Fenerbahçe Barcelona ve Real Madrid, Arda Güler için geri sayıma geçti

Barcelona ve Real Madrid, Arda Güler için geri sayıma geçti

04.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arda Güler için artık herkes son kararı beklemeye başladı. Dünya futbolunun iki büyük ezeli rakibi Barcelona ve R.Madrid, F.Bahçe’nin 18 yaşındaki yıldızına resmi tekliflerini iletip, geri sayıma geçti.

Barcelona ve Real Madrid, Arda Güler için geri sayıma geçti

Avrupa futbolunda herkesin gözü Arda Güler’in kararına çevrildi. Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki yetenekli yıldızı, hem Barcelona hem de Real Madrid’den resmi teklif aldı. Adeta Arda Güler transferi için bir El Clasico yaşandı. İtalya’da La Gazzetta Dello Sport okuyucularına da Arda için ‘Barça mı, Real Madrid mi’ sorusunu sordu.

İspanya’daki haberlere göre de Barcelona, bu transfer yarışında bir adım öne geçti. Hem sportif direktör Deco’nun İstanbul’daki olumlu görüşmesi hem de Barça’ya giden İlkay Gündoğan’ın etkisi Arda’yı ikna konusunda ciddi adımlar oldu. Öte yandan Barcelona’nın Arda’nın 1 yıl daha Fenerbahçe’de oynamasına sıcak bakması da öne çıktı. Real Madrid’de eski Fenerbahçeli Roberto Carlos çalışmaları yürüttü. Real Madrid’in teklifinde ise hem Vinicius Junior projesi hem de Mesut Özil etkisi vurgulandı.

Haberin Devamı

FFP HAMLESİ

Mundo Deportivo’nun haberine göre ise Barcelona’nın Finansal Fair Play nedeniyle Arda Güler’in 1 yıl Fenerbahçe’de kalıp, 2024’te takıma gelmesini isteyebilir. Barça’nın Arda Güler’i tescil edememe riski yüzünden sarı-lacivertli formayla devam etmesi ihtimali güçlü duruyor.