Beşiktaş Beşiktaş - Çaykur Rizespor: 6-0

Beşiktaş - Çaykur Rizespor: 6-0

06.01.2021 - 15:55 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş kendi evinde Rizespor'u 6-0 yenerek liderliğe yükseldi. Siyah-beyazlılar'da Larin 4 gol atarak gecenin kahramanı oldu.

Süper Lig'de zirve yarışını sürdüren Beşiktaş, Rizespor'u Dolmabahçe'de konuk etti.

Haberin Devamı

Saat 19.00'da Vodafone Arena'da başlayan mücadelenin 19. dakikada Beşiktaş Larin'le 1-0 öne geçti. 31. dakikada bir kez daha golle buluşan Larin farkı 2'ye çıkardı.

56. dakikada ise Oğuzhan Özyakup skoru 3-0'a getirdi. 79. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Larin hat-trick yaparak takımını 4-0 öne geçirdi. Gecenin yıldızı Larin 83. dakikada kendisinin 4. takımının 5. golünü kaydetti. 89. dakikada ise genç oyuncu Hasic ceza sahası dışından müthiş bir golle skoru 6-0 yaptı.

Bu sonuçla Beşiktaş 34'e yükseltip zirveye yerleşirken Rizespor 20 puanda kaldı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

17'nci dakikada gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan pasını Aboubakar'a verdi. Aboubakar'ın ceza sahası yayının hemen üstünden yaptığı vuruşta top kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.
19'uncu dakikada Beşiktaş öne geçti. Aboubakar'ın pasında sağ kanattan çizgiye doğru inen Oğuzhan Özyakup, yerden içeri çevirdi. Arka direkte Larin, kayarak yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.
31'inci dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Beşiktaş savunmasından atılan uzun topta Meriah kafayla kalecisi Gökhan'a dönmeye çalışırken top kısa düştü. Ceza sahası yayının hemen önünde seken topu Larin, aşırtma bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 2-0.
34'üncü dakikada Rizespor savunmasının çıkarken yaptığı hata sonrasında Rıdvan ceza sahasına hareketlenen Aboubakar'ı gördü. Bu oyuncunun ceza sahası sol çaprazından yaptığı plase vuruşta top auta gitti.
45+1'inci dakikada Rizespor savunmasının çıkarken Josef kaptığı topu ayağının ucuyla Aboubakar'a aktardı. Aboubakar, yayın hemen üstünden şutunu çekti. Meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.
Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
56'ncı dakikada Beşiktaş 1 gol daha buldu. Aboubakar'ın pasıyla ceza yayının üstünde topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un vuruşunda top direk dibinden ağlara gitti: 3-0.
62'nci dakikada sol kanatta topla buluşan N'Koudou ters taraftaki Larin'i gördü. Larin pasını bekletmeden ceza sahasındaki Aboubakar'a aktardı. Aboubakar'ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Gökhan topu kornere çeldi.
67'nci dakikada sağ kanattan gelişen Rizespor atağında Moroziuk çizgiye indikten sonra yerden içeri çevirdi. Ceza sahası içinde Abdullah Durak'ın bekletmeden yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti.
79'uncu dakikada Beşiktaş farkı 4'e çıkardı. Savunmadan atılan uzun topu kovalayan Larin, Meriah ile kaleci Gökhan arasında yaşanan anlaşmazlık sonrasında topu boş kaleye gönderdi: 4-0.
83'üncü dakikada Meljnak'ın kaleci Gökhan'a dönmek isterken verdiği pas kısa düştü ve Lari'in önüne kaldı. Topla birlikte ceza sahasına giren Larin, kaleci Gökhan'ın solundan topu ağlara gönderdi: 5-0.
89'uncu dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Mensah rakiplerinden sıyrıldıktan sonra pasını Larin'e verdi. Larin, arkadan gelen Hasic'i gördü Ceza sahası dışında topla buluşan Hasic'in uzak mesafeden sert şutunda top 90'dan ağlarla buluştu: 6-0.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 6-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Haberin Devamı

Süper Lig’in 17’nci haftasında Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Vodafone Park’ta saat 19.00’da başlayan karşılaşmada hakem Ümit Öztürk düdük çaldı. Öztürk’ün yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Erdem Bayık üstlendi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, hafta sonunda deplasmanda 2-0’lık skorla kazanılan Hes Kablo Kayserispor maçının 11’inde 4 değişikliğe giderek Çaykur Rizespor karşısına çıktı. Tecrübeli teknik adam N’Sakala’nın yerine Rıdvan Yılmaz, Atiba’nın yerine Necip Uysal, Mensah’ın yerine Oğuzhan Özyakup ve Güven Yalçın’ın yerine Aboubakar’ı 11’de oynattı.

Kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Sergen Yalçın, savunma dörtlüsünü; Rosier, Welinton, Vida ve Rıdvan Yılmaz’dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef de Souza ve Necip Uysal’ı görevlendiren Yalçın, hücum hattında Larin, Oğuzhan Özyakup ve N’Koudou’yu sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Vincent Aboubakar oldu.

ABOUBAKAR 2 MAÇ SONRA TEK İDMANLA 11’DE
Geçtiğimiz hafta annesini kaybeden ve cenazesine katılmak için ülkesine giden Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar, Çaykur Rizespor maçıyla birlikte formasını kavuştu. Kamerun’da olması sebebiyle Sivasspor ve Kayserispor maçlarında görev alamayan ve dün öğle saatlerinde Türkiye’ye dönen Aboubakar, takımla birlikte sadece bir antrenmanda yer alabildi. Teknik heyetle yaptığı görüşmede Rizespor maçında görev almayı istediğini belirten Aboubakar’ı, teknik direktör Sergen Yalçın da 11’de görevlendirdi. 

Haberin Devamı

OĞUZHAN ÖZYAKUP LİGDE 8 MAÇ SONRA 11’DE
Siyah beyazlı ekipte Çaykur Rizespor maçında karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Oğuzhan Özyakup, ligde 8 maç sonra ilk 11’de yer aldı. Daha sonra Süper Lig’in 8’inci haftasında deplasmanda Gaziantep FK’ya 3-1 kaybedilen maçta 11’de görev alan Oğuzhan Özyakup, sonrasında oynanan 8 maçta 11’de görev alamamıştı. Oğuzhan Özyakup, sonradan girdiği maçlardan Sivasspor müsabakasında bir gol atmış, geçtiğimiz hafta sonunda oynanan Kayserispor karşılaşmasında da bir asist yapmıştı.

GHEZZAL YEDEK KULÜBESİNDE
Beşiktaş’ta en çok asist yapan oyuncu konumunda olan Rachid Ghezzal da Çaykur Rizespor mücadelesine yedek kulübesinde başladı. Sivasspor maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle Kayserispor deplasmanına götürülmeyip riske edilmeyen Cezayirli kanat oyuncusu, 1 maçlık aranın ardından yedek kulübesinde karşılaşmaya başladı. 

SİYAH BEYAZLILARDA 2 İSİM SINIRDA
Siyah beyazlı ekipte Çaykur Rizespor maçı öncesinde 2 isim sarı kart sınırında bulundu. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Domagoj Vida ile yedek kulübesinde maça başlayan Mensah sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve hafta sonunda oynanacak Atakaş Hatayspor mücadelesinde takımını yalnız bırakacak. 

ÇAYKUR RİZESPOR’DA 2 DEĞİŞİKLİK
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Stjepan Tomas ise Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalınan maçın 11'inde 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam Gençlerbirliği karşısında ilk 11’de görev verdiği Fernando ve İsmail Köybaşı’nın yerine Melnjak ve Emir Dilaver’i sahaya sürdü. 
Çaykur Rizespor’un Beşiktaş karşısındaki 11’i şöyle şekillendi: Gökhan Akkan - Morozyuk, Emir, Talbi, Meriah, Melnjak, Donsah, Fabricio, Samudio, Tunay Torun, Skoda.

STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Ümit Öztürk, Serkan Ok, Erdem Bayık
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu- Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef (Dk. 68 Dorukhan Toköz), Necip Uysal (Dk. 81 Kartal Kayra Yılmaz), Larin, Oğuzhan Özyakup (Dk. 68 Mensah), N'Koudou (Dk. 82 Güven Yalçın), Aboubakar (Dk. 77 Hasic)
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Moroziyuk, Emir (Dk. 58 Fernando), Talbi, Meriah, Melnjak (Dk. 85 Alberk Koç), Donsah (Dk. 46 Abdullah Durak), Fabricio, Samudio, Tunay Torun (Dk. 67 Onur Bulut), Skoda (Dk. 85 Kemal Rüzgar)
GOLLER: Dk. 19, Dk. 31, Dk. 79 ve Dk. 83 Larin, Dk. 56 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş) 
SARI KARTLAR: Welinton, Josef de Souza (Beşiktaş) 

Yazarlar