Beşiktaş Beşiktaş'ta Fernando Santos'tan 3 büyük hata!

Beşiktaş'ta Fernando Santos'tan 3 büyük hata!

05.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Dolmabahçe’de Galatasaray’a 8 yıl sonra yenilirken Portekizli teknik adam tercihleriyle tepki topladı. Amartey’in 11’de yer alması, maça merkezde başlayan Semih Kılıçsoy’un sola kaydırılması ve sahanın en etkili ismi Rashica’nın oyundan çıkarılması mağlubiyete zemin hazırladı.

Beşiktaşta Fernando Santostan 3 büyük hata

Beşiktaş’ta Galatasaray karşısında alınan 1-0’lık yenilginin hayal kırıklığı yaşanıyor. Siyah-beyazlı takım 121. kuruluş yıldönümünü kutladığı dev derbiye 40 bin taraftarının desteğini de arkasına alarak çıktı ancak hem sergilenen futbol hem de skor kimseyi mutlu etmedi.

Haberin Devamı

Kartal, Dolmabahçe’de Galatasaray’a 8 yıl sonra mağlup olurken, Teknik Direktör Fernando Santos’un tercihleri eleştiri topladı. Gedson Fernandes’in cezalı, Salih Uçan’ın sakat olması Portekizli hocayı orta sahada zor durumda bıraktı. Ancak Santos sahaya sürdüğü kadro, oyuncuların pozisyonları ve yaptığı değişikliklerle eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamadı. İşte Santos’un tepki toplayan tercihleri...

1- AMARTEY SINIFTA KALDI

Santos’un orta sahada görevlendirdiği Amartey oyunda kaldığı 60 dakika boyunca geri pas yaptı ve sürekli top kaybetti. Ghezzal’ın 60’da Amartey’in yerine oyuna girmesiyle Rashica 10 numara pozisyonuna geçerken, Beşiktaş rakip kaleye daha etkili gitmeye başladı.

2- SEMİH NEDEN SOLDA?

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın en büyük gol umudu Semih Kılıçsoy derbiye merkezde başladı ancak daha sonra sol kanada kaydırıldı. Daha önce sol kanatta oynadığı maçlarda etkisiz kalan Semih’in rakip kaleden uzaklaştırılması takımın hücum gücünü çok azalttı. Semih solda sürekli baskı altında kaldı, Cenk Tosun da merkezde beklentilere yanıt vermedi.

3- RASHİCA NİYE ÇIKTI?

Rashica oyunda kaldığı süre boyunca derbinin en başarılı ismiydi. Ancak Santos tarafından 79’da Aboubakar’la değiştirildi. Santos, Rashica yerine Onur’u oyundan alarak 3-5-2’ye dönmeyi düşünmedi. Beşiktaş’ın en tehditkar oyuncusu Rashica oyundan çıkınca Galatasaray savunması tamamen rahatladı.

9 MAÇIN 5'İNDE GOLÜ YOK

Kartal, Fernando Santos yönetiminde Trendyol Süper Lig’de 9 maça çıkarken 4 galibiyet, 3 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. Bu maçlarda 14 puan toplayan siyah-beyazlı takım 13 puanlık kayıp yaşadı. Beşiktaş ligdeki son 9 maçta rakip ağları 9 kez havalandırırken kalesinde 6 gol gördü.

Kartal, Santos’la çıktığı 9 lig maçının 5’inde gol atamadı. Bu karşılaşmalarda Pendik (4-0), Sivas (1-0) ve Galatasaray’a (0-1) mağlup olan siyah-beyazlı takım, Adana Demirspor ve Kayserispor’la (D) 0-0 berabere kalmıştı.

Yazarlar