Türkiye Kupası Beşiktaş - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2 (İşte maçın özeti)

Beşiktaş - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2 (İşte maçın özeti)

01.03.2018 - 22:15 | Son Güncellenme:

Beşiktaş sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Zorlu mücadelede goller Alvaro Negredo ve Hasan Ali Kaldırım (Kendi kalesine) ile Roberto Soldado ve Şener Özbayraklı'dan geldi. Ricardo Quaresma ile Alper Potuk ve Volkan Demirel de kırmızı kart gördü. İşte dakika dakika maçın özeti...

Beşiktaş - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2 (İşte maçın özeti)

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Vodafone Park'ta oynanan mücadelede Beşiktaş'ın golleri Alvaro Negredo ve Hasan Ali Kaldırım'dan (Kendi kalesine) gelirken, Fenerbahçe'nin gollerini ise Roberto Soldado ve Şener Özbayraklı kaydetti.

Haberin Devamı

Öte yandan Beşiktaş'tan Ricardo Quaresma, Fenerbahçe'den ise Alper Potuk ve Volkan Demirel kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu karşılaşmanın rövanşı 17-18-19 Nisan tarihlerinden birinde Ülker Stadyumu'nda oynanacak ve tur atlayan takım finale yükselecek. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşırken, ilk maçı Galatasaray deplasmanda 2-1 kazanmıştı.

Goller: Dk. 14 Alvaro Negredo, Dk. 82 Hasan Ali Kaldırım (Kendi kalesine) (Beşiktaş); Dk. 17 Roberto Soldado, 45+2 Şener Özbayraklı (Fenerbahçe)
Kırmızı Kartlar: Dk. 52 Ricardo Quaresma (Beşiktaş); Dk. 44 Alper Potuk, Dk. 76 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

3. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Caner Erkin'in şutunda meşin yuvarlak Volkan Demirel'de kaldı.
13. dakikada Talisca'nın ceza sahası yayı gerisinden vuruşunda Volkan Demirel sağına gelen topu kontrol etti.
14. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Talisca'nın sol taraftan yerden ortasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Negredo, kaleci Volkan Demirel'den sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
17. dakikada Fenerbahçe skoru 1-1 yaptı. Mehmet Topal'ın içeri gönderdiği topla altı pasın sol çaprazında Soldado gelişine vurarak meşin yuvarlağı uzak direğin dibinden gole çevirdi: 1-1
29. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağdan ortasında Medel meşin yuvarlağı kafayla ceza sahası dışına attı. Dönen topa Mehmet Ekici gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.
36. dakikada Negredo'nun pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Caner Erkin'in şutu direkten döndü. Oyuna alanına geri gelen topu Negredo altı pas gerisinde ıskaladı.
42. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında Talisca penaltı noktası civarından gelişine sert vurduğu topu Volkan Demirel kurtardı. Tecrübeli kaleciden seken meşin yuvarlağı sağ çaprazda Lens tamamladı, Skrtel'e çarpan top kornere gitti.
45+2. dakikada Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Mehmet Ekici'nin derinlemesine pasında sağdan ceza sahasına giren Şener Özbayraklı'nın kale önüne doğru sert vurduğu top Vida'nın eline çarparak ağlara gitti: 1-2
Derbinin ilk yarısı 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

Haberin Devamı

55. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Caner Erkin'in soldan kullandığı serbest vuruşta savunmanın uzaklaştıramadığı top altıpas içinde Tosic'in önünde kaldı. Siyah-beyazlı oyuncu meşin yuvarlağa istediği gibi vuramayınca Volkan Demirel topa sahip oldu.
74. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Babel topu ön direkte kafayla arkaya çevirdi, Tolgay Arslan müsait pozisyonda meşin yuvarlağa dokunamadı.
82. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Caner Erkin'in soldan yaptığı ortada Talisca topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak Hasan Ali Kaldırım'a çarparak ağlara gitti: 2-2
88. dakikada ceza sahası girişinde topu bir anda önünde bulan Babel'in şutunda Skrtel'e çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.
Karşılaşma 2-2 sona erdi.

BEŞİKTAŞ: 2 - FENERBAHÇE: 2

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Haberin Devamı

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe (Dk. 80 Oğuzhan Özyakup), Vida (Dk. 46 Quaresma), Tosic, Medel, Tolgay Arslan, Lens (Dk. 46 Babel), Caner Erkin, Talisca, Negredo
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Chahechouhe (Dk. 80 Kameni), Mehmet Topal, De Souza, Mehmet Ekici (Dk. 66 Dirar), Alper Potuk, Soldado (Dk. 73 Valbuena)
Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Goller: Dk. 14 Alvaro Negredo, Dk. 82 Hasan Ali Kaldırım (Kendi kalesine) (Beşiktaş); Dk. 17 Roberto Soldado, 45+2 Şener Özbayraklı (Fenerbahçe)
Kırmızı Kartlar: Dk. 52 Ricardo Quaresma (Beşiktaş); Dk. 44 Alper Potuk, Dk. 76 Volkan Demirel (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 45+1 Gary Medel, Dk. 59 Pepe, Dk. 90+1 Dusko Tosic (Beşiktaş); Dk. 39 Alper Potuk, Dk. 45+2 Volkan Demirel, Dk. 54 Mehmet Ekici (Fenerbahçe)

DERBİ MAÇTAN NOTLAR

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Şenol Güneş'ten 5 değişiklik

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile karşılaştığı ilk maça, Spor Toto Süper Lig'de rakibiyle yaptığı mücadeleye göre 5 değişiklikle çıktı.
Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 23. haftasında 3-1 kazanılan Fenerbahçe maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Ryan Babel, Ricardo Quaresma ve Vagner Love'ı kupa derbisinde yedek soyundurdu.
Güneş, bu oyuncuların yerine ilk 11'de Pepe, Jeremain Lens, Caner Erkin, Anderson Talisca ve Alvaro Negredo'yu görevlendirdi.
Sarı kart cezası nedeniyle ligdeki Fenerbahçe derbisinde görev alamayan Pepe, yarı final ilk maçında savunmanın göbeğinde Vida ile görev aldı.
İlk maçta yedekler arasında bulunan Caner Erkin, orta sahanın solunda maça başladı. Sarı kart cezası biten oyunculardan Talisca ise hücuma dönük orta sahada şans buldu. Geçen sezon Fenerbahçe'de forma giyen Jeremain Lens ise eski takımına karşı orta sahanın sağında oynadı.
Beşiktaş'ta kupa derbisinde forvet hattında ise Negredo, görevlendirildi.

Haberin Devamı

Dusko Tosic ve Tolgay Arslan'ın görev yerleri değişti

Fenerbahçe ile ligde oynanan maçta savunmanın göbeğinde görev alan Dusko Tosic, kupa mücadelesine sol bekte başladı.
Ligdeki derbi maçta zaman zaman sol bekte görev alan Tosic'in yanı sıra Tolgay Arslan'ın da görev yeri değişti. Talisca'nın yokluğunda orta sahada hücuma dönük oynayan Tolgay, bu sefer savunmaya dönük orta saha görevini yerine getirmeye çalıştı.

Oğuzhan Özyakup yedek başladı

Ligin 23. haftasındaki maç öncesinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kadroda yer alamayan Oğuzhan Özyakup, kupa karşılaşmasına yedek başladı.
Siyah-beyazlı takımda ayrıca Utku Yuvakuran, Necip Uysal, Fatih Aksoy, Alpay Çelebi ve Mustafa Pektemek yedekler arasında bulundu.

Vodafone Park bu sefer dolmadı

Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 5 günde ikinci kez konuk ederken siyah-beyazlı taraftarlar, lig maçına göre kupa mücadelesine fazla ilgi göstermedi.
Lig maçında tamamen dolan Vodafone Park tribünlerinde, kupa derbisinde yer yer boşluklar olduğu görüldü.

Kaptan Tolgay Arslan

Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, kupa maçında kaptan olarak sahada yer aldı.
Beşiktaş'ın kaptanları Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'ın yokluğunda bu görevi Tolgay Arslan yerine getirdi.

"KaraKartal Hareketi"nin ikinci konuğu Ahmet Dursun

Vodafone tarafından gerçekleştirilen "KaraKartal Hareketi"nin ikinci konuğu Beşiktaş'ın eski forvet oyuncusu Ahmet Dursun oldu.
Vodafone Park'ta gerçekleştirilen buluşmaya, Beşiktaş Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu ve Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun da katıldı.
Ahmet Dursun, 2004-2005 sezonunda kendisinin de ilk 11'de sahaya çıktığı ve Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi deplasmanda 4-3 yendiği maçla ilgili anılarını anlattı.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Aykut Kocaman'dan 7 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş derbisinde takımında büyük bir rotasyona gitti.
Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu yine Beşiktaş'la oynanan maçın ilk 11'ine göre bu derbide 7 değişiklik yaptı.
Son maçta ilk 11'de forma giyen Carlos Kameni, Mauricio Isla, Luis Neto, Nabil Dirar ve Giuliano Victor de Paulo yedek kulübesinde otururken, sakat İsmail Köybaşı ve cezalı Jose Fernandao kadroda yer almadı.
Bu isimlerin yerine Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Ekici, Alper Potuk ve Roberto Soldado ilk 11'de görev aldı.

Volkan Demirel bu sezon ilk kez

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, bu sezon ilk kez bir derbi maçta forma giydi.
Spor Toto Süper Lig'de iki Beşiktaş ile bir Galatasaray maçında yedek kalan Volkan, formayı Kameni'den kaptı ve kupa derbisinde sahaya çıktı.

Mehmet Ekici 91 gün sonra

Fenerbahçe'de Mehmet Ekici, 91 gün sonra yeşil sahalara döndü.
Son maçını 29 Kasım 2017'de Adana Demirspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda oynayan Mehmet, bu karşılaşmada sakatlanmıştı.
Uzun süreli sakatlığından sonra Mehmet, kupa maçında forma şansı buldu ve ilk 11'deki yerini aldı. Mehmet Ekici, son Spor Toto Süper Lig maçını ise 19 Kasım 2017'de Demir Grup Sivasspor'a karşı oynamıştı.

Martin Skrtel döndü

Sarı-lacivertlilerin Slovak stoperi Skrtel, sakatlığını atlattıktan sonra ilk maçına çıktı.
Süper Lig'de son olarak 20 Ocak'ta oynanan Göztepe maçında forma giyen Skrtel, bu karşılaşmada sakatlanmıştı. Geçen hafta Beşiktaş derbisinde kadroda olan Slovak oyuncu, bu kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Mathieu Valbuena yine yedek başladı

Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, bu derbide de yedek kaldı.
Süper Lig'deki derbide maça yedekler arasında başlayan Fransız futbolcu, Aykut Kocaman'ın rotasyona gittiği kupa maçında da ilk 11 şansı bulamadı.

Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe, zorlu maçta 3 futbolcusundan yararlanamadı.
Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Vincent Janssen ile İsmail Köybaşı ile cezalı Jose Fernandao, kadroda yer alamadı.

Sarı-lacivertli taraftarlar tribünü doldurdu

Fenerbahçeli taraftarlar, bu derbide de kendileri için ayrılan tribünü doldurdu.
Ülker Stadı'ndan toplu olarak Vodafone Park'a gelen sarı-lacivertli taraftarlar, zorlu maç öncesi takımlarına büyük destek verdi.





Yazarlar