Beşiktaş Beşiktaş'ta 35'inci başkan belli oluyor! Serdal Adalı mı, Hasan Arat mı?

Beşiktaş'ta 35'inci başkan belli oluyor! Serdal Adalı mı, Hasan Arat mı?

03.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü’nün 35. başkanı bugün BJK Emlakjet Spor Salonu’nda gerçekleşecek olağanüstü genel kurulda belirlenecek. Günlerdir yoğun seçim faaliyeti yürüten Serdal Adalı ile Hasan Arat kongrede başkanlık için yarışacak. Adalı beyaz renkte basılan oy pusulasını, Arat ise turuncu oy pusulasını kullanacak.

Beşiktaşta 35inci başkan belli oluyor Serdal Adalı mı, Hasan Arat mı

Beşiktaş Kulübü’nde sonucu büyük merakla beklenen olağanüstü seçimli genel kurul bugün yapılacak. Dört yıl başkanlık koltuğunda oturan Ahmet Nur Çebi kongrenin sonunda görevini yeni başkana teslim edecek.

Haberin Devamı

BJK Emlakjet Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kongre saat 10.00’da başlayacak. Genel kurulda başkanlık divanının belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Başkan adaylarının programlarını takdim etmelerinin ardından oy kullanımına geçilecek. Oy kullanma işlemi saat 17.00’de tamamlanacak ve hemen ardından oy sayımına başlanacak.

Siyah-beyazlı kulüpte kongre üyelerinin oy kullanabilmesi için 21 sandık kurulacak. Genel kurulda aidatlarını yatıran toplam 21 bin 219 üye oy kullanabilecek.
Beşiktaş’ın olağanüstü seçimli genel kurulunda günlerdir yoğun seçim faaliyeti yürüten Serdal Adalı ile Hasan Arat başkanlık yarışı verecek. Adalı beyaz renkte basılan oy pusulasını, Arat ise turuncu oy pusulasını kullanacak. Kongreden zaferle ayrılan isim Beşiktaş’ın tarihindeki 35. başkanı olacak.

Haberin Devamı

Serdal Adalı ile Hasan Arat 3. kez başkanlık için mücadele edecek. Adalı, Yıldırım Demirören ve Fikret Orman döneminde yönetici olarak görev yaptı. Serdal Adalı, 2013’te Fikret Orman, 2019’da ise Ahmet Nur Çebi ile girdiği başkanlık yarışını kazanamadı.

Hasan Arat ise Onursal Başkan Süleyman Seba’nın son döneminde başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Arat, 2000 ve 2002’deki kongrelerde Serdar Bilgili’nin gerisinde kalarak başkanlığa seçilememişti.

ADAYLAR KUCAKLAŞTI, ÜYELER ALKIŞLADI

Başkan adayları Serdal Adalı ile Hasan Arat mali kongrede bir araya geldi. Her ikisi de Adanalı olan Adalı ve Arat’ın camiaya dostluk mesajı vermesi salondaki kongre üyeleri tarafından sevinçle karşılandı. Üyeler ikiliyi uzun süre ayakta alkışladı.

Beşiktaşta 35inci başkan belli oluyor Serdal Adalı mı, Hasan Arat mı

Serdal Adalı centilmenlik gösterip Hasan Arat’ın bulunduğu tribüne giderek rakibiyle kucaklaştı. İkili daha sonra genel kurul üyelerini selamladı. Başkan adaylarının bir araya geldiği esnada üyeler, ‘Şampiyon Beşiktaş’ tezahüratı yaptı.

ADALI'NIN LİSTESİ

Metin Keçeli
Hakan Daltaban
Uğur Fora
Orhan Özalp
Ufuk Akçiğit
Çağatay Abraş
Kaan Kasacı
Aykan Aydın
Atilla Bingöl
Melih Aydoğdu
Hazal Kalkavan
Mustafa Mollaoğlu
Mahir Kaplan

ARAT'IN LİSTESİ

Hüseyin Yücel
Cüneyt Sezgin
Onur Göçmez
Yalçın Ayaydın
Mete Vardar
M.Kaan Şakul
Altın Mimir
Feyyaz Uçar
Işıl Zeybek
Ekrem Keçoğlu
Kadir Kılıç
Çağlayan Tuğal
B.Burak Aslan

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı kulübün olağanüstü genel kurul gerçekleştirmesi nedeniyle yeni başkan yaklaşık 1,5 yıl için göreve seçilecek. Serdal Adalı veya Hasan Arat’ın görev süresi kulübün tüzüğü gereği Mayıs 2025’te sona erecek. 1,5 yıl sonra yapılacak olağan genel kurulda seçilecek başkan ise 3 yıl görevde kalacak.

REKOR SEBA'DA!

Beşiktaş Kulübü’nün 120 yıllık tarihinde 34 farklı isim başkanlık yaptı. Onursal Başkan Süleyman Seba, 1984-2000 yılları arasında 8 dönemde aralıksız başkanlık koltuğunda oturdu. 16 yıl başkanlık görevini yürüten Seba, siyah-beyazlı kulübün tarihinde en uzun süre bu görevde kalan isim olarak tarihe geçti.