Beşiktaş Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gerilim! Penaltı kararı sonrası ortalık karıştı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gerilim! Penaltı kararı sonrası ortalık karıştı

09.12.2023 - 19:50 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftası Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne oldu. Siyah-beyazlıların Cenk Tosun ile kazandığı penaltı sonrası ortalık karıştı.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gerilim Penaltı kararı sonrası ortalık karıştı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile devam eden karşılaşmada Beşiktaş, 21. dakikasında Cenk Tosun'un ceza alanında yerde kalması sonrası Beşiktaş penaltı kazandı. Penaltı kararı sonrası derbide kartlar havada uçtu.

Haberin Devamı

ÇALIMBAY'IN 18 YIL SONRA DERBİ HEYECANI

Siyah-beyazlı ekipte teknik direktör Rıza Çalımbay, 6 bin 657 gün sonra Beşiktaş’ın başında bir derbi maçta görev yaptı.
Beşiktaş’ta Burak Yılmaz’ın ardından göreve getirilen Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra Beşiktaş’ın başında bir derbide görev yaptı. Tecrübeli teknik adam, son olarak 2005-06 sezonunda iç sahada oynanan Fenerbahçe derbisinde Beşiktaş’ın başında yer almıştı. 18 Eylül 2005 tarihinde oynanan derbide Çalımbay ve öğrencileri sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrılmıştı.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gerilim Penaltı kararı sonrası ortalık karıştı

DJIKU FORMASINA KAVUŞTU

Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı sona eren Alexander Djiku, Beşiktaş maçında ilk 11’de yer aldı. Fenerbahçe’nin evinde 26 Ekim 2023 tarihinde Ludogorets ile oynadığı maçta sakatlanan Djiku’nun sakatlığı sona erdi. Ganalı futbolcu, 45 gün sonra Beşiktaş maçında ilk 11’de görev aldı. Öte yandan sakatlığı sona eren Mert Hakan Yandaş ise yedekler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gerilim Penaltı kararı sonrası ortalık karıştı

FENERBAHÇE, DZEKO İLE ÖNE GEÇTİ

Derbiye hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, 10. dakikada Dusan Tadic'in asistinde Edin Dzeko ile 1-0 öne geçti. Edin Dzeko derbide attığı golle gol sayısını 12'ye çıkarak Mauro Icardi'yi yakaladı. Fenerbahçe'nin Sırp yıldızı Dusan Tadic ise Süper Lig'deki altıncı asistini yapmış oldu.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gerilim Penaltı kararı sonrası ortalık karıştı

DERBİDE PENALTI KARARI!

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin 21. dakikasında Cenk Tosun'un ceza alanında yerde kalması sonrası Beşiktaş penaltı kazandı.

Alexander Djiku'nun hatası sonrasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Cenk Tosun, Samet Akaydin'in müdahalesi sonrası yerde kaldı. Pozisyona yakın olan hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.

Beşiktaş'ta Cenk Tosun, pozisyonun kırmızı kartla cezalandırılması yönünde Atilla Karaoğlan'a itirazlarda bulundu. Edin Dzeko ve Fred itirazları sonucu sarı kartla cezalandırıldı. Beşiktaş'ta Rebic de sarı kart gören isimlerden oldu.

Topun başına geçen Alex Oxlade-Chamberlain 24. dakikada topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gerilim Penaltı kararı sonrası ortalık karıştı

SAMET AKAYDİN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Mücadelenin hakemi Atilla Karaoğlan, penaltı noktasını gösterirken Samet, sarı kart gördü. Derbi maç öncesinde sarı kart ceza sınırında yer alan Samet Akaydın, cezalı duruma düştü. Samet, ligin 16'ncı haftasında 17 Aralık Pazar günü oynanacak Konyaspor mücadelesinde yer alamayacak.

Haberin Devamı

DERBİDE ÜST ÜSTE PENALTI KARARLARI!

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin 60. dakikasında Szymanski, Eric Bailly'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Atilla Karaoğlan, önce oyunu devam ettirdi ardından VAR davetiyle pozisyonu yeniden izledi ve penaltı kararını verdi. Topun başına geçen Dusan Tadic, Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Fenerbahçe 90. dakikada bir penaltı daha kazandı. Szymanski'nin ceza sahasına gönderdiği topta Eric Bailly topa elle müdahale etti. Atilla Karaoğlan, VAR müdahalesi ile pozisyonu izledi. Fenerbahçe, Tadic'in kullandığı penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Yazarlar