Derbi Santos'un test maçıdır

Beşiktaş sevdalıları sanıldığı kadar mutlu değiller! Niye mi? Pas trafiği ile rakibin başını döndüren, önde basan, çata - çat mücadele eden, üreten, atan, hiçbir maçı boş geçmeyen Kartal'ın özlemiyle yanıp tutuşuyorlar!
Soruyorum onca teknik adam geldi, gitti, Santos'la ne değişti Allah aşkına? Oyunu orta sahada kabullenen, savunmasına yaslanan, bireysel becerilerle goller atan Kartal'ın bu anlayışını taraftarlar içlerine sindiremiyorlar! Semih Kılıçsoy'u pamuklara sarmak gerekir. O olmasa sorarım golleri kim atacak? Evet, Aboubakar döndü nihayet, döndü de gören var mı? Onda tek değişim var, saçları çıkmış ağır abinin!
Kartal'ın iki hedefi var, biri lig üçüncülüğü diğeri ise Türkiye Kupası. Bu faktörler Avrupa'ya açılımı sağlar, biliyoruz. Kişisel olarak bu konuda da benim kuşkularım yok değil. Galatasaray derbisi geldi çattı. Aslan rakibi Fenerbahçe ile birlikte o konumu hak ediyorlar, lafımız yok.
Derbi bir moral, bir prestij maçıdır Kartal'ın penceresinden. Sparta Prag yenilgisi Aslan'ı psikolojik olarak çökertti, bunun izlerini herkes görüyor. Kazanıyor, ama zorlanıyor, yani iyi futbol oynamıyor! Diyeceksiniz ki Kartal daha mı iyi? Elbette hayır. Ama böyle bir Galatasaray'ı asla göremezsiniz, bu fırsattır Kartal açısından. Santos'un da test maçıdır. Bakacağız, Kartal'ın oyununa Santos nasıl dokunuşlar yapacak, ben de merak ediyorum!

Haberin Devamı

*****

Nereyi tutsak elimizde kalıyor
Bu oyuna bilimsel açıdan her türlü olanağı getirdik. VAR'a ilaveten Yarı Otomatik Ofsayt sistemini de hakemlerimize sunduk. Peki ne değişti Allah aşkına? 'Aynı tas, aynı hamam' misali, skandal üstüne skandallar bu güzel oyuna damga vurmaya devam ediyor!
Fenerbahçe - Kasımpaşa maçındaki penaltı olayı, artı Galatasaray'ın lehine verilen ilk penaltı, bu skandalların üstüne tuz - biber ekti!
Yahuu, ayıptır, günahtır, insanların emeklerine yazık değil mi? Galatasaray - Antalya maçında Tete'nin düşürülme olayına VAR'ın da yardımıyla penaltı kararı veren Abdulkadir Bitigen, o kocaman kokartı nasıl taktın arkadaş? Başka ülkede o pozisyona penaltı veren hakemin kokartını söküp, alırlar, düdüğünü astırırlar, emekli ederler! VAR seni çağırmış olabilir, ama son kararı sen vereceksin eyyy Bitigen!
Bir de Kerem Aktürkoğlu'nun attığı ikinci goldeki ofsayt olayı... Arkadaş yarı otomatik ofsayt sistemine göre gol ofsayt değil, nitekim hakem verdi. Elbette bu sistem birçok negatif kararlara set çekiyor, ne var ki kişisel görüşüm bizlere gelen görüntüde topun ayaktan çıktığı anı göremiyoruz!
VAR protokolü belli, ne var ki burada görevli arkadaşlar çizgi dışına çıkıyor, ahkam kesiyorlar, olmazzz. Son kararı orta hakem verir, çağırırsınız, görüntüleri koyarsınız önüne, kenara çekilirsiniz. Öyle kalkıp, hakemi yönlendiremezsiniz. Örneğin açıklanan VAR kayıtlarında gördük. Orta hakem 'penaltı' diyor, VAR'daki 'evet, penaltı' yanıtını veriyor, sana ne, otur oturduğun yerde, bunun adı dikte ettirmektir, yönlendirmedir!
İyi hakem, maç içinde gözükmeyendir, iyi hakem maçın skoruna etki yapmayandır değil mi? Bizde neredeee! Rezillik diz boyu, aldı başını gidiyor, dur diyecek olan da ortalarda yok! TFF, MHK, VAR, yarı otomatik ofsayt, disiplin ve tahkim kurulu... Nereyi tutsak elimizde kalıyor.

Haberin Devamı

*****

Haberin Devamı

Cezaya bak, cezaya!
Disiplin Kurulu, İcardi'ye 1 maç ceza verdi. Golcü oyuncu, Antalya maçında tribüne çıktı, derbide yerini alacak! Pascal'ın kulakları çınlasın, aynı harekete 7 maç ceza verildi. O dönemin yönetimi sözleşmesini feshetti! İcardi'nin disipline sevk edilme şekli de, verilen bir maçlık ceza da skandal ötesidir.