Dünya Kupası Belçika - Kanada: 1-0

Belçika - Kanada: 1-0

23.11.2022 - 19:39 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nda bir önceki turnuvayı üçüncü tamamlayan Belçika, Kanada ile karşı karşıya geldi. Favoriler arasında yer alan Belçika, Michy Batshuayi ile maçı 1-0 kazandı. Kanada'da Larin ve Atiba oyunda yer aldı.

Belçika - Kanada: 1-0

Uzun yıllar FIFA dünya sıralamasında birinci sırada yer alan ancak bir türlü altın jenarasyonuyla kupa kazanamayan Belçika, 2022 Dünya Kupası'nda Kanada ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

PENALTI KAÇTI
9. dakikada Zambiyalı hakem Janny Sikazwe, penaltı kontrolü için VAR'a gitti. Kanada, VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. 10. dakikada topun başına geçen Davies, Belçika kalecisi Courtois'ı geçemedi.

TEK GOL BATSHUAYI
Belçika'nın tek golünü 44. dakikada Batshuayı kaydetti.

LARIN GİRDİ ATIBA ÇIKTI
Kanada'da Cyle Larin, 58. dakikada oyuna dahil oldu. Atiba ise yerini Ismael Kone'ye bıraktı. Kanada'da 74. dakikada Hatayspor forması giyen Sam Adekugbe oyuna dahil oldu. Böylece Belçika - Kanada maçında yolu Süper Lig'den geçen futbolcu sayısı 5'e çıktı: Batshuayi, Borjan, Atiba, Larin, Adekugbe.

Belçika'da Galatasaraylı Dries Mertens mücadelede forma giymedi.

KANADA YİNE GOL ATAMADI
Tarihinde sadece bir kez o da 1986 Dünya Kupası'na katılan Kanada'nın dev turnuvada gol atma ve puan alma başarısı gösteremedi. Kırmızı-Beyazlılar 2022 Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayı ve sonrası için artık turnuvanın değişilmez ülkelerinden biri olmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

BELÇİKA - KANADA: 1-0 

GOL: 44' Batshuayi (Belçika)


İLK 11'LER
Belçika: Courtois, Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen, Castagne, Witsel, Tielemans, De Bruyne, Carrasco, Eden Hazard, Batshuayi

Kanada: Borjan; Johnston, Vitoria, Miller, Laryea, Hoilett, Eustaquio, Atiba Hutchinson; Buchanan, David, Davies

Yazarlar