Dünya Kupası Benzema'dan iddialı Dünya Kupası sözleri: Kağıt üzerinde en iyisiyiz

Benzema'dan iddialı Dünya Kupası sözleri: Kağıt üzerinde en iyisiyiz

13.11.2022 - 20:30 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesi heyecan giderek artarken, Ballon d'Or ödülünü kazanmayı başaran ve Fransa ile dev organizasyonda mücadele edecek olan Benzema, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Benzemadan iddialı Dünya Kupası sözleri: Kağıt üzerinde en iyisiyiz

2022 Dünya Kupası'na sayılı günler kala Real Madrid'in yıldız golcüsü Karim Benzema, dev turnuva hakkında görüşlerini aktardı. Fransa Milli Takımı ile Dünya Kuapsı'nda mücadele edecek olan Benzema, sakatlığı hakkında bilgilendirmelerde bulunurken iddialı sözler dile getirdi.

Haberin Devamı

BALLON D'OR'UN SON SAHİBİ

Real Madrid'de Şampiyonlar Ligi şve La Liga şampiyonluklarını kazanmasının ardından Benzema, 2022 Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu. 34 yaşındaki Karim Benzema, Ballon d'Or tarihine geçti. Fransız futbolcu, 1956'dan bu yana Ballon d'Or'u kazanan en yaşlı futbolcu unvanının sahibi oldu.

Benzemadan iddialı Dünya Kupası sözleri: Kağıt üzerinde en iyisiyiz

FRANSA'DA 97 MAÇ

Fransa Milli Takımı'nda bugüne kadar 97 maça çıkan Benzema, kariyerinde 2. kez Dünya Kuapsı'nda mücadele etmeye hazırlanıyor. Milli Takım kariyerinde 37 golü bulunan Benzema, 2018 yılında Fransa'nın Dünya Kupası kadrosunda yer almamıştı.

MİLLİ KARİYERİ 5 YIL AKSADI

Geçtmişte Valbuena ile yaşadığı şantaj olayı nedeniyle Benzema'nın uluslararası kariyeri beş yıldan fazla bir süre askıya alınmıştı. 2015 yılında yaşanan skandal şantaj iddialarının ardından uzaklaştırılan Benzema, Fransa'nın 2018'de Dünya Kupası'nı kazandığı kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI SÖZLERİ

Fransız basınında yer alan habere göre, sakatlığı nedeniyle Real Madrid'in son maçlarında forma giyemeyen Benzema, Dünya Kupası'na hazır olacağını belirterek, "Kendime baktım ve hazır olacağım. Yani şu anda sorun yok. İyi odaklanacağım ve yapmam gereken şeye konsantre olacağım. Yüzde 100 hazır olmadan da sahaya çıkabilirsin ama ben tamamen hazır olmak istiyorum. Fiziksel olarak iyi çalıştım, bu yüzden endişelenmiyorum"

Benzemadan iddialı Dünya Kupası sözleri: Kağıt üzerinde en iyisiyiz

'KAĞIT ÜZERİNDE EN İYİSİYİZ'

2014'ten sonra kariyerinde 2. kez Dünya Kupası heyecanı yaşayacak olan Benzema, kağıt üstünde en iyi takım olduklarının altını çizerek, "Dünya Kupası'nın ne anlama geldiğini biliyoruz. Tüm Fransızlar aynı şeyi düşünüyor: kağıt üzerinde en iyisiyiz. Futbol her zaman aynıdır, sahada 11'e 11 mücadele edersiniz. Dolayısıyla rakibimizi şimdiden ciddiye almamız, saygı duymamız ve üç maçımızı kazanmak için her şeyi yapmamız gerekecek."

FAVORİSİNİ AÇIKLADI

Dünya Kupası'ndaki en büyük favorinin sorulması üzerine ise Benzema, "Arjantin, İspanya olabilir ve tabi ki Fransa. Favori olduğumuzu ve kazanmak istediğimizi göstermeliyiz. Stres yok ama bu turnuvayı bekleyen milyonlarca insanın önünde sahada neler yapabileceğinizi gösterebilmek istiyoruz." şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

Yazarlar