İspanya La Liga Barcelona çöküşe geçti! 21 yıl sonra ilk kez

Barcelona çöküşe geçti! 21 yıl sonra ilk kez

11.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunun dev kulüplerinden Barcelona bu sezon çöküşe geçti. La Liga’da 7. olan Barça, 21 yıl sonra Devler Ligi’nde de elendi.

Avrupa futbolunda bir dönemin tartışmasız en güçlü takımı olan Barcelona bu sezon dibi gördü. Ekonomik zorluklar ve Lionel Messi’nin gidişi sonrası toparlanamayan Barça, hem La Liga’da hem de Şampiyonlar Ligi’nde adeta çöktü.

Bu sezon La Liga’da 16. hafta itibariyle 7. sırada olan ve bu sezonki ilk El Clasico’da Real Madrid’e 2-1 kaybeden Katalan devi, Şampiyonlar Ligi’nde de hayal kırıklığı yaşadı.

Ronald Koeman’ın görevden ayrılmasından sonra teknik direktörlük koltuğunda oturan Xavi Hernandez de çare olamadı. Barcelona, 21 yıl sonra Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkamadı. Bayern Münih’e 3-0 yenilen bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi’ne gitmek zorunda kaldı.

Barcelona en son 2000-01 sezonunda böyle bir başarısızlık yaşamıştı. Öte yandan Barça’daki kadro kalitesinin düşmesi de gözlerden kaçmadı.
Maddi açıdan yaşanan sıkıntılar sebebiyle transferler olmadı. Agüero’nun da kalbinde yaşadığı problem kadrodaki kaliteye iyice sekte vurdu. Barcelona, 38 yaşındaki Dani Alves’i getirse de çare bulamadı.

Haberin Devamı

Yazarlar