Fenerbahçe Aziz Yıldırım gönlünden geçen iki başkan adayını açıkladı! 'Kimse çıkmazsa ben adayım'

Aziz Yıldırım gönlünden geçen iki başkan adayını açıkladı! 'Kimse çıkmazsa ben adayım'

23.06.2023 - 15:18 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de sezonun bitmesiyle birlikte sular durulmuyor. Sarı-Lacivertli ekibin eski Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gönlündeki iki başkan adayını açıklayan Aziz Yıldırım, Ali Koç hakkında da konuştu. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de sezonun bitmesinin ardından hareketli günler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde sarı-lacivertli ekibin eski Başkanı Aziz Yıldırım yazılı bir açıklama ile Ali Koç'a eleştirilerde bulunmuştu. Ali Koç ise Mali Genel Kurul'da Aziz Yıldırım'a yanıt vermişti.

Haberin Devamı

Yaşanan olayların ardından Aziz Yıldırım'dan flaş bir hamle geldi. Yıldırım düzenlediği basın toplantısı ile açıklamalarda bulundu. Konuşmasında gönlündeki iki başkan adayını açıklayan Aziz Yıldırım, Ali Koç'a da çağrıda bulundu.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde:

'EMEKLİ OLDUM'

"Ben 5 yıl önce biten kongreden sonra Fenerbahçe ile ilişkimi kestim. Kendime yeni bir hayat kurdum. Ailem, çocuklarım ve iş hayatım. Ama beni hiç rahat bırakmıyorsunuz. Basın, Fenerbahçe Kongre Üyeleri ve Fenerbahçe taraftarları... Ben emekli oldum. Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, 'Ben Fenerbahçe'yim' diyen adam neden konuşmuyor... Ali Bey'i seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz."

Haberin Devamı

"Kongreden önce açıklamayı ben yaptım ama arkadaşlarımı da kapsıyordu. Neden yaptık? Fenerbahçe yönetimi son 5 senedir güçsüz. Ali Bey'in şahsıyla bu yürümez. Benim dönemimde, güçlü insanlar vardı. Kavga edecek insanlar vardı. Bugün maalesef Fenerbahçe yönetiminde bu yok."

Aziz Yıldırım gönlünden geçen iki başkan adayını açıkladı Kimse çıkmazsa ben adayım

'KONGRE YAP DEME SEBEBİM SEÇİM DEĞİLDİ'

"Olağanüstü kongre yap deme sebebim seçim değildi. Güven oyu iste, seçim değil.  Pendikspor'a yenilip, Türkiye Kupası'ndan elendiğimiz sene kongre kararı aldık. Kimse çıkmadı, tek başıma kaldım ama güçlü bir yönetim yaptık. 2006'da Denizlispor maçı sonrasında da aynısını yaptık. Ali Bey de o dönem yönetime girdi.

'HİÇ KİMSE ÇIKMAZSA BEN ADAYIM'

Adaylar çıksın. Çıkmalıdır. En doğru adayı camiamız destekleyecektir. Biz de camianın fertleri olarak destek oluruz. Fenerbahçe başkansız kalmaz. En zor zamanlarda, en ağır mali koşullarda başkan adayları çıkmıştır. Fenerbahçe başkansız kalmaz. Aday çıkarsa kongre yaparım diye tehdit edilemez. Bu camia o kadar büyüktür ki, bu büyüklüğü hiç ummadığınız anda gösterir. Ali Bey, ya bir kongre yap ya da bu konuyu kapat. Aday çıkarsa yaparım diyerek hem Fenerbahçe'yi küçültüyorsun hem de kendini. Camiayı zorlama. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil. Fenerbahçe'nin büyüklüğüne zarar gelmesin. Fenerbahçe'de her zaman başkan bulunur. FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte maddi gelir elde edenler aday olursa ben gelip aday olurum. Bunu böyle bilin. O insanlar bu kulübe giremez!"

Haberin Devamı

'MAHKEMEYE VERECEĞİZ'

"En üzüldüğüm konu, 612 milyon dolar borç bıraktığımız yönündeki laflar! Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra kim yanlış konuşursa, mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli, ahlaklı olsunlar! Doğru olanı anlatsınlar. Topuk Yaylası, Fenerium, basketbol salonu... Stada ne kadar para harcadık? Biz, onu yaptık. Erol Bilecik, Burhan Karaçam yalan söylüyor. Ali Koç da bunlara inanıp konuşuyorsa o da yalan söylüyor."

Aziz Yıldırım gönlünden geçen iki başkan adayını açıkladı Kimse çıkmazsa ben adayım

 '5 YILLIK DÖNEMİNDE 1 TANE KUPA ALDIN'

"5 yıllık döneminde 1 tane kupa aldın. Taraftar dertli, kongre üyeleri dertli. Sen hatalarını kabullenmek ve çözüm önerileri sunmak yerine onları suçluyorsun. Mali kongrede konuşmanın yarısını bana ayırıyorsun. Sen 5 yılın hesabını ver."

'420 MİLYON EURO BİZİM DÖNEMDEN BORÇ VAR'

"420 Milyon euro benim hesap ettiğim bizim dönemden borç var. Biz paraları alıp eve götürmedik. Mal varlığından bahsetmiyorlar. Topuk yaylası, Fenerium... Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 milyon euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borç 420 milyon euro olarak bıraktık. 90 milyon euro da bir girdi var. 330 Milyon euroya geldik. 1998'in 15 Şubat'ın başkan oldum. 5.5 Trilyon borç vardı. 60-70 Milyon euro eder. Onu da düşerseniz, borç 250 milyon eurodur."

Haberin Devamı

'BİR DAHA KİMSE YAPAMAZ'

"Ben bu stadı yapmasaydım bu kadar gelir olacak mıydı? Borç diyorsun, ama geliri hiç söylemiyorsun! Ben bu kulüpte 3 sezon üst üste 220-230 milyon Dolar bütçe yaptım. Forbes, 'Aziz'in mucizesi' yazdı. Bunu bir daha kimse yapamaz."

'HEPSİNİ BEN SATIN ALACAĞIM'

"Bakın bu mal varlıklarının değerini çıkarıp kongrede açıklasınlar ben hepsini satın alacağım. Satışa çıkarın ben alacağım. Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak. Fenerbahçe için para harcamak benim için çocuk oyuncağı."

Aziz Yıldırım gönlünden geçen iki başkan adayını açıkladı Kimse çıkmazsa ben adayım

'BORÇ FAZLAYSA ÖDEYECEĞİM'

"Üç arkadaşımı görevlendireceğim, onlar da görevlendirsin. Borç fazlaysa, namusum, şerefim üstüne ödeyeceğim. Borç çıkmazsa namuslu olsunlar çıkıp bunu açıklasınlar. Benim tek istediğim bu."

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE BORÇ BATAĞINDADIR'

"Kongre üyelerine sesleniyorum. Çıkın hesap sorun. Aziz Yıldırım konuşsun istiyorlar. Ben bir daha konuşmayacağım. 20 sene başkanlık yaptım. Yeter ya. Fenerbahçe borç batağındadır, bu borçlandırmayı onlar yaptılar. Söylemiyorlar."

'FENERBAHÇE KOÇSPOR OLDU'

"Koç grubuna yaptığı sponsorluklar için teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Katkı sağlarken para veriyor olarak düşünmemek lazım. Fenerbahçe, Koçspor oldu. Yarın başkası başkan oldu. Bu sponsorluklar devam edecek mi? Kendisi bugüne kadar ne kadar kulübe para verdi? Açıklasın, teşekkür edelim."

'BİZ BAŞKAN ARAMIYORUZ'

"Biz başkan adayı aramıyoruz. Başkan adayı olmak isteyenler 'Ne olacak bu takımın hali' diyerek bize geliyorlar."

'GÖNLÜMDEN GEÇEN MURAT ÜLKER'DİR'

"Başkan adayları aradığım söylüyorlar, aramıyoruz. Gönlümden geçen Murat Ülker'dir. Nihat Özdemir'le görüştüğüm söyleniyor. Nihat Bey aday olamaz. Kulüp üyeliğinden istifa etti. Olsa desteklerim elbette. Ben Murat Ülker'in başkan olmasını bir Fenerbahçeli olarak çok isterim. Ancak kararı o verir. Karar verirse tüm kalbim ve gücümle onu desteklerim."

"Ferit Şahenk ismi de geçiyor ancak kendisiyle 6 aydır hiç görüşmedim. Ferit Şahenk de iyi bir insandır. O da aday olursa, karar verirse yine desteklerim. Ayrıca, Ferit Şahenk ve benimle çalışan arkadaşlarımdan 5-6’sı da başkan adayı olabilir. Bu onların kararına bağlıdır."

Aziz Yıldırım gönlünden geçen iki başkan adayını açıkladı Kimse çıkmazsa ben adayım

'KENDİ GÜVENLİKLERİNİ SAĞLAYABİLECEKLER Mİ?'

"Divan Kurulu'na da Genel Kurul'a da gelirim ama orada olacakları tahmin edemiyorlar mı? Kendi güvenliklerini sağlayabilecekler mi? Ya daha 30 kişi orada olay çıkardı hepsi dağıldı. Ali Bey dağıldı."

'FENERBAHÇE RUHUNU KAYBEDİYORUZ'

"Fenerbahçe'de yitirilen duygular var. Çocuklar mutsuz. Mevcut yönetim yüzünden Fenerbahçelilik ruhunu kaybediyoruz. Sportif başarı olmayabilir. Kazanabilirsin, borç olabilir altından kalkabilirsin ancak mevcut yönetim sayesinde Fenerbahçe ruhunu kaybediyoruz. Bunun asla telafisi yok ve en büyük sorun bu."

'GEÇEN SÖYLEDİM, ARDA'YI TUT'

"Geçen söyledim yine tavsiye veriyorum: Arda'yı tut, yanına Kuytlar, Ortegalar, Tuncaylar, Hooijdonklar gibi yıldızlar al. Fenerbahçe'nin geleceğini kur."

'BASKETBOLU BİZE VERİN DEDİK, CEVAP VERMEDİLER'

"Yönetime dedik ki basketbolu bize verin. Senede 25 Milyon dolar bütçe ayırmıştık. 3 sene geçti üzerinden. Cevap vermediler. Neymiş, teminat mektubu istenmiş. Ya Aziz Yıldırım'ın ismi teminattır. Benden ala teminat mı var?"

'KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI'NDAN İSTİFA ET'

"Ali Bey acilen Kulüpler Birliği başkanlığını bırakması lazım. Buradan kulübe sağladığın bir fayda var mı? Yok. O zaman bırakacak, kulübüne yöneleceksin."

'YER YERİNDEN OYNAR'

"Faizlerle beraber 11.5 Milyar TL kesin borç var. İsteyen ile iddiaya girerim. Borcu kaç katına çıkardınız. 'Hasta olmasa neler söyleyecektim' diyor. Bana ne söyleyeceksin? Hiçbir şey söyleyemezsin. Ben bir söylemeye başlarsam, yer yerinden oynar."

'BENİ MALİ KONULARDA SUÇLAYAMAZSIN'

 "Beni her şeyle suçlayabilirsiniz ama mali konularda suçlayamazsınız. Beni maddi konularda kim suçlarsa alnını karışlarım!"

Aziz Yıldırım gönlünden geçen iki başkan adayını açıkladı Kimse çıkmazsa ben adayım

TARAFTARA ÇAĞRI

"Sevgili Fenerbahçeliler, bölünmeyin. Bir tane Fenerbahçe var. Birlik olun. Fenerbahçe, yenilmez bir büyüklüktür. Bugün içinde bulunduğunuz koşullar, sürekli olmayan bir süreçtir. Tarihimizden gelen Fenerbahçe yenilmez inancı, bir gerçektir. Bu gerçek anca, birlik ve beraberlikle gerçekleşecektir."

'DZEKO İYİ BİR OYUNCU'

"Dzeko iyi oyuncu, Fenerbahçe'ye umarım faydalı olur. Şu anda yorum yapmam yanlış olur. O gün söylediğim isimler değil, o isimler gibi futbolcular al dedim. Benzema gibi oyuncuları al mesela. İnşallah Dzeko faydalı olacaktır."

'HER ZAMAN BAŞKANLIĞA HAZIRIM'

"Ben her zaman başkanlığa hazırım. Param da var. Ama mesele o değil, mesele Fenerbahçe'yi toparlamak."

'GALATASARAY DERBİLERİNDE "BUGÜN BAYRAMIMIZ" DERDİK'

"Galatasaray ile oynadığımızda, soyunma odasına indiğimizde 'bugün bayramımız' derdik. Oyuncuları motive etmek için bunu söylerdik. Bir hafta önceden başlardık konuşmaya. Gereken neyse yapardık. Herkes o maça konsantre oluyordu ve yenilmiyorduk. Gelen de titriyordu. Galatasaray'da oynayan ve futbolu bırakan bir kardeşimiz yanıma geldi. 'Abi zamanında Kadıköy'e geldiğimizde Alex'i Anelka'yı gördüğümüzde ayaklarımız titrerdi. Mağlup olacağımızı kabul edip sahaya çıkardık. Ama şimdi rahatız' dedi. Bunları kaybettik. 3 tane yiyoruz, seyirciden tepki yok! Çıkıp gidiyorlar. Birlik ve beraberlik yok."

OBRADOVİC SÖZLERİ

Zeljko Obradovic ile ilişkimiz çok başka noktalardaydı. Hayat tarzımız ve yaşayışlarımız benziyordu. İspanya'da Baskonia'da 35 sayı fark yedik. Oyuncularla kavga etmiş, istifa etmiş. Ozan Balaban aradı 'Kıyamet kopuyor' dedi. 'Boşver' dedim. Baskonia Başkanı, Obradovic'i zor tutmuş. Herkese bağrınıyormuş. İstanbul'a geldiler, otelde görüştük. 'Oynamıyorlar, para alıyorlar, sizin yüzünüze nasıl bakacağım?' dedi. Menajerini çağırdım ve 3 sene sözleşmesini uzattık, şaşırdı. 5 dakika sözleşme imzaladık, sonra Mahmut Uslu ile sabaha kadar muhabbet. Hala konuşuyoruz, görüşüyoruz."