Dünyadan Futbol Bir bakışta Dünya Kupası

Bir bakışta Dünya Kupası

03.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl 21 Kasım’da Katar’da başlayacak Dünya Kupası finallerinin kuraları çekildi. 1930’dan bu yana sadece iki kez katılabildiğimiz finallerde yine başka takımları tutmaya devam edeceğiz. Kuraları grup grup bir inceleyelim.

Bir bakışta Dünya Kupası

MERT AYDIN

Haberin Devamı

A Grubu’nun seri başı, ev sahibi Katar... Açıkçası onunla aynı gruba düşen Hollanda için iyi kura diyebiliriz. İspanya, Fransa gibi takımlarla eşleşmekten kurtuldular bu sayede. Mane ve Mendy liderliğinde Afrika şampiyonluğuna ulaşan Senegal ve Ekvador, grubun diğer takımları. Bence Katar’ın işi kolay olmayacak.

Son Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda göz dolduran İngiltere, görece iyi kura çekti diyebiliriz. Alttan yetişen genç yıldızlarıyla Southgate’in öğrencileri, kimine göre favorilerden birisi turnuvada. Yine genç bir takım olan ABD de grupta... Ama 4 yıl sonra ev sahibi olacak Amerikalılar biraz da deneyim için Katar’da olacak. Elemelerde pek de iyi sonuçlar alamadılar. İran, sağlam savunmasıyla grubun kaderine etki edecektir. Son takım ise Galler, İskoçya veya Ukrayna olacak. Hangisi olursa olsun gruptan çıkma şansı bulunacak bence.

Haberin Devamı

C grubunun patronu Arjantin. Messi geçen yıl takımına nihayet bir Copa America kazandırmıştı. Muhtemelen son Dünya Kupası’nda daha az parıltılı bir Arjantin takımıyla bunu başarabilecek mi? Karşılarında eski hocaları Tata Martino’nun çalıştırdığı Meksika, finaller tarihinde henüz golü olmayan Lewandowski’nin takımı Polonya ve sert savunmasıyla elemelerde sadece 1 gol yiyen Suudi Arabistan olacak.

Son şampiyon Fransa en büyük favorilerden birisi yine. Mbappe’nin performansı etkili olacak alacakları sonuçta. Danimarka, onları zorlayabilir. Tunus ve play-off’tan gelecek BAE, Avustralya ya da Peru D grubunda kaderi belirleyecek.

E grubunda iki dev, İspanya ve Almanya buluştu. Almanlar 4 yıl önce gruptan çıkamamıştı. Ama Hansi Flick yönetiminde yine favoriler arasındalar. İspanya da Euro 2020’de göz doldurdu. Ellerinde giderek tecrübe ve ritm kazanan gençler var. Japonya ve play-off galibi Kosta Rika ya da Yeni Zelanda için işler kolay olmayacak.

F grubu son Dünya Kupası’nın gümüş ve bronz madalyalı takımlarını buluşturuyor. Hırvatistan ve Belçika artık çok tecrübeli hale gelmiş oyuncularla sahada olacak. Vahid Halilhodzic yönetimindeki Fas küçümsenmeyecek bir ekip. Ama hocanın Ziyech ile atışmaları iyi sonuç vermeyebilir. Kanada ise 36 yıl önce gol atamadan elenmişti. En azından bu eksikliği gidereceklerini düşünüyorum.

Haberin Devamı

G grubunda Brezilya var. 2002’de kupayı son kazanmalarından bu yana hep Avrupalılar zafere ulaştı. Bu kez rekor eleme grubu puanıyla geliyorlar. Neymar bu kez nasıl bir etki yapacak?

Bir başka soru işareti de pandemi ve Avrupa Uluslar Ligi nedeniyle 3 yıldır bir Avrupa takımıyla hazırlık maçı yapamadılar. Murat Yakın yönetimindeki İsviçre sağlam bir ekip. Sırbistan ise hücumda iyi, savunmada açıkları olan bir takım. Kamerun uzatmanın uzatmasında finaller biletini aldı. Merakla beklediğim ekiplerden birisi.

H grubunda son Dünya Kupası’na gelen Cristiano Ronaldo var.
Zorlanarak da olsa finallere gelen Portekiz’in nereye geleceği onun performansına bağlı biraz da... Uruguay, Güney Kore ve Gana kolay lokma olarak adlandırabileceğimiz takımlar değil. 2010 çeyrek finalinde yaşananlardan sonra Gana ve Uruguay eşleşmesi de ilginç. Kale içinde topu elle çıkarıp Gana’yı yarı final yolundan döndüren Suarez hala oynuyor.

Haberin Devamı