Beşiktaş Beşiktaş'a darbe üstüne darbe! 21 kişilik kadro bile tamamlanamadı

Beşiktaş'a darbe üstüne darbe! 21 kişilik kadro bile tamamlanamadı

14.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş bugün Lugano ile oynayacağı prestij maçına çok eksik bir ekiple gitti. Kadro dışı bırakılan ve sakat oyuncuların yanı sıra dizi şişen Mert ile besin zehirlenmesi geçiren Rebic, İsviçre’ye götürülmedi.

Beşiktaşa darbe üstüne darbe 21 kişilik kadro bile tamamlanamadı

Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nun 6. ve son maçında bugün Lugano’ya konuk olacak. Bir puanla son sırada yer alan Kartal prestij randevusunda İsviçreli rakibini mağlup ederek grubunu galibiyetle kapatmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Sakatlıklar yüzünden adeta revire dönen siyah- beyazlı takım çok eksik bir kadroyla İsviçre’ye gitti. Kadro dışı olan Aboubakar, Rosier, Bailly, Ghezzal ve Onana’nın yanı sıra sol dizinde eklem sıvısı artışı olan Mert Günok ile besin zehirlenmesi geçiren Ante Rebic de İstanbul’da bırakıldı.

Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıkları devam eden Colley, Rashica, Gedson, Masuaku ve genç oyuncu Yakup Arda, İsviçre’ye götürülmedi. Son antrenmanda sakatlık geçiren ve sol alt baldır arka adalesinde birinci derece yaralanma tespit edilen Necip Uysal kafilede yer aldı. Deneyimli futbolcunun durumunun maç saatinde netlik kazanacağı aktarıldı. Kartal’da uzun süreli sakatlıkları bulunan Tayyip Talha ve Emrecan Uzunhan da kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takım eksikler nedeniyle 21 kişilik kadroyu bile tamamlayamadı. Kartal 19 kişilik kadroyla İsviçre’ye gitti. Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın Necip’i riske etmeyerek stoper bölgesinde büyük ihtimalle Bakhtiyor’a forma vereceği ifade edildi.

ÇALIMBAY: KARARI YÖNETİM VERDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Letzigrund Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Buraya iddialı gelmek isterdik ama maalesef takım bizden önce elenmişti. Eksik de olsak bütün amacımız Lugano maçını kazanmak” dedi.

Beş futbolcunun kadro dışı bırakılmasını değerlendiren Çalımbay, “Yeni yönetim özellikle de Samet abi ve Feyyaz arkadaşımız geldiler ve araştırma yaptılar. Konuşuldu, edildi. Gerekli gördükleri kadro dışı kararını verdiler. Beş arkadaşımızın gitmesiyle yeni hava yakalandı demek doğru değil. Yeni yönetimimiz böyle bir karar vardı. Böyle düşündülerse, boşa düşünmemişlerdir” diye konuştu.

Gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştiren Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise “Samet Aybaba’nın raporu doğrultusunda yönetim kurulumuz kadro dışı tasarrufunda bulundu. Bu isimler tabi ki haklarını arayacaklar ve takımla birlikte olmak isteyecekler. İdmana çıkmak isteyenlerle ilgili bir tasarrufumuz olabilir önümüzdeki hafta içinde” ifadelerini kullandı.

Yazarlar