Fenerbahçe Aziz Yıldırım: Kimse çıkmazsa ben buradayım

Aziz Yıldırım: Kimse çıkmazsa ben buradayım

24.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Olağanüstü kongre çağrısını bir kez daha yineleyen Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe’nin başkan adayının olmaması ihtimal dahilinde değildir. Hiç kimse aday olarak ortaya çıkmaz ise ben buradayım. Ben her zaman hazırım” dedi.

Aziz Yıldırım: Kimse çıkmazsa ben buradayım

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım dün bir basın toplantısı düzenleyerek önemli konulara değindi. Başkan Ali Koç’a olağanüstü kongre çağrısını yineleyen Aziz Yıldırım sürpriz bir çıkışa imza attı.

Haberin Devamı

2024’teki olağan kongreyi işaret eden Yıldırım, “Fenerbahçe’nin başkan adayının olmaması ihtimal dahilinde değildir. Hiç kimse aday olarak ortaya çıkmaz ise ben buradayım.” ifadelerini kullandı.

İşte Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları:

-Biten kongreden sonra Fenerbahçe ile ilişkimi kestim. Beni hiç rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum. Hayatımın kalan kısmını daha mutlu yaşamak istiyorum. Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, ‘Ben Fenerbahçe’yim’ diyen adam neden konuşmuyor.

-Ali Bey’i seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz. Fenerbahçe daha iyi olsun diye seçtiniz! 5 senedir nerede verilen sözler? Neredesiniz kongre üyeleri. Başkan bağırıyor, ‘Aday çıksın, kongre yapacağım’ diyor. İçinizden bir tane çıkamıyor mu ya? Fenerbahçe’nin geldiği durum iyi değil. Ali Bey’e acilen tavsiyem, güvenoyu alacağı kongre yapmasıdır.

Haberin Devamı

-2024 seçiminde adaylar çıkmalıdır. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz, kalamaz. 50 bin kongre üyesi var. En az 15 bin tanesi başkan adayı olarak ortaya çıkabilir. ‘Benden başka aday çıkmaz’ diyerek yürümek yanlıştır. Camia tehdit edilemez. Bu camia büyüktür ve o büyüklüğü ummadığınız anda gösterir. Ali Bey ya kongre yap ve güvenoyu al ya da bu konuyu kapat. ‘Aday çıksın yaparım’ jestlerini bırak. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil. Camiayı zorlama, herkes haddini bilsin.

-Fenerbahçe’nin başkan adayının olmaması ihtimal dahilinde değildir. Hiç kimse aday olarak ortaya çıkmaz ise ben buradayım.

-Ali bey güvenoyu alsa, yıl sonuna kadar herkes konuşmaktan çekinir. Güvenoyu almazsanız, bir başarısızlıkta herkes ayağa kalkacak. Belki de kongre zamanı gelmeden, Fenerbahçe kongre yapacak. Bu görünüyor.

-FETÖ’cü, hocacı, Fenerbahçe’den maddi çıkar sağlamış insanlar aday olursa, ben aday olurum. Bunlar bu kulübe giremez. Burada işleri yok. Ben her zaman hazırım.

TAHTAYA ÇIKIP ANLATTI

Toplantı esnasında Aziz Yıldırım ilginç bir yöntemle kendi dönemlerinde bıraktıkları borçları anlattı. Sahnenin ortasına beyaz bir yazı tahtası getirten Yıldırım, tek tek borç miktarlarını yazdı, 2018 yılında ne kadar borç kaldığını aktardı. Aziz Yıldırım tüm borç kalemlerini ve gelirleri madde madde tahtaya yazdı.

Haberin Devamı

Divan Kurulu ya da Mali Genel Kurullara gitmemesine açıklık getiren Aziz Yıldırım, “Genel Kurul’a neden gelmiyorum? Ben Genel Kurul’a gelirim de, beni çağıranlar kendi güvenliklerini sağlayabilecekler mi? Ben orada konuşursam, neler olacağının farkında değiller mi? Ben her yere giderim. Ben kendimi de korurum ama onlar koruyamazlar” yanıtını verdi. 2021’deki genel kurula gelmemesini de anlatan Yıldırım, “Kendi yaptığım stada 3 tane arabayla gidemeyeceksem ‘Gitmem’ dedim. Onların yaptığı ayıp” diye ekledi.

"BU BORCU ONLAR YAPTI"

Borç konusunda Ali Koç ve yönetimine tepki gösteren Aziz Yıldırım, “Kongre üyelerine sesleniyorum. Çıkın hesap sorun. Aziz Yıldırım konuşsun istiyorlar. Ben bir daha konuşmayacağım. 20 sene başkanlık yaptım. Yeter ya. Satın malları ödeyin borçları. Fenerbahçe borç batağındadır, bu borçlandırmayı onlar yaptılar. Söylemiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Kapanacağı konuşulan Fenerbahçe Koleji’ni yeniden yapmaya hazır olduğunu belirten Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe Koleji’ni kapatmasınlar. Bir yer bulsunlar, kirasını ben ödeyeceğim. Bina yıkılacaksa, hemen yıkalım. Koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. O çocuklar orada okumaya devam etsin. Koleji, üniversiteyi para kazanmak için yapmadık. Fenerbahçe ruhu gelişsin diye yaptık” diye konuştu.

"SATIŞA ÇIKARIN HEPSİNİ ALACAĞIM"

Sarı-lacivertli yönetime açık bir çağrıda bulunan Aziz Yıldırım, “Bakın bu mal varlıklarının değerini çıkarıp kongrede açıklasınlar ben hepsini satın alacağım. Satışa çıkarın ben alacağım. Fenerbahçe’nin borcu sıfırlanacak. Geldiğim zaman yıllık 14 milyon dolar geliri vardı Fenerbahçe’nin. Şimdi stattan 40 milyon dolar gelir elde ediyorlar. Eee ödesenize bunları o zaman. Ben stadı yapmasaydım ne olacaktı? Samandıra’yı yapmasaydık nerde takım çalışacaktı? Fenerium’un değeri 50 milyon dolar. Topuk Yaylası’nın değeri 50 milyon dolar. 550 dönümden fazla da arsa var. Villaları, evleri de satmışlar, yemişler. Bunların toplam değeri 458 milyon dolar. Genel Kurul’dan onay alsın, ben hepsine operasyon yapacağım. Üç arkadaşımı görevlendireceğim, onlar da görevlendirsin. Borç fazlaysa, namusum, şerefim üstüne ödeyeceğim. Borç çıkmazsa namuslu olsunlar çıkıp bunu açıklasınlar. Benim tek istediğim bu. Bunların hepsi hikaye” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başkan adaylığı konusunda Murat Ülker’le ilgili konuşan Aziz Yıldırım, “Gönlümden geçen başkan adaylarından birisi Murat Ülker’dir. Murat Ülker, benim dostumdur. Ayda bir kendisi ile yemek yerim. Benim onunla başkan olmasını sağlamak için özel bir arayış içinde olmama gerek yoktur. Murat Ülker, büyük bir Fenerbahçe’lidir. Fenerbahçe başkanı olmasını bir Fenerbahçe’li olarak çok çok isterim. Fenerbahçe başkanlığı Murat Beye çok yakışır. Ancak onun verebileceği bir karardır. Ben bir şey diyemem” ifadelerini kullandı.

Ferit Şahenk için de konuşan Yıldırım, “Ferit Şahenk iyi bir Fenerbahçeli, 6 aydır görmedim. Ama aday olmak isterse desteklerim. Bu kendisinin bileceği iştir” diye ekledi.

2021’de basketbol takımını kendilerine vermeleriyle ilgili çağrısını anımsatan Aziz Yıldırım, “Basketbolu bize vermesini istedik. Üç sene geçti, 75 milyon dolar harcayacaktık ve basketten de maddi anlamda kurtulacaklardı. Teminat mektubu verecek miyiz diye sormuşlar. Kafayı mı yediniz? Aziz Yıldırım’ın adı teminattır” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, 612 milyon euro borç bıraktıkları söylemlerine itiraz ederek, “420 milyon euro bizim dönemden borç var. Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Bundan sonra kim yanlış konuşursa, mahkemeye vereceğim” dedi.

2018 yılında bıraktığı borçla ilgili 5 senedir konuşulanlara tepki gösteren Aziz Yıldırım, benzer söylemlerin devam etmesi halinde mahkemeye gideceğini ifade etti.
Aziz Yıldırım borçlarla ilgili şu konuşmayı yaptı:

- En üzüldüğüm konu, 612 milyon euro borç bıraktığımız yönündeki laflar! Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra kim yanlış konuşursa, mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli, ahlaklı olsunlar! Doğru olanı anlatsınlar. Stat, Samandıra, Topuk Yaylası, Fenerium, basketbol salonu...

- Erol Bilecik, Burhan Karaçam yalan söylüyor. Ali Koç da aynı şeyleri söylüyorsa, yalan söylüyor.

11.5 MİLYAR LİRA BORÇ

- 420 milyon euro benim hesap ettiğim bizim dönemden borç var. Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 milyon euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borç 420 milyon euro olarak bıraktık. 90 milyon euro da bir girdi var. 330 milyon euroya geldik. 1998’in 15 Şubat’ın başkan oldum. 5.5 trilyon borç vardı. 60-70 milyon euro eder. Onu da düşerseniz, borç 250 milyon eurodur.

- 10 milyon dolar Samandıra Tesisleri’ne harcadık. Dereağzı tesislerini yaptık 15 milyon. Faruk Ilgaz Tesisleri’ni yaptık, 10 milyon da oraya harcadık. Fenerbahçe TV’yi kurduk 20 milyon dolar da oraya harcadık. Kenan Evren Lisesi’ne 15 milyon euro para harcadık.
n Yüzde 20-yüzde 30 fazla harcama yapacağız diye yetki istediler, dağıldılar. Bizim tüzüğümüz yüzde 10’dan fazlasına müsaade etmiyordu. Yüzde 30 fazla harcama yaptılar. Böyle giderse 12 milyarı bulur borç.

- 3 milyar bıraktım. Şimdi 7.6 yazılıyor. Ama 11.5 milyar TL kesin borç var. İsteyen ile iddiaya girerim. Borcu kaç katına çıkardınız.

Yazarlar