İspanya La Liga Barcelona'da Xavi'yi şoke eden haber! Koeman'ın gerisinde kaldı

Barcelona'da Xavi'yi şoke eden haber! Koeman'ın gerisinde kaldı

17.10.2022 - 11:48 | Son Güncellenme:

Barcelona'nın başında 50. maçına El Clasico'da Real Madrid karşısında çıkan Xavi, Santiago Bernabeu'dan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı. 42 yaşındaki teknik adam son dönemde Barcelona'yı çalıştıran teknik direktörler arasında en az galibiyet alan isim oldu.

Barcelonada Xaviyi şoke eden haber Koemanın gerisinde kaldı

Geçtiğimiz sezon büyük umutlarla Barcelona'nın başına geçen teknik direktör Xavi, Katalan ekibinin başında El Clasico ile 50. maçına çıktı. Ancak Barça'nın efsaneleri arasında yer alan Xavi şu ana kadar istatistiksel olarak beklentilerin altında kaldı.

Haberin Devamı

50 MAÇINA ÇIKTI

Real Madrid mücadelesi, Barcelona teknik direktörü Xavi Hernandez için farklı bir anlam ifade ediyordu. 42 yaşındaki genç teknik direktör, Katalan devinin başında 50. resmi maçı geride bıraktı.

Barcelonada Xaviyi şoke eden haber Koemanın gerisinde kaldı

REAL MADRİD ZAFERİ

İki takım da 8 haftada topladıkları 22 puanla sahaya çıkarken, maçta ilk gol 12. dakikada Benzema’nın ayağından geldi. Mor Menekşeler 35. dakikada Valverde’nin attığı golle farkı 2’ye çıkarttı. Barça’nın Lewandowski ile girdiği pozisyonlar sonuçsuz kalınca takımlar soyunma odasına 2-0’lık skorla girdi. Mücadelenin 60. dakikasında oyuna giren Ferran Torres farkı 1’e indiren golü kaydetti. Real Madrid’de Rodrygo 90+1. dakikada penaltıdan attığı golle sonucu tayin etti.

LİDERLİĞİ BIRAKTI

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Real Madrid puanını 25’e yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. Katalan ekibi ise ligde ilk mağlubiyetini yaşadı.

KOEMAN'IN GERİSİNDE KALDI

COPE'de yer alan habere göre bu sonuçla birlikte Barcelona'nın yakın dönemdeki teknik direktörleri arasında Xavi beklentilerin altında kaldı. İlk 50 maçında 28 galibiyet, 11 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşayan genç teknik adam, öncüllerinin arkasında kaldı.

Barcelonada Xaviyi şoke eden haber Koemanın gerisinde kaldı

Barcelona'da görev yaptığı süre boyunca eleştirilere maruz kalan ve yönetimin değişmesinin ardından da görevine son verilen Ronald Koeman, 50 maçta 33 galibiyet elde etmiş ve 7 beraberliğin yanı sıra 10 mağlubiyet yaşamıştı.

50 maça ulaşan teknik direktörler arasında Valverde 36 galibiyet, Luis Enrique 42 galibiyet, Guardiola ile Tata Martino ise 37'şer galibiyet almıştı.

EN YAKINI RİJKAARD

Yakın tarihte Xavi'ye en yakın sonuçları ise bir dönem Galatasaray'ı da çlıştıran Frank Rijkaard elde etti. Hollandalı çalıştıcı, Barça'daki ilk 50 maçında 28 kez kazanmış, 10 kez kaybetmiş, 12 maç da berabere bitmişti.

Yazarlar