Diğer Bakan Kasapoğlu: Kadın ve erkek sporcular baş başa konumda

Bakan Kasapoğlu: Kadın ve erkek sporcular baş başa konumda

12.05.2023 - 17:20 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, kadın ve erkek sporcuların hemen hemen başa başa noktaya geldiğini vurguladı.

Bakan Kasapoğlu: Kadın ve erkek sporcular baş başa konumda

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, CNN Türk ekibinden Fulya Öztürk ile bir araya gelerek seçim çalışmalarına ilişkin sohbet etti. Kasapoğlu, kadın ve erkek sporcuların hemen hemen başa başa noktaya geldiğini vurguladı.

Haberin Devamı

KASAPOĞLU: PES ETMEDEN DEVAM EDECEĞİZ
"Kampanyamız yoğun geçiyor. Günde yaklaşık 20-21 saat çalıştığımız bir süreç oluyor. Bu maçı inşallah uzatmalara bırakmadan bitireceğiz. İlk turda milletimizin en güçlü şekilde iradesini ortaya koyacağı teveccühle bitireceğiz

İzmir'deki durumla ilgili olarak Bakan Kasapoğlu şunları söyledi; 14 Mayıs'taki seçimin 100 yılın seçimi olduğuna dair bir algı var. Özellikle ülkemizin kazanımlarının 21 yıllık süreçte sanayisiyle sağlığıyla eğitimiyle sporuyla gençlik yatırımlarıyla devam etmesine yönelik teveccüh var. Asla yorulmadan pes etmeden bu süreci devam ettireceğiz.

İzmir sembol bir şehir. Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi. Yıldızını parlatmak aslolan unsur. İzmir'in kronik olarak addettiğimiz örnek olarak; Kentsel dönüşüm... Depremi yaşadık, İzmir'in konut stoğuna baktığımızda sıkıntılı bir durum var. Yüzde 60'lık dönüşüm gerektiriyor. Buranın spor alanında çıtasını yükseltmeye yönelik çabalarımız var. İzmir spor şehri. Efsane sporcular yetiştirmiş bir şehir. Yurtlarımız bu deprem sürecinde vatandaşlarımıza yuva oldu. Yurtlarımız deprem bölgesinde güçlü yapı stoğu olarak yanı başımızda. Vatandaşımızın emrine açtık buraları. Birkaç hasarlı bina haricinde binalarımız sapasağlam, hizmete açılacak şekilde. İzmir'de bu yıl yurtlara başvuran tüm öğrencileri yerleştirdik.

Haberin Devamı

KADIN VE ERKEK SPORCULAR BAŞ BAŞA KONUMA GELDİ
Futbol en popüleri ama artık İzmir'den cimnastikçiler, atletler yüzücüler çıkıyor. Buna göre alt yapı inşa ettik. Bu alt yapıyı büyüteceğiz. Ülkemizde kadın sporcularla erkek sporcular hemen hemen başa baş noktada. Pek çok alanda kadın şampiyonları görüyoruz.

TCG gemisi yaklaşık bir haftadır İzmir'de. Şu an itibari ile 115 bin kişi ziyaret etti. İstanbul'daki ziyaret sayısını geçmeyi umuyoruz. Bu şehir düşmana ilk kurşunu sıkan şehir. Bağımsızlık, istiklal bu şehir için çok özel.

 

Yazarlar