Beşiktaş Bilal Meşe, Beşiktaş'ın farklı galibiyeti sonrası isyan etti: Adamı bitirdiniz, güvenini yerle bir ettiniz!

Bilal Meşe, Beşiktaş'ın farklı galibiyeti sonrası isyan etti: Adamı bitirdiniz, güvenini yerle bir ettiniz!

10.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Süper Lig'in 16'ncı haftasında ertelenen maçta Rizespor deplasmanından 4-0 galip ayrıldı. Siyah-beyazlıların farklı zaferini spor yazarları kaleme aldı.

Bilal Meşe, Beşiktaşın farklı galibiyeti sonrası isyan etti: Adamı bitirdiniz, güvenini yerle bir ettiniz

Süper Lig'in 16'ncı haftasında ertelenen maçta Beşiktaş, Rizespor deplasmanına konuk oldu. Fernando Santos'un tribünden izlediği mücadele siyah-beyazlıların farklı galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Rizespor deplasmanındaki oyununu spor yazarları değerlendirdi. Semih Kılıçsoy'un performansına vurgu yapılırken, Attila Gökçe'nin benzetmesi dikkat çekti.

İşte Rizespor - Beşiktaş maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

RİZE'DE 'ASUDE' BAHAR / ATTİLA GÖKÇE

Hava değişimi ya da moral izni… Hangisini derseniz, aynen öyleydi. Haftalardır süren kararsızlık, iç sahadaki peş peşe yenilgiler. Kadronun yok olan motivasyonu, derken Afrika Uluslar Kupası’nın yarattığı kadro noksanı Beşiktaş’ı çok hırpalamıştı. Bir de çiçeği burnunda Başkan Hasan Arat yönetimi…

Teknik direktör arayışlarında önce yerli olasılıkları ve adayları tükettiler. Sonra pek de ciddiye almadıkları alternatif adaylarla medyayı oyaladılar. Derken anlaşıldı ki baştan beri Fernando Santos ile muhabbet ederlermiş. Portekiz’i Avrupa Şampiyonu (2016) yapan, Dünya Kupası macerasında çeyrek finallerle idare eden, arada dünya starı Cristiano Ronaldo’yu da yedek kulübesinde ağırlayan Portekizli hoca, anlaşıldığı kadarıyla Beşiktaş’ın teklifine, hayatında yeni bir yolculuğa başlama kararıyla “kabul” demiş.

Haberin Devamı

O yeni yolculuk, yıllardan beri kulüp antrenörlüğünü adeta unutmuş olduğu yürüyüşe yeniden başlama anlamına geliyor. Dünkü imza törenini de izledim. Oyuna ve oyuncuya bakışıyla ilgili açıklamaları ilginçti. Sakin olmalarını istiyordu. Teknik ve taktikten önce karakteri önemsiyordu. Türkiye ve Beşiktaş tercihi elbette heyecan yaratıyordu. Kimde? Şaşırmayın, Başkan Hasan Arat’ta!

Elbette en sağlam motivasyon, Portekizli’nin tribündeki varlığıydı. Hocanın gözüne girmek, öncelik almak için gayret gösterdiler. O gayret fazlasıyla yetti Beşiktaş’a. Çok erken bir (Dk.4) açılış yaptı Rasicha, 45 ve 47’de 18’lik genç Semih çok şık goller attı. Cenk Abisi’ne de asist yaptı. Özkaynaktan birlikte geldikleri Demir Ege ve öteki arkadaşlarıyla futbol dünyasını selamladı.

Goller, diziliş, oyun taktiği filan… Bunlar hiç de önemli değildi dün. Haftalardır her bakımdan negatif grafikler çizen takımın, pozitif (olumlu) bir havaya ihtiyacı vardı. Yeni Başkan, yeni hoca, yeni kararlar, yeni bir soluk.
Beşiktaş asude bahar havasını buldu. Nihayet!

Haberin Devamı

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI / BİLAL MEŞE

Biz yazıyoruz, nöbetçi teknik adamlar, Onur konusuna açıklık getiriyorlar, alternatifi yok diyorlar, tribünler hala bildiklerini okuyor! Bu tabloda iç sahada her maçta onu protesto etmenize de anlam veremiyorum! Nedir sizden çektiği arkadaş, adamı bitirdiniz, güven duygusunu yerle bir ettiniz. Aferin size, eserinizle övünebilirsiniz!

Evet, Serdar Topraktepe, Rize’de son maçına çıktı, hafta içinde asıl görevine dönüş yapacak. Kaldı ki, o da diken üstünde çıktı bu süreçte maçlara, elinin altındaki kadrodan 11 bile zorlandığını biliyoruz!
Son haftalarda müthiş bir çıkış yakalayan, zirveye renk katan Rizespor’la sahasında oynamak kolay mı? Haaa müthiş bir oyuncu grubunuz olur, eyvallah! Benzetme yerindeyse Kartal aylardır yoklarla mücadele ediyor, hele bir sakatlık krizi var ki, çözebilene aşk olsun!

Kartal ürkerek gittiği Rize’de Rashica’nın golüyle rakibine psikolojik üstünlük sağlarken, Semih’in bazukasıyla ilk yarıyı 2 farklı önde kapadı. Semih kanatta da olsa fark etmiyor, sürekli içeri kaçıyor, pozisyon arıyor, buldu mu atıyor, aferin genç adam. Gaich’in attığı gol VAR’a takıldı, hakem izledi, Benhur’un pasiften aktife geçtiğini gördü, golü iptal etti, doğru da yaptı.

Haberin Devamı

Kartal’da bir yıldız adayının ayak seslerini duyuyoruz. Kim mi, tabi ki Semih Kılıçsoy. Çabuk, teknik, gözü kara, fırsatçı, 47’de Rashica denedi, savunmadan sekti, araya girdi, farkı üçe çıkardı. Kaçırdıkları yok değil, ancak Cenk Tosun’a asist yaptı, ona da vurmak kaldı.

Beşiktaş’ın ağır zeminde ortaya koyduğu bu mücadeleden uzun zaman sonra keyif aldım. Attıkları kadar da kaçırdılar, kritik pozisyonlarda ise Mert tecrübesini konuşturdu. Kartal farklı kazanarak hem moral buldu, hem taraftarının gönlünü aldı, hem de Santos’a ‘hoş geldin’ dedi.

Yazarlar