Galatasaray Barcelona'dan Galatasaray'a! Transfer için Real Betis de devrede

Barcelona'dan Galatasaray'a! Transfer için Real Betis de devrede

11.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon adına transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılıların Barcelona'da forma giyen oyuncuyla ilgilendiği iddia edildi. Sarı-kırmızılıların transferdeki rakibinin Real Betis olduğu vurgulandı.

Barcelonadan Galatasaraya Transfer için Real Betis de devrede

Süper Lig'de liderliğini devam ettiren ve hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon planlamasına başladı. Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket eden sarı-kırmızılıların, Barcelona'da forma giyen tecrübeli oyuncuyla ilgilendiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin transfer listesinde bulunan başarılı oyuncuya La Liga ekiplerinden Real Betis'in de talip olduğu vurgulandı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

TRANSFERDE HAMLELER ÜST ÜSTE

Uzun yıllardır dört büyüklerin listesinde yer alan ancak bir türlü transferi gerçekleşmeyen Kaan Ayhan'ı renklerine bağlayarak döneme hızlı bir giriş yapan Galatasaray ardından Nicolo Zaniolo'yu renklerine bağlamıştı.

Barcelonadan Galatasaraya Transfer için Real Betis de devrede

İtalya'nın son dönemde yetiştirdiği en büyük yıldız adaylarından biri olan genç oyuncuyu 15 milyon euro ve sonrasi satıştan yüzde 20 payla kadrosuna katmıştı. Bu rakam Süper Lig tarihine geçti. Mario Jardel'in 17 milyon euroluk Galatasaray'a transferinin ardından İtalyan futbolcu ligin en pahalı transferi olarak kaydedildi.

Haberin Devamı

Barcelonadan Galatasaraya Transfer için Real Betis de devrede

Galatasaray son olarak Hatayspor'dan Sam Adekugbe'yi kiraladı. Patrick van Aanholt'u, PSV'ye gönderen sarı-kırmızılılar buradaki boşluğu Kanadalı yıldızla doldurdu. Tecrübeli futbolcunun sözleşmesinde 1 milyon euroluk satın alma opsiyonu da bulunuyor.

SANCHES VE FIRMINO PRESİ

Sezon sonu için de şimdiden transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray; Renato Sanches ve Roberto Firmino için de bastırıyor.

Transferde çıtayı en üst seviyeye çeken Aslan, PSG ve Liverpool ile temaslarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Süperstarlar için mesai devam ederken, sarı-kırmızılılar geleceğin kadrosu için de çalışmalarına devam ediyor.

Barcelonadan Galatasaraya Transfer için Real Betis de devrede

MUSLERA'NIN ALTERNATİFİ BULUNDU

2011-2012 sezonu başında Lazio'dan 6 milyon 750 bin euro artı Lorik Cana karşılığında kadroya katılan Fernando Muslera tam 11 yıldır sarı-kırmızılıların kalesini koruyor. Artık bizden biri gibi olan ve Galatasaray'da tam 14 kupa kazanan Uruguaylı eldiven artık 36 yaşında. Haziran'da 37'ye girecek olan deneyimli file bekçisinin yerine şimdiden bir isim bakılmaya başlandı.

PENA GÜNDEMDE

İddia ise İspanya'dan geldi... 2021-2022 sezonun devre arasında Barcelona'dan kiralık olarak Aslan'a gelen Inaki Pena'nın, Katalan ekibiyle sözleşme uzatmak istemediği öğrenildi. Sezon sonunda Barça'yla olan kontratı sona erecek olan 24 yaşındaki eldivenin daha fazla süre bulabileceği bir takıma gitmek istediği ve bu nedenle de daha önce sözlü olarak 2026'ya kadar anlaştığı Barcelona'da kariyerine devam etmeyi düşünmediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Barcelonadan Galatasaraya Transfer için Real Betis de devrede

Ter Stegen'in gerisinde kalan Pena için Galatasaray ile Real Betis'in devrede olduğu öne sürüldü. Pena, sarı-kırmızılıların kalesini koruduğu 8 maçta 11 gole engel olamamıştı.

Barcelona'nın da bu ayrılığa hazır olduğu ve A takıma gelecek sezon Pena yerine Arnau Tenas'ı çıkartacakları kaydedildi. Tenas da Barça altyapısında yetişti.