Diğer Bakan Kasapoğlu'ndan sporculara: En iyisini yapacaksınız

Bakan Kasapoğlu'ndan sporculara: En iyisini yapacaksınız

15.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, olimpiyatlara 100 gün kala kota alan sporculara kendilerine güvendiklerini hatırlattı

Bakan Kasapoğlundan sporculara: En iyisini yapacaksınız

Gençlik ve Spor Bakanı, milli sporculara bugüne kadar elde ettikleri başarılarla büyük bir gurur yaşattıklarını belirtirken, “İnanıyorum ki Tokyo’da elinizden gelenin en iyisiniz yapacaksınız” dedi. Kasapoğlu, kota müsabakalarının devam ettiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tokyo 2020’ye 100 gün kala programına katıldı.
Bakan Kasapoğlu şu ifadeleri kullandı: “Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar bir sporcu için önemli bir seviye. Her sporcu bu organizasyona katılarak ülkesini temsil etmeyi hayal eder. Sizler buraya gelene kadar çok ter döktünüz, İstiklal Marşımızı dünyanın birçok yerinde okuttunuz. Kırdığınız rekorlar kazandığınız madalyalarla spor tarihimize zenginlik kattınız, gelecek nesillere örnek oldunuz. İnanıyorum ki Tokyo 2020’de de elinizden gelenin en güzelini, en iyisiniz yapacaksınız.”

‘Sayı artacak’
Daha alınacak kotalar olduğunu hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı, “Şu an itibariyle olimpiyat için 63 sporcumuz, paralimpik oyunları için de 55 sporcumuz kota aldılar. Geçen yıl yapılmayan, ertelenen kota müsabakaları haziran sonuna kadar devam edecek. Diliyorum ki bu süreçte Türkiye daha fazla sporcuyla, daha fazla branşla katılım gösterir” ifadelerini kullandı.
‘Her şey hayalle başlar, gayretle inançla azimle devam eder’ diyen Bakan Kasapoğlu, “Sizler büyük emekler harcayarak olimpiyat ve paralimpik oyunlara katılmayı hak ettiniz, bize büyük gurur yaşattınız. İnanıyoruz ki göğsünüzde taşıdığınız ay-yıldızlı bayrağımızla, şanına yakışır bir mücadele ortaya koyacak, milletimizi layık olduğu şekilde en güzel sportmenlik ruhuyla başarıyla temsil edeceksiniz. Ben hepinize başarılar diliyor, Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Turnaoğlu: Umutla Tokyo’ya
P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu da olimpiyatlara 100 gün kala heyecanın arttığını dile getirdi. Turnaoğlu, “Bundan yıllar önce ‘Çocuğuna spor yaptıran her anne Olimpik Annedir’ diyerek yola çıktığımız Olimpik Anneler projemiz bugün, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları yolunda 34 sporcumuzu ve annelerini kapsıyor” dedi.
Kota alan sporcularımızın sayısı fazlalaştıkça umutların daha da yükseldiğini belirten Turnaoğlu, “En yüksek katılımla olimpiyatlarda olmayı hedefliyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde sporcularımızın başarılarının ülkemizin yarınlarına umut olacağına inanıyor, ‘Umutla Tokyo’ya’ diyoruz” ifadelerini kullandı.