Diğer Balık pazarından bisikletin zirvesine

Balık pazarından bisikletin zirvesine

26.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa Bisiklet Turu’nu kazanan Jonas Vingegaard, bundan daha bir kaç sene öncesine kadar balık pazarı ve balık fabrikasında çalışıyordu. Profesyonel olduktan kısa süre sonra en önemli bisiklet yarışını kazanarak herkesi şaşkına çevirdi

Balık pazarından bisikletin zirvesine

Fransa Bisiklet Turu bu sene Danimarka’dan başladı ve Danimarkalı bir sporcunun zaferiyle sona erdi. Yol bisikletinin en prestijli yarışı olarak kabul edilen ve bu sene 109.’su düzenlenen organizasyonun şampiyonu 25 yaşındaki Jonas Vingegaard oldu.

Haberin Devamı

Dev organizasyonu birinci tamamlayarak önemli bir sürprize imza atan Vingegaard, hayat hikayesiyle dikkat çekiyor. Profesyonel olduktan kısa süre sonra Tour de France’ta zafere ulaşan Danimarkalı sporcu, balık pazarındaki çalışma hayatıyla da öne çıkıyor. Ülkesinde orta halli bir ailenin çocuğu olan Jonas Vingegaard, okulunu bitirdikten sonra, bisiklet takımına girene kadar yarı zamanlı çalıştığını ve burada yaptığı işin detaylarını daha önce kendisi açıklamıştı.

2016 yılında balık pazarında bir yıl çalışmasının ardından, daha sonra balık fabrikasında ise iki yıl kadar işçilik yaptı. Jonas Vingegaard Fransa Bisiklet Turu’nda imza attığı centilmen hareketle de öne çıkmıştı. Turun 18. etabında en önemli rakibi Tadej Pogacar’ın yere düşmesinin ardından pedala basıp bekleyen genç sporcu, Sloven bisikletçi ayağa kalktıktan sonra onunla birlikte yarışa devam etmişti. Vingegaard bu hareketi nedeniyle hem rakibi, hem spor basını hem bisikletseverler hem de bisiklet camiasından övgüleri üzerine almıştı. Sporcunun zaferi ülkesi Danimarka’da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Haberin Devamı

Büyükelçilik’te özel ağırlandı
Danimarka Veliaht Prensi Frederik Paris’te Jonas Vingegaard’ı finish noktasında karşılayarak tebrik etti. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen tatilini yarıda keserek Paris’e geldi. Başbakan, önceki akşam Hollanda’nın Paris büyükelçilik binasında düzenlenen kutlama törenine katılarak Fransa Bisiklet Turu Şampiyonu Jonas Vingegaard ile sohbet etti. Başkent Kopenhag’a yarın dönecek olan Vingegaard için karşıama töreni düzenlenecek. 25 yaşındaki bisikletçi üstü açık arabayla havalimanından belediye meydanına oradan da bu yıl Kopenhag’da başlayan Fransa Bisiklet Turu başlangıç noktası dünyaca ünlü Tivoli Lunapark’ta binlerce kişi tarafından kahraman olarak karşılanacak