Beşiktaş "Beşiktaş önemli bir adım"

"Beşiktaş önemli bir adım"

06.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyen Stjepan Tomas, Matej Mitrovic’in milli takım seviyesinde bir stoper olduğuna vurgu yaptı, “Yüksek seviyeli bazı maçlarda kendini gösterdi. Beşiktaş’a gitmesi hata değil” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş önemli bir adım

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Türkiye’de futbolcu ve antrenör olarak 10 yılı aşkın bir zaman geçiren Stjepan Tomas, Beşiktaş’ın yeni transferi Matej Mitrovic’i değerlendirdi.

Hırvatistan medyasına konuşan eski Fenerbahçeli ve Galatasaraylı stoper, Mitrovic’in Beşiktaş’a gitmesinin önemli olduğunu belirtti. Siyah-beyazlıların, Mitrovic için yüksek bir bonservis ödediğini vurgulayan Tomas, “Duyduğum kadarıyla 4 milyon euroya kadar çıkıyor bu bedel. Bir stoper için çok önemli bir miktar. Ancak Beşiktaş böylesine bir ilgi gösterdiyse, ben eminim ödemelerde ve parada hiçbir sorun yaşanmayacaktır” dedi.

23 yaşındaki Mitrovic’in geleceği açısından Türkiye liginin büyük bir adım olacağını da kaydeden Hırvat futbol adamı, “Mitrovic gelişmekte olan bir oyuncu. Artık milli takım seviyesine ulaşmış bir isim. Hatta bu seviyede bazı maçlarda da kendini gösterdi. Beşiktaş’a gitmesi hata olmaz. Türkiye Ligi gerçekten yarışmacı bir lig. Büyük futbolcular hatta dünyaca ünlü yıldızlar var. Hiçbir maç kolay olmaz orada. Kazanmak için savaşmak zorundasınız. Tempo hep yüksek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hayat devam etmeli’

Stjepan Tomas, Türkiye’deki terör saldırılarını da değerlendirdi. Tüm dünyanın terör tehdidi altında olduğunu belirten Tomas, “Elbette insanlar İstanbul’da meydana gelen saldırılardan dolayı şoke oldu. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde güvenlik sıkıntısı var. Ama hayat devam etmeli” yorumunu yaptı.

Kapsamlı testten geçti

İstanbul’a önceki gün geç saatlerde gelen Matej Mitrovic dün sabah Acıbadem Sports’ta sağlık kontrolünden geçirildi. İlk olarak detaylı kan tetkikleri yapılan Hırvat stoper daha sonra ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Başarılı futbolcunun son olarak akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollere tabi tutulduğu bildirildi.

Ücretini katladı

Hırvat basını, Beşiktaş’la 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Matej Mitrovic’in yıllık ücretini en az 5’e katladığını yazdı. Rijeka forması giyerken senelik 200 bin euro kazanan 23 yaşındaki futbolcunun, siyah-beyazlı kulüpten 1 ila 1.5 milyon euro arası yıllık ücret alacağı vurgulandı. Bu arada Hırvatistan Milli Takımı kadrosuna çağrılan Mitrovic, Teknik Direktör Ante Cacic tarafından Çin’e gidecek ekipten çıkarıldı. Cacic’in jest yaptığı genç stoper, İstanbul’a gelerek sağlık kontrolünden geçti.