Beşiktaş Beşiktaş'ta en kritik viraj! Suni çim dezavantaj

Beşiktaş'ta en kritik viraj! Suni çim dezavantaj

26.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kartal, Bodo Glimt’i yenerse grupta yeni bir sayfa açacak, puan kaybı halinde umutlar biraz daha azalacak. Kritik müsabaka suni çimle kaplı Aspmyra Stadı’nda oynanacak. Maç saatinde havanın 3 derece ve yağmurlu olması bekleniyor.

Beşiktaşta en kritik viraj Suni çim dezavantaj

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’ndaki mücadelesine Belçika’da 1-1’lik Club Brugge maçıyla başlayan Beşiktaş ikinci sınavında İstanbul’da Lugano’ya 3-2 mağlup olarak taraftarını adeta şoke etmişti. Siyah-beyazlı yönetim bu maçtan sonra teknik patron Şenol Güneş ile yollarını ayırırken, olağanüstü genel kurul kararı almıştı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’deki son maçında Galatasaray’a mağlup olarak şampiyonluk yarışından bir hayli uzaklaşan Kartal, Avrupa’da yola devam edebilmek için Bodo Glimt deplasmanında çok kritik bir sınava çıkacak. Beşiktaş zorlu maçı kazanırsa gruptan çıkmak için yeniden umutlanacak. Puan kaybı halinde ise siyah-beyazlıların şansı çok azalacak. 

Kartal, Bodo Glimt deplasmanında formda rakibinin yanı sıra zorlu saha ve hava koşullarıyla da mücadele edecek. Siyah-beyazlı takım dün İstanbul’daki 24-25 derece sıcaktan havanın bir hayli soğuduğu Bodo kentine gitti. Müsabaka saatinde havanın 3 derece ve yağmurlu olması bekleniyor. Karşılaşma aynı zamanda suni çimle kaplı Aspmyra Stadı’nda oynanacak. Soğuk hava, yağmur ve suni çimin Beşiktaş için dezavantaj oluşturmasından endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Teknik Sorumlu Burak Yılmaz dün oyuncularıyla gerçekleştirdiği toplantıda bir dizi uyarıda bulundu. Siyah- beyazlı hocanın hem Konferans Ligi’nde yola devam edebilmek hem de son dönemde çok üzdükleri taraftarları sevindirmek için kazanmak zorunda olduklarını dile getirdiği aktarıldı.

BEŞİKTAŞ 5 EKSİKLE GİTTİ

Beşiktaş, Bodo Glimt maçının son çalışmasını dün öğle saatlerinde İstanbul’da gerçekleştirdi. Siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Burak Yılmaz yönetimindeki taktik ağırlıklı antrenmanın ardından özel uçakla Norveç’e giderek kampa girdi. 

Tedavilerine devam edilen Amartey ve Tayfur’un yanı sıra yüzde 100 hazır olmayan Salih ve Bailly, İstanbul’da bırakıldı. Kırmızı kart cezalısı Rosier de Norveç’e götürülmedi. Bu arada Teknik Sorumlu Burak Yılmaz’ın antrenman öncesi Mert Günok, Cenk Tosun, Necip Uysal, Chamberlain ve Gedson ile de kısa süreli toplantılar yapması dikkat çekti.

"GRUPLARI GEÇMEK ZORUNDAYIZ"

Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Hari Vukas, “Bodo gibi kendi sahasında iyi oynayan, çok sert oynayan takıma karşı zor bir maç yapacağız. Grupta maalesef 1 puanımız var. Biz bu 1 puanı yükseltmek istiyoruz. Grupları geçmek zorundayız. Bunun için kazanmaktan başka çaremiz yok” dedi. 

Konferans Ligi’ndeki durumu düzelteceklerini vurgulayan Vukas, “Futbolda baskı her zaman olur. Biz hazırız, son haftalarda istenilen sonuçları alamayan bir Beşiktaş var ama adım adım giderek bunu düzeltmek zorundayız. Maç maç galip gelmeye çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vukas’la birlikte basın toplantısına katılan Rachid Ghezzal ise “Ne yapıp edip mücadeleden 3 puanla ayrılıp grupta iyi bir konuma gelmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.