Beşiktaş Beşiktaş'ta Ghezzal'dan teknik heyete tepki! Önder Karaveli'den ilk açıklama

Beşiktaş'ta Ghezzal'dan teknik heyete tepki! Önder Karaveli'den ilk açıklama

08.03.2022 - 08:40 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasının kapanış maçında Beşiktaş sahasında Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Maçta çok ilginç bir an yaşandı. Siyah beyazlıların yıldız oyuncusu Ghezzal büyük tepki gösterdi. İşte detaylar...

Süper Lig'de Beşiktaş evinde Başakşehir'i konuk etti. Yüksek tempoda oynanan mücadelede gol düellosu yaşandı.

Haberin Devamı

STOPER TANDEMİ DEĞİŞTİ
Beşiktaş'ta Medipol Başakşehir mücadelesinde savunmanın ortasında Welinton ve Serdar Saatçı görev aldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Başakşehir karşılaşmasında savunmanın ortasında değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Montero'nun yerine stoperde Serdar Saatçı'ya görev verdi. Siyah-beyazlılarda, iki maçlık aranın ardından savunmada görev yapan isimler değişmiş oldu. Beşiktaş'ın Sivasspor ve Kayserispor ile oynadığı karşılaşmalarda Welinton - Montero ikilisi görev yapmıştı.

DEĞİŞİKLİK KRİZİNDE GOL GELDİ
Beşiktaş'ın Başakşehir'i konuk ettiği karşılaşmanın ilk yarısının uzatma dakikalarında Brezilyalı savunmacı Welinton sakatlandı ve oyun alanının kenarına geldi. Karşılaşmaya devam edemeyecek olan Welinton'un yerine Necip Uysal'ı oyuna sokmak için yanına çağıran Teknik Direktör Önder Karaveli, ardından bu değişiklikten vazgeçerken, sakatlanan Welinton da yedek kulübesine geldi. Karaveli'nin değişiklikten vazgeçmesiyle oyun yeniden başlarken 45+4. dakikadaki bu pozisyon konuk ekibin attığı golle sonuçlandı.

Haberin Devamı

GHEZZAL'DAN TEKNİK HEYETE TEPKİ
Siyah-beyazlı ekip, savunmasından 1 kişinin eksildiği ve sahada 10 kişi kaldığı bu pozisyonda kalesinde golü görürken, ardından Hakem Erkan Özdamar ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Takımlar kenara gelirken Rachid Ghezzal, yedek kulübesine bakarak duruma tepki gösterdi. Teknik Direktör Önder Karaveli, ikinci yarının yarının başında ise Welinton'un yerine Necip Uysal'ı oyuna dahil etti.

 

FEYYAZ UÇAR: İNANILIR GİBİ DEĞİL
beIN Sports'ta konuşan Feyyaz Uçar: "Maç başlar başlamaz 3-4 oyuncunu ısınmaya yollarsın hazır tutmak açısından. Welinton'un tedavisi oldu 2-3 dakika. Oyuncuyu hemen sokarsın. Burası Süper Lig. Burada saliselerle yarışıyor herkes. İnanılır gibi değil yani." dedi.

ONAY: HATALAR PAHALIYA MAL OLDU
Güntekin Onay: "Hatalar Beşiktaş'ta pahalıya mal oldu. Welinton sakatlandı. Değişiklik için kenara işaret yapıldı. Necip Uysal oyuna girene kadar ısınmasını istedi Önder Karaveli. Futbol hatalar oyunu. Beşiktaş golleri atamadı, hatalar yaptı. Başakşehir ise bu hataları affetmedi"

Haberin Devamı

Beşiktaşta Ghezzaldan teknik heyete tepki Önder Karaveliden ilk açıklama

KARAVELİ: SON 20 SANİYE İÇİN DEĞİŞİKLİK HAKKINI KULLANMAK İSTEMEDİK
Önder Karaveli, ilk yarının sonunda Necip Uysal'ı neden oyuna sürmediğini açıkladı.

Karaveli: "Çalışmaya başladıktan sonra bu senaryoyu defalarca kez yaşadık. Oyunu kazandık ama maçı kazanamadık. Oyundaki hakimiyetimizden, performanstan memnunum. Golü atamamak yine problem oldu. Welinton sakatlandı, Necip'i kenara getirdik. 20 saniye vardı devrenin bitimine. Hamle hakkımızı son 20 saniye için kullanmak istemedik. Riskli görünebilir ama o anın doğrusuydu. Golü yediğimizde 4 savunmacımız vardı orada." dedi.

"DEĞİŞİKLİK TALEBİ ALEX'TEN GELDİ"

Alex Teixeira'nın kendi isteği üzerine oyundan alındığını kaydeden Önder Karaveli, "Oyundaki ağırlığımız, kontrolümüz devam etti. Çok fazla pozisyon olmasa da taraftarın coşkusuyla gole kadar bir oyun vardı. Gole kadar pozisyon bulma anlamında zengin olmasa da rakibe göre etkili bir oyun vardı. Güven ve Alex'i değiştirmek zorunda kaldık. Talep Alex'ten geldi. Sakatlıktan çıkan riskli bir oyuncuydu. Oyuna güç katacak oyuncularımız dışarıda kalıyorlar sakatlık yüzünden. Sakatlık bizi tedirgin ediyor. Oyuncuyu korumak istiyoruz. Girenlerin yüksek katkısı olduğu söylenemez. Kazanmayı çok istediğimiz, pozisyonumuzu değiştirecek bir maçı daha kazanamadığımız için üzgünüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

"DİRİ BİR BATSHUAYI ETKİLİ OLABİLİR DİYE OYUNA SOKTUK AMA İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK"

Güven Yalçın'ın kendisinden beklediklerini yerine getirdiğini dile getiren Önder Karaveli, şunları söyledi: "77'nci dakikaya kadar ondan beklediğimiz birçok şeyi yerine getirdi. Yorulduğunu hissettik ve çıkardık. Oyun kurma organizasyonunun bozulması konusunda Güven ve Alex başrol oynadı. Ataklarda etkili gibi gözükse de rakibin kendi sahasından başlayan ataklarını engelleyemez bir görüntüsü oldu. Doktorumuzdan da değişiklik konusunda uyarı geldi. Bir kişiyi daha kaybetmemek için ve diri bir Batshuayi etkili olabilir diye oyuna soktuk ama istediğimizi alamadık. Güven çok güzel bir gol attı. Pozisyonlar hazırladı. Rakibin atağa çıkışında ondan beklediğimiz iletişimi ve koşuları yaptı. Genel olarak Güven'den memnunum. Santrforlarımız Güven, Larin, Batshuayi var."

Haberin Devamı

"GALATASARAY MAÇINDA OYNAYABİLECEK OYUNCULAR OLACAKTIR"

Önder Karaveli, sakatlığı bulunan Pjanic, Josef, N'Koudou ve Oğuzhan Özyakup'un son durumlarıyla ilgili gelen soruya, "Doktorlarla sürekli konuşuyoruz. Bazılarının tedavileri, bazılarının antrenmanları devam ediyor. İçlerinden Galatasaray maçında oynayabilecek oyuncular olacaktır. Beklentimiz bu yönde. Oynayacak seviyeye gelemeyecek oyuncularımız da olabilir" yanıtını verdi.

Karaveli ayrıca Kenan Karaman'ın bugün oynadığı oyundan son derece memnun olduğunu ve oyuncu gol attığı için de mutluluk duyduğunu söyledi.

ERDİNÇ SÖZER: GHEZZAL'IN TREZEGUET'E FAUL YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Medipol Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer ise maçın beklediklerini gibi geçtiğini belirterek, "Hızlı geçiş oyunları, sert bir oyun oldu. Karşılıklı baskı yaptık. 15-20 dakika Beşiktaş baskılı oynadı. Onu çözünce biz baskılı oynadık, sonra golü attık, öne geçtik. Devreye kadar dengeli oldu. İkinci devre istediğimiz oyunu oynayamadık. Pas oyunu, top bizde olsun, gol atışları olsun istedik, olmadı. Çok top kaybı yaptık. 121 km koşmuşuz. Geçişlerden 1-2 pozisyon çıkaramadık. İkinci devre maçı elimizden verince ikinci golü yedik" dedi.

Sözer, siyah-beyazlıların attığı ikinci golden önce faul olduğunu kaydederek, "Genelde pozisyonlar VAR'da kontrol ediliyor. Biz Ghezzal'ın, Trezeguet'e faul yaptığını düşünüyoruz. Kendi oyunumuza bakıp oyunumuzu ölçmemiz lazım. İkinci devre oyunumuzdan memnun değiliz. Maçı kontrol edip domine etmek istiyoruz. Bugün çok istekliydik, öyle konuştuk. Hedefimiz galibiyetti ama bulamadık" açıklamasını yaptı.

 

Yazarlar