Diğer Bakan Osman Aşkın Bak: Gençlerimize çok güveniyoruz!

Bakan Osman Aşkın Bak: Gençlerimize çok güveniyoruz!

10.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Devletleri Teşkilatı Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar 7. Toplantısı’nın ardından konuşan Bakan Osman Aşkın Bak, “Bizim genç sermayemiz çok güçlü. Onlara çok güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Osman Aşkın Bak: Gençlerimize çok güveniyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Azerbaycan’ın İsmayıllı kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar 7. Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından yaptığı açıklamada verimli bir toplantı olduğunu belirten Bakan Bak şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Gençlerimize güveniyoruz. Bizim genç sermayemiz çok güçlü. Türkiye olarak biz 86 milyonuyla diğer Türk devletlerinin genç nüfuslarının hem bizlerde eğitim alması, bizim çocuklarımızın da orada üniversite eğitimi alması ve ortak çalışmalar yapması, birbirlerini daha iyi tanıması, birlikte geleneksel sporlar geliştirmesi başta olmak üzere yine ata binmeyi, ok atmayı, tarihsel sporlarımızı da geliştirmeyi arzu ediyoruz."

Türkiye’nin sporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çok büyük yatırımlar yaptığını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı, “Ayrıca tabii önemli bir hususa burada dikkati çekmek istiyorum. Spor turizmi, spor sayesinde yaptığımız pek çok uluslararası organizasyonlar ile ülkeler birbirini tanıyor. Pek çok ülke bize geliyor. Oradaki spor tesisleri, uluslararası organizasyonlar, dünya şampiyonaları, Avrupa Şampiyonu yapıyor. Bakü bunda çok öncü. Bakü’nün yaptığı organizasyonları biliyoruz” diye konuştu.

Olimpiyatlarda da başarılı olmak istediklerini belirten Bakan Bak, “Malumunuz Türkiye’nin gençleri, Türkiye’nin voleybolcuları dünya çapında başarılar elde etti, Avrupa şampiyonaları oldu. İnşallah olimpiyatlarda da başarılı sonuçlar almak için çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.