Diğer Bakan Bak: Türk kadınında o azim, çalışkanlık ve güç mevcut!

Bakan Bak: Türk kadınında o azim, çalışkanlık ve güç mevcut!

08.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak, son 10 yılda lisanslı kadın sporcu sayısının beş milyondan fazla arttığına dikkat çekerek, Türk kadınının dünyaya ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Bakan Bak: Türk kadınında o azim, çalışkanlık ve güç mevcut

Türk kadın sporcular 2023’te katıldıkları uluslararası organizasyonlarda 4 bin 69 madalya kazandı. Bunlardan 86’sı dünya şampiyonu, 219’u da Avrupa şampiyonu olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Haberin Devamı

Son 10 yılda lisanslı kadın sporcu sayısının 5 milyondan fazla arttığına dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türk kadınının spordaki başarısı, centilmenliği ve cesaretiyle dünyaya ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı, “Yıllardır erkeklerin domine ettiği branşlarda, kadınların da başarılı olduğunu görmek büyük bir gurur. Özellikle de spor gibi erkeklerin egemen olarak görüldüğü bir alanda kadınların ön plana çıkması bunu daha da değerli kılıyor” dedi.

‘Türk kadının her alanda yükselmesini sağlamak asli sorumluluklarımızdan birisi’ diyen Bakan Bak şöyle devam etti: “Türkiye’nin geleceğine umut ve güven aşılayan milli kahramanlar, aynı zamanda genç kızlarımız için de güçlü ve örnek rol modeller haline geldiler. İnanıyorum ki, Türkiye’de daha çok kadın sporcumuz başarılarıyla adını dünyaya duyuracak. Türk kadınında o azim, çalışkanlık ve güç mevcut.”

Yazarlar