Futbol Beşiktaş Bursaspor maç sonucu: 3-2

Beşiktaş Bursaspor maç sonucu: 3-2

11.04.2016 - 21:51 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Bursaspor maçı nefes kesti. Beşiktaş, Vodafone Arena çimlerine Bursaspor maçı ile ayak bastı. Yeni stadındaki ilk maçında Kara Kartal, Bursaspor'u 3-2'lik skor ile geçti. Maçın son dakikalarında 2 kırmızı kart çıktı.

Beşiktaş Bursaspor maç sonucu: 3-2

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ın yaklaşık 3 yıldır yapımını beklediği Vodafone Arena'da oynanan ilk maçta gülen ev sahibi Beşiktaş oldu: 3-2. Siyah-beyazlı takımın gollerini 22 ve 58'de Mario Gomez ile 53'te Alexis atarken Bursaspor golleri 28'de Traore ve 71'de Stoch'tan geldi. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 66 yaparak liderliğini sürdürdü. Bursaspor ise 38 puanda kaldı. Ligde bir sonraki hafta Beşiktaş deplasmanda Sivasspor'un konuğu olacak. Bursaspor ise sahasında Akhisar Belediyespor'u ağırlayacak.
BEŞİKTAŞ'IN HASRETİ SONA ERDİ
Beşiktaş, uzun süredir hasret kaldığı Vodafone Arena'ya Bursaspor ile oynanan maçla kavuştu. Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle resmi maçlarını farklı statlarda yapmak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, bin 66 gün sonra Dolmabahçe'de resmi maça çıktı.
Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden Beşiktaş, yapımı tamamlanan ve ismi Vodafone Arena olarak değiştirilen statta taraftarların önüne çıkma sevinci yaşadı.
Beşiktaş, stadın yapımı sırasında 2,5 sezonu aşkın süre boyunca iç saha maçlarını 6 farklı yerde oynamak durumunda kaldı. Siyah-beyazlı futbol takım, bu dönem boyunca Atatürk Olimpiyat, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Osmanlı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş statlarında rakip ekipleri konuk etti.
ARENA'DA TANIDIK İSİMLER VARDI
Beşiktaş'ta geçmiş yıllarda futbolcu ve teknik adam olarak görev yapan isimler de Vodafone Arena'daki ilk maçı izledi.
Siyah-beyazlı ekibe üst üste şampiyonluklar yaşatan İngiliz Gordon Milne ve o dönemin oyuncularından Ali Gültiken'in yanı sıra takımın 15 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Dorde Milic, eski futbolcular Daniel Amokachi, Roberto Hilbert, teknik direktörler Bernd Schuster, Jean Tigana ve Ertuğrul Sağlam da maçı tribünden takip etti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, maç öncesi Dorde Milic, Gordon Milne, Bernd Schuster, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve Daniel Amokachi'ye plaket verdi.
BECK İLK KEZ YEDEK KALDI
Beşiktaş'a sezon başında transfer olan ve geldiği ilk günden itibaren istikrar yakalayan Andreas Beck, Süper Lig'de ilk kez yedek soyundu. Takımının bu sezon yaptığı 27 maçta da ilk 11'de şans bulan Beck, Bursaspor karşılaşmasında yedekler arasında yer aldı. Beck'in yerine sağ bekte görev alan Serdar Kurtuluş ise bu sezon ilk kez lig maçında şans buldu. Şenol Güneş'in Ziraat Türkiye Kupası maçlarında oynattığı Serdar, Bursaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.
GOL GELDİ AMA SAYILMADI!
19. dakikada Ricardo Quaresma sol kanattan ortaladı. Kaleci Harun Tekin topu yumrukladı ancak seken topu takip eden Marcelo meşin yuvarlakla ağları buluşturdu. Ancak öncesinde hakem Barış Şimşek pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etmişti.
İLK GOL MARIO GOMEZ'DEN
Bu pozisyonun ardından Beşiktaş gerçek golü buldu! 22. dakikada Oğuzhan Özyakup'la başlayan atakta topla buluşan Jose Sosa ceza sahasının dışında savunmanın arkasına doğru ince bir pas gönderdi. Topun kontrolünü sağlayan Mario Gomez ceza sahasına girdi ve kaleci Harun Tekin'i çalımlayıp golünü de kaydetti. Mario Gomez bu golle Süper Lig'de 20 gol sayısına ulaşırken Vodafone Arena'da ilk golü atan isim olmayı da başardı: 1-0.
CEVAP ERKEN GELDİ
Fakat Beşiktaş'ın sevinci çok uzun sürmedi. Bursaspor 28'de Bakaye Traore ile bu gole yanıt verdi. Pablo Batalla'nın savunmanın arasına gönderdiği pasta Tomas Necid 'feyk' atarak topu Traore ile buluşturdu. Tecrübeli oyuncu da ceza alanına girer girmez plasesini yaparak skora denge getirdi: 1-1.
İKİNCİ YARI PERDE GOLLE AÇILDI
Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı. 53. dakikada kullanılan kornerde top ceza alanı içinde Harun tarafından uzaklaştırılmak istense de ceza alanı içinde karambole neden oldu. Son olarak Atiba'nın kale ağzına aktardığı topu iyi takip eden Alexis kafa vuruşunu yaptı ve takımını öne geçirdi: 2-1.
GOMEZ ÜÇLEDİ AMA...
Siyah-beyazlı ekibi rahatlatan gol ise 58'de geldi. Daha doğrusu rahatlattığı sanılan... Ceza alanı içinde Sosa'nın Hosogai tarafından düşürülmesi ile kazanılan penaltıda topun başına Mario Gomez geçti. Vuruşunda topu Harun çıkarsa da pozisyonu iyi takip eden Alman oyuncu golü ikinci şutla atmayı başardı: 3-1.
STOCH FARKI İNDİRDİ!
Bir önceki paragrafta dediğimiz gibi Beşiktaş 3. golü bulduğunda rahatladığını sanmıştı ancak 71'de Stoch'a engel olamadı. Jem Karacan'ın ceza alanı içi sol bölümüne doğru çıkardığı pası kontrol eden Miroslav Stoch çaprazdan vurdu ve Tolga Zengin'i geçen top ağlarla buluştu: 3-2.
QUARESMA ÇOK DENEDİ OLMADI
Beşiktaş'ta akşamın en istekli isimlerinden birisi de Quaresma idi. İki topu direkten dönen Portekizli, 81. dakikada gelişen atakta topu kaleci Harun'dan kurtardı ve kaleye gönderdi. Ancak çizgi üzerinde bekleyen Jem Karacan topun kaleye girmesin izin vermedi ve çizgi üzerinde topu uzaklaştırdı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş rakibini 3-2 yenmedi başardı.
MAÇ BİTTİ ORTALIK KARIŞTI!
Maçın son düdüğü çaldığı sırada ortalık karıştı. Hosogai orta alanda Quaresma'ya sert bir faul yaptı. Bu sırada hakem maçı bitirmiş olsa da sinirlerine hakim olamayan Quaresma, rakibinin üzerine yürüdü ve bir anda ortalık karıştı. Bu pozisyonunun ardından Quaresma ve Hosogai ikinci sarı kartları görüp kırmızı kartla cezalandırıldılar.