Tenis "Benim için sürpriz oldu"

"Benim için sürpriz oldu"

01.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Wozniacki, Radwanska, Kuznetsova gibi favorilerin bulunduğu turnuvada mutlu sona ulaşan Fransız raket, “İstanbul Cup’a şampiyonluk için gelmemiştim. Wimbledon ana tablosu için puanlar istiyordum. Şampiyonluk benim için de sürpriz oldu” dedi.

Benim için sürpriz oldu

ONUR DİNÇER - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ta şampiyonluğa ulaşan Pauline Parmentier, düşüşe son verdi. Garanti Koza Park’taki finalde Sloven Hercog’u mağlup eden 32 yaşındaki raket, 10 yıl aradan sonra bir WTA kupası kaldırmayı başardı. Deneyimli tenisçi final maçının ardından Milliyet’e konuştu.

Elde ettiği başarının kendisini de şaşırttığını belirten Parmentier “Buraya gelirken asıl amacım Wimbledon ana tablosu için puan toplamaktı. İki tur geçtikten sonra bu amacıma yaklaştım. Açık konuşmak gerekirse Istanbul Cup’a şampiyon olmak için gelmemiştim. Hiç böyle bir amacım yoktu. Bazen hedef koymamak iyi olabiliyor. Şampiyonluk benim için de sürpriz oldu, büyük bir sürpriz ama aynı zamanda iyi bir sürpriz” dedi.

Haberin Devamı

Deneyimli raket şöyle devam etti: “İstanbul’daki turnuva benim hayatımda özel bir yere sahip oldu. Çünkü yaklaşık 10 yıldır kupa alamıyordum. Sezona iyi başlamamıştım. Bu kötü gidişi tersine çevirdiği için de benim açımdan bir dönüm noktası haline geldi. Tenis hayatımın en önemli anlarından birini burada yaşadım dolayısıyla burayı hiç unutmayacağım.”

Kendisi için dönüm noktası olan bir turnuvayı geride bıraktığını söyleyen Parmentier “İstanbul’daki turnuva toprak olması nedeniyle benim açımdan ekstra öneme sahipti. Çünkü iyi bir toprak kort sezonu geçirmek istiyorum. Fransa Açık öncesi sıkı maçlar oynamam ve böyle bir derece almam iyi oldu, çünkü o turnuva benim en önemli hedeflerimden birisi” diye konuştu.

‘Caroline Wozniacki çekilmese yenerdim’

Çeyrek finalde setlerde durum 1-1 iken rakibi Caroline Wozniacki’nin maçtan çekilmesiyle turlayan Parmentier şunları söyledi: “Wozniacki yanıma geldi ve sıkıntısını anlattı. Backhand vuruşları yaparken ve servis atarken zorlandığını belirterek maçtan çekildiğini söyledi. Oyunu terk ettiği için elbette şanslıyım ancak terk etmeseydi de o maçı kazanabilirdim çünkü kazanmaya yakındım. Kendisi iyi servis attığı bir gününde değildi. Tüm bunları hesaba katarak üçüncü seti kazanmak için oldukça şansım olurdu diye düşünüyorum.”

Benim için sürpriz oldu