Voleybol Beşiktaş'ın yıldızından transfer itirafı! 'Boskovic'ten daha iyi olmadığımı biliyorum'

Beşiktaş'ın yıldızından transfer itirafı! 'Boskovic'ten daha iyi olmadığımı biliyorum'

14.11.2023 - 19:35 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın sezon başında renklerine bağladığı Sırp yıldız Jovana Brakocevic suskunluğunu bozdu. Türkiye'den takımların sürekli olarak kendisine teklifte bulunduğunu belirten Jovana Brakocevic, Beşiktaş'a imza atmasının sebebini açıkladı.

Beşiktaşın yıldızından transfer itirafı Boskovicten daha iyi olmadığımı biliyorum

Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Beşiktaş Ayos'un tecrübeli yıldızı Jovana Brakocevic, ülkesinin basınına konuştu. 35 yaşındaki pasör çaprazı, Beşiktaş'tan önce de Türkiye'den takımların kendisine teklifte bulunduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Aleksandar Stojanovic'e konuşan Jovana Brakocevic, kariyerindeki en zorlandığı anı şu sözlerle anlattı:

"Eğer kariyerimdeki en zor anımı sorarsanız; oğlum Victor’u 7-8 aylıkken bırakıp Olimpiyat’a gittiğim zamandı. Tabii ki bir aydan uzun süre ayrı olacağımızı biliyordum fakat çok da uzun bir süre gibi gelmiyordu daha öncesinde. Ama çocuğun olduğunda iki gün bile fazla. Hayatımın en kötü deneyimiydi. Özellikle döndüğümde beni tanımadı; bu gerçekten korkunç bir şeydi. Hepimiz beni tanıyacağını sanıyorduk ama o beni görmedi; fark etmedi. Bir süre sonra beni fark etti. Ona yavaşça yaklaştığımda beni tanımadığını anladım. Orada dağılmamak için kendimi zor tuttum çünkü birçok insan vardı."

Beşiktaşın yıldızından transfer itirafı Boskovicten daha iyi olmadığımı biliyorum

Tijana Boskovic'in kendisinden daha iyi bir oyuncu olduğunu vurgulayan Jovana Brakocevic, "Sesim ya da kokum emin değilim ama bir noktada beni tanıdı ve ağlamaya başladım. Artık duramayacağım noktada kendime dedim ki, bu madalyayla gurur duyuyorum ama eğer bedelini bilseydim asla gitmezdim. Ve bu yüzden vazgeçtim; geri dönmedim. Bu nedenle, ve artık yedek kulübesinde oturmak istemiyordum; Tijana Boskovic’ten daha iyi olmadığımı biliyorum ve bana başka bir şey kalmıyordu. Ben o tipte bir oyuncu değilim. Oynayan herkesin önemli bir rolü vardır ama her şeyden önce çocuğumla ilgiliydi; onu kenarda bırakmak istemedim" dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaşın yıldızından transfer itirafı Boskovicten daha iyi olmadığımı biliyorum

"Olimpiyat altını için birlikte oynamak istediğin 2-3 isim sayar mısın" sorusuna Jovana Brakocevic şu cevabı verdi:

"Olimpiyat altını için bir kadroda Maja olmadan olmazdı. Bence o benzersiz; yaşı ne olursa olsun her şeyiyle hala inanılmaz bir seviyede. Bence gelmiş geçmiş en iyi pasör. Türkiye'de Gözde ile oynadım. O kaptan ve oyunculardan biriydi. Belli zamanlarda mola veya antremanda; Giovanni belli bir ağırlığı ve egosu olan biri olmasına rağmen onun liderliği almasına izin verirdi ve o konuşurdu. O inanılmazdı. Onun otoritesini devraldığını hiç hissettirmezdi; onun yerine aralarında harika bir iş birliği olurdu. Benim favorilerimden biriydi."

Beşiktaşın yıldızından transfer itirafı Boskovicten daha iyi olmadığımı biliyorum

Tijana Boskovic'i de kadrosuna ekleyen Jovana Brakocevic, "Üçüncü olarak da olimpiyat altını için Tijana'yı koymak gerektiğini düşünüyorum çünkü o en iyi pasör çaprazlarından biri. İnanılmaz yetenekleri var ve anladığım kadarıyla çok çalışkan; hakkında konuşanlar onun için güçlü bir çalışma etiği olduğunu ve işine çok bağlı olduğunu söylüyor. Evet aynı pozisyondayız ama onu koymadan yapamam" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'den takımların daha önce de teklifte bulunduğunu belirten Jovana Brakocevic, "Hemen hemen her yıl bir Türk kulübünden teklif alıyordum. Ancak hiçbir zaman tam olarak denk gelmedi. Çocuk yüzünden, sözleşme yüzünden bazen hedeflerin benim hedeflerimle uymaması yüzünden. Ama şimdi her şey denk geldi" diye konuştu.

Beşiktaşın yıldızından transfer itirafı Boskovicten daha iyi olmadığımı biliyorum

Beşiktaş Ayos'a transferini de anlatan Sırp pasör çaprazı, "Şu anda hedefleri yüksek ama Avrupa'da oynamayan bir takımda oynuyorum. Çocuğum için de bu ideal. Şu anda değerim kadar değerli hissediyorum. Ayrıca İstanbul'u seviyorum; orada evimde gibi hissediyorum. Gerçekten bu fırsatın tekrar gelmesi için sabırsızlanıyordum. Bir şekilde bu yıl tüm parçalar bir araya geldi" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Yazarlar