Beşiktaş Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den sert çıkış! Mali ve idari açıdan ibra edildi

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den sert çıkış! Mali ve idari açıdan ibra edildi

29.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Çebi, görevleri döneminde yaşadıkları sıkıntıları anlattı, “Kendi tarzımla Beşiktaş’ın haklarını savundum. Eğer seneye o hakemlerden birileri yine burada olursa sizin istediğiniz yöntemleri sabahtan akşama kadar her gün uygulayacağım” dedi.

Beşiktaşta Ahmet Nur Çebiden sert çıkış Mali ve idari açıdan ibra edildi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, dün yapılan mali ve idari genel kurulda en son kürsüye çıktı, eleştirileri yanıtladı.Çebi’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

- Bu arkadaşlarımızla aynı şekilde yola devam edeceğim. Sadece yerleri farklı olacak. Sosyal medya yüzünden yönetimdeki arkadaşlarım görev almak istemiyor. Artık susun. Twitter çocuğu, bir de alkışlıyor. Bir de gel beni gönder, görelim bakalım.

- Buraya çıkıp ‘İbra etmeyin’ diye bağırıyorsunuz. Bunu söyleyen arkadaş ibra ederse ben aday olmam zaten. Önceki dönem borçları, toplam borcu sanki biz yapmışız gibi algı yaratmaya çalışıyorsunuz.

- Abdullah Avcı’ya 29 milyon TL ödeyecekken, o dönem diğer hocalara 31 milyon TL ödemişim. 2 milyon TL zarara sokmuşum. Avcı’nın yerine gelen hocayla aldığımız şampiyonluğun değeri 30 milyon euro...

- Altapıdan oyuncular geliyor. Bazı oyuncularla neden sözleşme imzalanmıyor deniyor. Beşiktaş’la sözleşme meselesi eden altyapı oyuncusu annesinin evine gider. Beşiktaş formasını tercih etmeyen adamı bu kulüpte tutmam.

Haberin Devamı

- 200 milyonluk vergi borçlarını, 16 milyon TL’ye indirdik. Ankara’ya git-gel, yalvardık, yakardık... Allah yapanlardan da razı olsun. Diğerlerine de yapıldı ama bizi hakikaten sevdiler ve gereğini de yaptılar. 

- Önder Hoca bize ‘Başkanım ölmek üzereyim, iyi hissetmiyorum’ dedi. Adama ne diyecektim, öl mü diyecektim? Gidince yerine hoca mı getirmeyecektim? Beşiktaşlılara güvenin arkadaşlar, burada kötü adam yok.

- Token işini Beşiktaş taraftarlarına zarar vermeyecek bir düzende yapmak istiyorum. Biz aç kalırız ama taraftara zarar ettirmem.

- Beşiktaş çok büyüktür, İstanbul’dan bile büyüktür. Anadolu, Beşiktaşlı doludur. Yunanistan’da bile Beşiktaşlı vardır. Avrupa, Beşiktaşlıdır.

- 4.9 milyar borç var ama kasada 600 milyon bulunuyor. Borç 4.3 milyar. Her yıl pandemi yüzünden 500 milyon kaybettik. Çin’deki virüsü de ben mi getirdim?

- Şekerbank’taki yüzde 2.5’luk hisselerimizi pazartesi (yarın) geri alıyoruz.

- El açtıysam Beşiktaş taraftarına açtım, ayıp mı bu? ‘Bırakmam Seni’ kampanyası o dönemde bize manevi olarak çok büyük destek sağladı.

- Başka bir camia başkanını başına taç yaparken, siz yere vurmaya çalışıyorsunuz.

- Benim Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir ile hiçbir işim olmadı. Ben kendi tarzımla Beşiktaş haklarını savundum.

Haberin Devamı

- Hakemleri kamuoyunda incittiğim takdirde onların bize karşı istemeden de olsa bir cephe alacağını düşündüm. İnsan çünkü, fıtratında var. 

- Eğer seneye o hakemlerden birileri yine burada olursa sizin istediğiniz yöntemleri sabahtan akşama kadar her gün uygulayacağım.

- Kadro dışı kalan oyuncularla sözleşmeyi biz yapmadık. 3 tane hoca da beğenip kadroya almadı. 60 milyon euroluk gider yaratmış bu sözleşmeler.

- 3.5 milyon euro maaş, 6.5 milyon euro bonservisle gelen arkadaşa, 400 bin euroya git dedik gitmedi. Bunlarla mücadele ettik biz. Sırtımızda çok kötü futbolcu mirası bırakıldı. Ancak bu sene kendimize ait bir takım yapabileceğiz.

El ele, seçime

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bugünkü seçimde rakibi olan Fuat Çimen’i tebrik etti, “Sağ olun, var olun. Şeref verdiniz” dedi. Çebi, “Güveniyorsanız onlara oy verin, ben de yanlarında olacağım. Seçildiğimizde kasada 100 lira bile yoktu. Fuat Bey kazanırsanız kasada 100 milyon TL var. Güle güle kullanın. Ama kazanamazsanız da tokendan getireceğiniz 135 milyon doları verin. Söz mü?” ifadesini kullandı.  Beşiktaş JK Akatlar Spor Kompleksi’nde bugün saat 10.30’da başlayacak kongrede, başkan adaylarının programlarını anlatmasının ardından seçime geçilecek.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Yeni yasa için koruma

Beşiktaş Yönetimi, 2022 bütçesini en kötü senaryoya göre hazırladı. Genel kurul tarafından oylanan ve kabul edilen bütçenin, 1 milyar 659 milyon 471 bin 711 lira eksi vereceği vurgulandı.

Duruma açıklık getiren Başkan Ahmet Nur Çebi, yeni Spor Kulüpleri Yasası’nın bütçe aşımı konusunda yöneticileri köşeye sıkıştırdığını dile getirerek, bu nedenle kötü bir bütçe sunduklarını ifade etti, esprili bir şekilde hapis yatmak istemediklerini belirtti. Çebi, bu bütçeye göre yarı yarıya kar edeceklerini söyledi.

Çebi ve yönetimi ibra edildi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, 2021 yılında idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi.

79 kişi idari yönden ibra etmeme yönünde oy kullanırken, Çebi Yönetimi oy çokluğuyla onay buldu. Mali yönden 59 kişi ibra etmeme yönünde oy kullandı. Çebi ve yönetim idari ve mali yönden farklı bir şekilde oy çokluğuyla ibra edildi.

Akpınar fenalaştı

Beşiktaş Disiplin Kurulu başkan adayı Avukat Ahmet Akpınar kongrede fenalaştı. Akatlar Spor Kompleksi’ndeki genel kurulda yer alan Akpınar, sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Borç, 4.9 milyar lira

Beşiktaş’ın 2021 yılı olağan idari ve mali genel kurulunda borcunun 4 milyar 900 milyon 612 bin 642 TL olduğu açıklandı.

Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, genel kurul üyelerine mali konularla ilgili bilgiler verip, siyah-beyazlı ekibin borcunu açıkladı. Tuncel, Beşiktaş’ın 31 Aralık 2021 itibariyle borcunun 4 milyar 900 milyon 612 bin 642 TL olduğu ifade etti.

Bezci’den destek

Ahmet Nur Çebi’nin son yönetiminde görev alan Efe Bezci, Beşiktaş’ın yeni döneminde görev almadı.

“Beşiktaş benim tek aşkım, en büyük aşkım” diyen Bezci, “Başkanımız Ahmet Nur Çebi önderliğinde bu büyük camiada 2,5 yıl en genç yönetici olmanın onurunu ve 4 kupa sevincini yaşadım. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle gelecek dönem yönetimde olmasam da Beşiktaşımızın destekçisi olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

‘3 milyar TL ile devraldık’

Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, 2019’da 3 milyar TL borç ile kulübü devraldıklarını belirtti, “Geldiğimizde 10 milyon euro olan bütçe açığı 2.3 milyon euroya kadar düşürülmüştür” diye konuştu. Göreve geldiklerinde kur 6-7 bandındayken şu anda geldiği durumu hatırlatan Urgancılar, “Buna rağmen tüm sporcularımızın ve çalışanlarımızın hak edişleri eksiksiz ödenmiştir ve ödenmeye devam edecektir. Görev süremizin önemli bir bölümünde pandemi sebebiyle boş tribünlere oynadığımızı ve önemli bir tribün gelirinden olduğumuzu söylemek isterim” diye konuştu.