Motor Sporları Ayhancan Güven kariyer hedefini açıkladı! Schumacher anısını anlattı

Ayhancan Güven kariyer hedefini açıkladı! Schumacher anısını anlattı

28.12.2022 - 11:25 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin motor sporları tarihindeki en başarılı sporcularından biri olan Ayhancan Güven; kariyeri, hedefeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Güven ayrıca Michael Schumacher ile ilgili anısını anlattı.

Ayhancan Güven kariyer hedefini açıkladı Schumacher anısını anlattı

Türkiye'nin motor sporları tarihindeki en başarılı sporcularından biri olan Ayhancan Güven sezonu değerlendirdi. Kariyerindeki en büyük hedeflerini açıklayan Güven; Michael Schumacher ile ilgili anısını anlattı.

Haberin Devamı

Porsche Supercup’taki ilk sezonunu çaylaklar şampiyonu ve genel klasman ikincisi olarak tamamladı. 2019'da Silverstone gibi motor sporlarının en ikonik pistlerinden birinde gelen yarış zaferi sezonun Ayhancan için unutulmaz anlarından biri oldu. Ayhancan, başarılı performansını 2020 ve 2021 sezonlarında da sürdürerek Porsche Supercup'ta iki sezonu da üçüncü sırada tamamladı.

"PES ETMEMEK ÖNEMLİ"
Hatalar sonrası nasıl motive oluyorsun? 
Tabii ki limitlerde gidiyoruz. Sizin elinizde olmayan mekanik sorunlar oluyor. En ufak hatanız sonuçlara mâl olabiliyor. Önemli olan bu noktalarda pes etmemek. Hatalarımdan ders çıkarıp, daha güçlü gelmeye çalışıyoruz. Bu şekilde sezonu yüksek bir yerde bitirmeyi başardık. 

Haberin Devamı

Sezon değerlendirmesi alabilir miyiz? 
Yeni bir klasmana geçtiğimiz için başlangıçta biraz zorlandık ama şampiyonayı ikinci bitirerek beklentilerin üzerine çıktık. Verimli bir sezon oldu. Seneye çok daha güçlü bir seriyle devam edeceğiz.  

Ayhancan Güven kariyer hedefini açıkladı Schumacher anısını anlattı

"LE MANS 24 VE DTM'İ KAZANMAK İSTİYORUM"
Uzun vadade en büyük planın nedir?
 
Le Mans 24 saat yarışını kazanmak istiyorum. En büyük sprinti yarışı olan DTM’i kazanmak istiyorum.   

Kariyerindeki en büyük kırılma anı ne oldu? 
2019 senesinde Porsche Fabrikası’na seçilmem diyebilirim. 



"SCHUMACHER'İ GÖRME FIRSATIM OLDU"
En beğendiğin sporcuyu sorayım? 
Michael Schumacher’i çok seviyorum. Motorsporlarına aklımın ermeye başladığı yıllarda onun dominasyonu vardı. Aynı zamanda disiplini, spora yaklaşma profesyonelliği bize örnek olarak gösteriliyordu. O yüzden biz de onun yarattığı mentaliteyle büyümüş oldu. Onun oğluyla yarışma fırsatı bulmuştum. Orada onu yakından görme fırsatım olduğu için daha büyük hayranlık duymuştum.   

Sürüş tekniğini kime benzetiyorsun? 
Biz biraz daha hibrit sporcular olmaya başladık. Bunun en büyük örneği Max Verstappen. O da hibrit bir sporcu. Büyük ihtimal stil olarak Max'e benziyorum.  

2023’te hedeflerin nelerdir? 
Takvimde hem sprint ve dayanaklılık yarışları olacak. Sprint benim iyi olduğu bir yer ama dayanıklılık yarışları benim için yeni bir sayfa olacak. Le Mans 24’e giden yolda önemli. Birkaç 24 saat yarışa çıkacağım. Umarım orada da podyuma çıkmak isterim.   

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Yazarlar