Diğer Bakan Bak: Geleceğimiz olan gençler için her şey!

Bakan Bak: Geleceğimiz olan gençler için her şey!

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bursa’da Vakıf Bera 2. Etap Spor Tesisi’nin açılışını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada "Buradan ailelere sesleniyoruz. Çocuklarınızı alıp, bu tesislere getirin" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak: Geleceğimiz olan gençler için her şey

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi’nde inşa edilen Vakıf Bera 2. Etap Spor Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Aşkın Bak, bünyesinde 2 adet doğal çim futbol sahası, 600 kişilik tribünü, soyunma odaları, sporcu konaklama odaları gibi birçok hizmet birimini bulunduran İnegölspor tesislerinin açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Bak “Bursa güzelleşiyor, spor şehri olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, bizim en büyük amaçlarımızdan bir tanesi de çocuklarımızın bağımlılıktan uzak tutulması. Buradan ailelere sesleniyoruz. Dedelere sesleniyoruz. Anne babalara sesleniyoruz. Çocuklarınızı alıp, bu tesislere getirin. Bakın orada çocuklarımız var. Hocalarıyla beraber antrenman için hazırlar. Salonumuz burada, tesislerimiz burada, parklar burada, her şey geleceğimiz olan gençlerimiz için” dedi.

Spor ülkesi haline gelen Türkiye’nin, 2024 Paris Olimpiyatları’na da başarı hedefiyle hazırlandığını ifade eden Bak, “Yaptığımız yatırımların sonuçlarını almaya başladık. Okçulukta olimpiyat şampiyonu çıkardık, dünya şampiyonu çıkardık. Cimnastikte madalya almaya başladık. Daha önce seyrettiğimiz branşlarda madalyalar kazanmaya başladık. İşte bunların hepsinde spora yapılan, spor tesislerine yapılan, altyapıya yapılan yatırımlar var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Bak: Geleceğimiz olan gençler için her şey



Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Özellikle genç nüfusa sahip olduğumuz için spor yatırımları çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için çok kıymetli ve değerlidir. En son başladığımız Atatürk Spor Salonumuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yüzme havuzları ve müştemilatlarıyla hizmete açacağız” dedi.

"İNEGÖLSPOR ÖNEMLİ KULÜP"

Vakıf Bera 2. Etap Spor Tesisi’nin açılış törenine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank, Ayhan Salman ve Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz gibi isimler katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açılışı yapılan tesisin İnegölspor’un geleceğine mühür vuracağını belirtti. İnegöl’e yeni stadyum kazandırmak için de çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Bak, “Türk sporuna hizmet etmiş çok önemli bir kulüp. İnegölspor’un yolu açık olsun. Böyle bir tesisin önemli olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında UEFA standartlarında yapılan 36 tane stadyum var” dedi.

Haberin Devamı

BAKANDAN PENALTI

Konuşmaların ardından İnegölspor Başkanı Osman Sevim tarafından Bakan Osman Aşkın Bak’a İnegölspor forması hediye edildi. Bakan Bak, Alinur Aktaş ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra tesisi gezerek sporcularla sohbet etti.

Bakan Bak ve protokol üyeleri daha sonra spor tesislerini gezerek basketbol, karate ve futbol branşındaki sporcularla bir araya geldi. Programın sonunda Bakan Bak topun başına geçerek penaltı atışı yaptı.

Yazarlar