamadıkları için fiziksel olarak bunu hissetti. Bize bu şekilde dönüşü oldu. Ancak bu tarz mağlubiyetler de genç milli takımı geliştirir. Zor anlar futbolda var. Beraber gelişeceğiz."

Haberin Devamı

"GEREKEN CEVAPLARI ALDIM"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya maçının ardından basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Montella'nın basın toplantısında söyledikleri şu şekilde:

"Öncelikle üzgün olduğumu söyleyebilirim. İlk yarıdaki futbol ve ikinci yarıdaki futbolla çok farklı iki maç oldu. Bakıldığında ilk yarıda iyi bir futbol oynadık sadece bazı pozisyonlarda hata yaptık. Geliştirmemiz kesin bir şey var o da gol atmak. İlk yarıda birçok gol pozisyonuna girmemize rağmen sadece 1 gol atabildik. İkinci yarıda onların golünden sonra birlikteliğimizi bozduk ve sonrasında olanlar oldu. Bu sonuç için gerçekten çok üzgünüm. Bazı test etmemiz gereken pozisyonlar vardı ve ben istediğim cevapları aldım. Bugünden itibaren bütün maçları izlemeye devam edeceğiz ve takımı iyi bir duruma getirmeye çalışacağız. Milli takımımızın geçmişine bakıldığında geliştirmemiz gereken çok şeyler olduğunu görüyoruz. Geçmişte baktığımızda Fransa'yı yenip İzlanda'yı yeniyorduk veya Hollanda'yı yenip daha basit bir maçı kaybediyorduk."

"İÇSEL PROBLEMLERİMİZİ ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR"

"Herhangi risk aldığımız bir durum yoktu. Orta saha ve savunmada sayısal üstünlüğümüz vardı. Bazen topla iyi çıktığımız dönemler de oldu. İkinci yarıda ilk yarıdan daha fazla gol yedik. Bu mağlubiyetin analizini iyi yapmamız gerekiyor. Baktığımızda ilk yarıdaki futbolumuz fena değildi. İlk yarıda oyuna sürdüğümüz kadro çok fazla birlikte oynayan bir kadro değildi. Çok fazla genç oyuncu vardı. Bunu da hesaba katmamız lazım. İlk yarıda cesaret vardı ve çok isteklilerdi. Gerçekten pozisyonlara da girdik. Ağır mağlubiyetten sonra futbolcularımıza daha dengeli kalmamız gerektiğini aktaracağım. Oynadığımız ilk yarı itibariyle çalışmaya devam edeceğim. Kendi içsel problemlerimiz çözmemiz gerekiyor. Daha dengeli olmamız gerekiyor."

Haberin Devamı

"İKİNCİ YARIDA CESARETLİ DEĞİLDİK"

"Savunmada ve orta sahada rakamsal üstünlüğünüz varsa geriden oyun kurmak zorundasınız. Son 30 metrede sizden 7 kişi rakipte 5 kişi varsa oyun kurmanız gerekiyor. Bu tarz oyun kurguları oturduğunda saha içinde oyunculara inanç ve cesaret veriyor. İkinci yarıyı seyretmedim ama ikinci yarıda daha az geriden oyun kurduk ve çok daha fazla gol yedik. İkinci yarıda bir cesaret eksikliği yaşandı."

Haberin Devamı

TÜRK FUTBOULNDA YAŞANANLAR HAKKINDA

"30 yıldır bu işin içindeyim. Bu 30 yılda her zaman bu tür problemler olabiliyor. Kendi zihinsel dengemle bu işin altından kalkıyorum. Bu futbolcularım için de geçerli. Her zaman güçlü olup mücadele vermeniz gerekiyor. Hayatta böyle şeyler yaşanabiliyor. Her zaman güçlü kalmalıyız ve üzerine koyarak devam etmeliyiz."

İSTİFA SORUSUNA YANIT

"Maçı tekrar seyrettğimizde pozisyonlara bakmam gerekecek. İstifa sorunuza cevap vermeyeceğim çünkü provokasyon olduğunu düşünüyorum. Siz yanlış bir soru sorduğunuzda işi bırakıyor musunuz? Saygı gösteriyorum ve gereksiz bir provokasyon olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden cevap vermeyeceğim."