Beşiktaş Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun?

Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun?

20.02.2022 - 08:32 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Süper Lig'de Altay ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar sahadan galibiyetle ayrılırken Alex Teixeira'nın yaptığı harekete spor yazarlarından tepki gördü. İşte o yazılar...

Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 26'ncı haftasında Beşiktaş ile Altay karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Haberin Devamı

İŞTE O DEĞERLENDİRMELER

BİLAL MEŞE: KARTAL'IN VIDA'SI SAĞLAM
MHK’nın işine pek karışmak istemem. Ama bazen bıçak kemiği dayanıyor arkadaş... VAR’a Yaşar Kemal Uğurlu’yu oturtmuşlar. Hadi siz siz olun, eleştirmeyin! Yahuuu arkadaş, elinizde hakem mi kalmadı Allah aşkına? Uğurlu ile Beşiktaş’ın sıkıntılı olduğunu cümle-alem biliyor. Herhalde MHK bunu inadına yapıyor! Eğer Yaşar Kemal Uğurlu’nun yerini dolduracak elinizde hakem yoksa, vay MHK’nın haline!
İkinci yarıda Vida’nın korner atışında topsuz alanda Pinares tarafından yere indirilmesini izlediniz mi eyyy MHK! Orta hakeme göre yok, VAR’dan da tık yok! Hadi ayıklayın pirincin taşını... Buz gibi penaltı ama Yaşar Kemal Uğurlu devreye girmedi. Girer mi, arkasında kapı gibi MHK var!

Haberin Devamı

Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun

VAR DEVREYE GİRDİ, DAKİKALARCA İZLENDİ
Uzatma dakikalarında Kerem’in bir pozisyonu var. VAR devreye girdi, dakikalarca izlendi. Aslında el falan yok, niye bu kadar incelenir? Eeee ne de olsa adı Yaşar Kemal Uğurlu!
Gelelim orta hakeme... Yönetimini hiç beğenmedim, özellikle faullerde çifte standart uyguladı.
Herkesin bir derdi var, özellikle yıllar sonra yeniden Süper Lig’e dönüş yapan Altay, şu aşamada asansör takım durumunda... İnsan üzülüyor! Altay can derdinde, Beşiktaş ise liderliği değil, ilk dördü kovalıyor.
Altay kontrollü, Beşiktaş ise ofansif ağırlıklı bir oyun ortaya koydu. Kartal’ın şu aşamada en büyük handikapı cezalı ve sakat oyuncular... Buna karşın, Kartal rakibine oranla en fazla pozisyon üreten takımdı. Elbette net pozisyon var, ama fileleri bulmuyorsa neye yarar ki? Necip ve Teixeira yakından ve çapraz attıkları sert şutlar kaleciden döndü.
Altaylı Cebrail’in maşallahı var... Top oynamaktan çok, sıkıştığı anda şahane kendini yere atıyor. Alışkanlık haline getirmiş arkadaş... 53’de Kenan Karaman’ın attığı golü orta hakem faul olarak değerlendirdi. Ne var ki pozisyonun içinde Cebrail varsa -ki var- huylandım. O pozisyon bence gri ve tartışılır.

Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun

YA TEIXEIRA SEN NASIL FUTBOLCUSUN?
Neyse ki Beşiktaş’ın bu yarıdaki yoğun baskısı 64’de golü de getirdi. Duran her topta ileri çıkan Vida, kafayla topu filelere gönderdi. Bir dakika içinde önce Kenan Karaman, ardından Teixiera kaleciyi geçtiler, ama yan direğe takıldılar!
Ya Teixeira; sen nasıl futbolcusun? 84’de kaleci ile karşı karşıyasın atamıyorsun. Şaşırmamak elde değil... Fantezi senin neyine arkadaş... Bu tip maçlarda tek farklı skorlar sakattır. Nitekim uzatmada Kappel’in topu direkten döndü, dua et!

Haberin Devamı

Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun

ATTİLA GÖKÇE: HAYDİ DERİN BİR NEFES AL, ÖNDER HOCA
Maçın sonucuna bakmadan Beşiktaş’a bakalım: Süper Lig’e hala “son şampiyon” olarak devam eden Beşiktaş, unvanını unutmuş görünüyor. Üretkenlikten, coşkudan, heyecandan, tempodan ve koşudan uzak bir ekip olmuşlar. Bu muhteşem (!) dönüşü nasıl başardılar, bilmiyoruz. Ortada görünen kısır ve inançsız bir oyun. Bastırıyorsun, rakip savunmayı abluka altına alıyorsun ama, hepsi o kadar!
Evet, Beşiktaş maça farklı biçimde yoğun bir baskıyla başladı. İlk şutu Necip’le attılar, kalecide kaldı. Sonrasında Kenan, Güven, Teixeira, artık kim oralara geldiyse, Welinton bile, topa vurdular mı, evet vurdular. Peki bunlar şut muydu? İstatistikler öyle diyor, kusura bakmayın ben diyemiyorum.

Haberin Devamı

NECİP'E DEĞİL KEREM'E KALACAK FORMA
Yine de olumlu görünen ufak-tefek şeyler var. Kerem Kalafat örneğin: O da Rıdvan ve Ersingillerden... Beşiktaş’ın genç üretimi... Rossier sakat ya, onu aratmamak için elinden geleni yapıyor. Rosier iyileşip takıma dönebilir ama söyleyelim, artık sorun çıktığında Necip Uysal’a değil, Kerem’e kalacak forma. Dün dikkat ettim; Kerem’le Ghezzal sağ kanatta ciddiyet ve disiplinle işlerini yapmaya çalışıyordu. Kerem’in karşısındaki rakibi de 19 yaşındaki Kazımcan Altay’ın az sayıdaki atağında kendini ve niyetini gösterdi. İkisine de aferin yani!

Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun

AKIL ALMAZ!
Neyse, daha uzatmayalım, ikinci yarıya ve gole geldik. Önce serbest vuruş kazandı Beşiktaş. Ghezzal’ın kullandığı atışta top kornere çıktı. Korner atılmadan önce Domagoj Vida ile Cesare Pinares itiş-kakışa ve ağız dalaşına girişti. Israrla sürdürdüler kayıkçı kavgasını... Bayarslan ikisine de hak ettikleri sarı kartları gösterdi. Ne gerek vardı, diyeceğim ama, adrenalin ve nabız bazen kontrolu engelliyor. Her neyse... Ghezzal’ın kornerine Vida çakarcasına kafayı vurdu ve golü attı. Hem Vida hem de Beşiktaş rahatladılar. Bu rahatlık biraz neşe ve coşku da getirdi Beşiktaş’a... Aynı pozisyonun devamında Kenan Karaman ve Teixeira’nın şutları yan direklerden döndü.
Bu arada Önder Hoca’nın sınavına da tanık olduk. Öne geçtiği maçlarda sonunu getiremeden beraberliğe düşen Beşiktaş’ta “maç kazanamama alışkanlığının” sonlanması gerekiyordu. Karaveli ilk hamlesini Necip-Atiba değişikliğiyle yaptı. Sonrasında Altay’ın “Kaybedecek ne kaldı!” makamındaki ataklarına geldi sıra... Bamba’nın zaman zaman Ersin ve savunmayı tedirgin ettiğine tanık olduk. Bir de Teixeira’nın boş pozisyonda aşırtma vuruş denerken topu Altay kalecisi Lis’e teslim etmesi var ki akıl almaz!

Haberin Devamı

Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun

KEREM'İN DİRSEK TEMASI VAR MI?
Bu olumlu not Umut Meraş’a... İlk yarıda sakatlandı. Kenar yönetim Montero’yu ısıtırken, o bandajlarla oyuna devam etti. Takımını rahatlattı. 83’e kadar sabırla dayandı. Montero’yla değiştiler. Özverisine şapka çıkarılır.
Altay, sezon başından beri hemen her oyuncusuyla adeta “çarpışan otomobiller” gibi bir takım. Topa sahip oluyorlar ama, kullanamıyorlar. Oyunu kontrol edemiyorlar. Onları sakinleştirip oyuna yön verecek bir lider oyuncu da alamadılar. O nedenle sıkıntı giderek artıyor.
Maçın sonu da sıkıntılı: Genç sağbek Kerem oyun gereği yere düşerken top sağ eliyle temasta mı? Kerem elini kaçırıyor mu? Dirsek teması var mı? Anlayamadık. Altay’ın ısrarlı penaltı talepleri Sportif Direktör Tuna Üzümcü’ye gösterilen kırmızı kartla sonlanıyor. Neyse, hafta boyu izleriz bu pozisyonu.
Evet, soluk soluğa kazandı Beşiktaş. Geçmiş olsun Önder Hoca... Şimdi derin bir nefes al, rahatla!

Beşiktaş-Altay maçını spor yazarları değerlendirdi: Teixeira; sen nasıl futbolcusun

SERDAR SARIDAĞ: STRES YÜKLÜ GALİBİYET
Beşiktaş’ın üzerindeki baskı maç başlar başlamaz belli olmuştu. Son dört maçını kaybetmedi ama girilen pozisyonlardan eli boş dönülmesi, takımın tüm psikolojini olumsuz etkiliyordu. Sadece takımın mı? Beşiktaş çatısı altındaki her yerde o olumsuz havayı seziyorduk.
Önemli eksiklerin olduğu Altay maçı öncesi, Teknik Direktör Önder Karaveli takımı özellikle bu yönde hazırlamaya çalıştı. İlk yarıya Beşiktaş çok tempolu başladı ama bu oyun siyah-beyazlı takımı her geçen dakika daha da paniğe itekledi. Gerilimi daha arttırdı. 3. dakikada Necip golü atsa bu maç daha rahat geçebilirdi. Hadi onu geçtik 31’de Alex’in vuruşu girse de olabilirdi ama top kaleci Lis’e çarparak kornere gitti.
İkinci yarı hem tempo hem de stres daha da arttı. Vida’nın gördüğü sarı kartta bunu çok net anlayabiliyorsunuz. Fakat o Vida ne yaptı etti 64. dakikada Ghezzal’in kullandığı köşe vuruşunda o ilk golü atabildi.
Akabinde önce Kenan’ın 69’daki sonra Alex’in 71’deki vuruşları direkten dönünce insan bu kadar da olmaz diyor. Altay puan için yapılması gereken ne varsa yaptı. Ligdeki konumuna bakıldığında doğru bir oyun oynadığını söyleyebiliriz. 84’te Alex kaleciyle karşıya karşıya kaldı ama yine gol olmadı.
90+4’te Kappel’in vuruşunda top direkten geri gelirken, Altay büyük şanssızlık yaşadı ve üç puan Beşiktaş’ın oldu.