Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta işler aylardır yolunda gitmiyor... Bir yanda tribünlerin yönetime tepkisi, diğer taraftan Şenol Güneş’in ayrılık kararı... Demem o ki Kartal her yönüyle baskı altında lige tutunma uğraşı veriyordu. Haftanın derbisi Beşiktaş penceresinden dönüm maçıydı. Başka bir deyişle Kartal ya lige ‘devam’ diyecekti, ya da kontak kapatacaktı!
Bu oyunda bireysel hatalara yer yoktur! Gol yiyebilirsiniz, ancak bireysel hatalar zinciri devam ettiği taktirde faturası ağır olur. Nitekim Icardi’nin attığı golde Colley’in müthiş bireysel hatası ön plandaydı. Şartlar ne olursa olsun, lig lideriyle oynuyorsunuz, gol de yeseniz, sahada kalmak zorundasınız. Lafım kaleci Mert Günok’adır, ceza alanı dışında topa elle müdahale etmeye kalkarsınız, kızarırsınız, bırak gol olsun, ama sahada kal. Galatasaray gibi güçlü bir kadroya eksik kalırsanız, sahada kalanlar enerjisini ikiye katlamak zorundadır! Bırakın katlamayı eksik kalan Kartal’da müthiş bir panik öne çıktı, bu da özellikle kaleciye yapılan geri paslarda kendini gösterdi!
Güneş’in koltuğuna oturan öğrencisi Burak Yılmaz’ın Masuaku’yu yedek oturtmasına şaşırdım, kendine göre bir gerekçesi vardır mutlaka! Mert’in yerine kaleyi teslim alan Ersin, ilk yarı boyunca rakibin farkı artırmasına vize vermedi. Kartal’ın ürettiği var mı, 1-2 tane, hepsi o kadar, o da direklere çarpanlar!
Burak Yılmaz’ın devredeki Masuaku ve Chamberlain, daha sonra yaptığı Cenk Tosun ve Rebiç hamleleri Kartal’ı biraz olsun ayağa kaldırdı. Nitekim 69’da Rosier sağdan indi, Chemberlain’in önüne topu yuvarladı, tecrübeli futbolcu gelişine sert vurdu, skoru eşitledi.
Halil Umut Meler kokartının maşallahı var! Amir ile Torreira arasındaki mücadelede beyaz noktayı gösterdi, sevsinler seni! VAR’dan döndü, ayıbını kapattı! Peki Ghezzal’ın Icardi’ye müdahalesine ne demeli?
Chamberlain’in golü Kartal’ı umutlandırdı, ancak Amir’in eli Kartal’ın puan sevincini kursağında bıraktı. Penaltı atışını Icardi kullandı, şık bir vuruşla Aslan’ı öne geçirdi.
Valla Kartal, 10 kişi olmasına karşın, ikinci yarıda pes etmedi, Aslan’a kafa tuttu. Gelin görün ki bu mücadelesinin karşılığını puan ya da puanlarla alamadı, zirve yarışından umudunu kesti, karanlığa kanat çırpıyor!