Beşiktaş Beşiktaş - Gaziantep FK maçı sonrası Anderson Talisca ve Miralem Pjanic örneği! 'İhtiyacı var'

Beşiktaş - Gaziantep FK maçı sonrası Anderson Talisca ve Miralem Pjanic örneği! 'İhtiyacı var'

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş'ın Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ettiği maçtan sonra Tugay Kerimoğlu değerlendirmelerde bulundu. Tugay Kerimoğlu, siyah-beyazlılarda daha önce forma giyen Anderson Talisca ve Miralem Pjanic'i örnek gösterdi.

Beşiktaş - Gaziantep FK maçı sonrası Anderson Talisca ve Miralem Pjanic örneği İhtiyacı var

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Gaziantep FK ile karşı karşıya geldiği maçı 2-0'lık skorla kazandı. Siyah-beyazlıların galibiyetini Tugay Kerimoğlu yorumladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta bazı oyuncuların reaksiyon gösterdiğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Camia olarak son günlerde yaşadığı sıkıntılar bazen de bu tür maçlarda şans. Reaksiyon veren bazı oyuncular var. Bir şeylerin cevabını vermek istiyorsanız, oyuncu grubu olarak sahaya çıktığınızda yüzde 100'ünüzü gösterdiğiniz noktada bazı şeyleri unutturma şansına sahip olursunuz. Bugün bunu başardılar" dedi.

Alex Oxlade Chamberlain'in yanlış pozisyonda oynatıldığını düşünen Tugay Kerimoğlu, "Chamberlain'in orijinal pozisyonu neresi? Sağ taraftır. Cenk ilk yarıda 4 kez topla buluşuyorsa Amir'i ilk yarıda daha önceden alıp Chamberlain'i sağ bölgeye koysa daha etkili olmaz mıydı diye düşündüm maçı seyrederken. Bence yanlış tercih yaptı. Çabukluğu, adam geçmesi, sırtı dönük oynamayı bilmesi olsun çok maçlarda gördüm Premier Lig'de" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın galibiyeti hakkında konuşmaya devam eden Tugay Kerimoğlu, "Aslında bugün test maçıydı Afrika Kupası'na giden oyuncular üzerinden. Oraya gideceklerin çoğu bu maçta da yoktu. Bu kadar kötü bir süreci, kazanarak bir nebze olsun nefes alma noktası kazandırdı teknik ekip ve oyuncular Beşiktaş'a" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlıların Miralem Pjanic tarzı bir ön libero ihtiyacı olduğunu dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Beşiktaş'ın ön libero ihtiyacı var. Beşiktaş'ta Pjanic vardı. Şu an o bölgede oynayan 3 oyuncunun Pjanic'in yaptığını yapabildiğini düşünmüyorum. Salih, Beşiktaş takımında tek ön libero oynamaz, sıkıntı yaşarsınız. Salih hücum sever, defansif yönü çok olan oyuncu değil" diye konuştu.

On numara pozisyonu için Talsica'yı örnek gösteren Tugay Kerimoğlu, "Beşiktaş'ın santrfor arkasında iyi bir 10 numarası yok. Son dönemde Talisca var. Neydi o dönem Beşiktaş'ın performansı? Son derece iyiydi. Gedson'u orta sahada iyi oynayanlardan olarak ayırıyorum. Zaman zaman düşüşleri olabiliyor ancak o da fiziksel mücadeleden dolayı kaynaklanan düşüşler. Takımın kalbi orta sahadır. Benim için takımın kalbi orasıdır. Beşiktaş'ın bu bölgesi zayıf. Bu bölgeye acil önlem şart" dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar