Basketbol Bakan Bak: Türk basketbolu için bir vizyondur!

Bakan Bak: Türk basketbolu için bir vizyondur!

28.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kısa süre içinde açılışı yapılacak İstanbul’daki Türkiye Basketbol Gelişim Merkezi’nin büyük bir yatırım olduğunu ve uzun yıllar Türk sporuna hizmet vereceğini ifade etti.

Bakan Bak: Türk basketbolu için bir vizyondur

29 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek FIBA U17 Dünya Kupası’nın kura çekimi yapıldı. İstanbul’da düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Asbaşkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa ve FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Bak, Türkiye’nin çok önemli bir spor ve organizasyon ülkesi olduğunu söyledi. Bak, “Ülkemizde son 22 yılda spor devrimi yaşanmaktadır. Dünyanın en önemli spor tesislerini ülkemize kazandırmaya devam ediyoruz. Yapılan stadyumlar, büyük spor salonları, yüzme havuzları salonları yükselmeye devam ediyor. Yine çok önemli bir tesisi ülkemize ve İstanbul’a kazandırıyoruz: Türkiye Basketbol Gelişim Merkezi. Bu tesis özel bir tesis. Altyapılar için 3 tane basketbol salonunun olduğu, bir ana salonun yer aldığı ve bir de milli takım için özel salonun olduğu büyük bir kompleks. Basketbol Gelişim Merkezi, Türk basketbolu için bir vizyondur. Kısa süre içinde açılışını yapacağız” diye konuştu.

FIBA Başkanı Al Thani, Türkiye’nin FIBA’nın birçok organizasyona ev sahipliği yaptığının altını çizdi. Al Thani, “Genç sporcular, uluslararası kariyerlerine bu etkinlikle başlıyor. Bir önceki turnuvada ABD-İspanya finali çok güzeldi. Eminim İstanbul’da da aynı anlar yaşanacak” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bak: Türk basketbolu için bir vizyondur

"FIBA İLE ORTAĞIZ"

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Türkiye, basketbolun gelişimini sağlayan organizasyonlara destek vermeye devam edecek. FIBA ile önemli bir ortak haline geldik. FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani’nin de burada olması organizasyonun değerini gösteriyor” dedi. Al Thani ile beraber tesisleri gezdiklerini de aktaran Türkoğlu, “Basketbol merkezimiz, dünya çapında bir tesis haline gelecek. Başkan da tesisi gezdi ve çok etkilendi” diye konuştu.

İŞTE TURNUVA FORMATI

FIBA U17 Dünya Kupası’nın formatı açıklandı. Dört gruba ayrılan takımlar ilk etapta üçer maç yapacak. Daha sonra grup liderleri ile 4. sıradaki ekipler eşleşecek. İkinciler ile de üçüncü sırada bulunan takımlar rakip olacak. Kazanan takımlar çeyrek finale yükselecek. Kaybedenler ise klasman maçlarına çıkacak. Turnuvadaki maçlar Sinan Erdem Spor Salonu ve Ahmet Cömert Spor Kompleksi’nde
oynanacak.

Kura çekiminin ardından gruplar da belirlendi. Türkiye; Arjantin, Yeni Zelanda ve İtalya ile birlikte C Grubu’nda yer aldı. Diğer gruplar şöyle: A Grubu: İspanya, Litvanya, Filipinler, Porto Riko. B Grubu: Çin, ABD, Fransa, Gine. D Grubu: Mısır, Almanya, Kanada, Avustralya.

Yazarlar