Tenis Bir Madrid rüyası! Madrid Açık'ta unutulmaz sonuçlar

Bir Madrid rüyası! Madrid Açık'ta unutulmaz sonuçlar

10.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Madrid Açık’ta unutulmaz sonuçlar yaşandı. Hem kadınlar hem de erkeklerde tarih yazıldı. Kadınlarda ilk Afrikalı şampiyon Ons Jabeur ve erkeklerde 19 yaşındaki raket Carlos Alcaraz ayakta alkışlandı.

Bir Madrid rüyası Madrid Açıkta unutulmaz sonuçlar

İspanya’nın başkenti Madrid’de 26 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen tenis turnuvası Madrid Açık’ta unutulmaz sonuçlar elde edildi.İspanya’nın başkenti Madrid’de 26 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen tenis turnuvası Madrid Açık’ta unutulmaz sonuçlar elde edildi.

Haberin Devamı

Hem kadınlar hem de erkeklerde tarihi başarılar kazanıldı. Kadınlarda şampiyon olan Tunuslu raket Ons Jabeur tarihe geçti. 27 yaşındaki kadın tenisçi, Madrid’de zafere uzanan ilk Arap kökenli ve müslüman sporcu olmayı başardı.

Erkeklerde de yeni bir yıldızın doğuşuna tanıklık edildi. 19 yaşındaki Carlos Alcaraz önemli rakiplerini bir bir eleyerek finalde şampiyonluğa ulaştı. 

Her iki tenisçi de Madrid’de ayakta alkışlandı. İspanya’da gazete manşetlerini de bu iki isim süsledi. Kadınlarda şampiyonluğa ulaşan Ons Jabeur, çeyrek finalde Simona Halep gibi ciddi bir rakibi geçerken, finalde de ABD’li Jessica Pegula’yı 2-1 yenip, WTA tarihindeki ilk Arap kökenli ve müslüman şampiyon oldu.

Erkeklerde Carlos Alcaraz ise son derece zorlu rakipleri devirdi. Çeyrek finalde Rafael Nadal, yarı finalde Novak Djokovic gibi iki büyük şampiyonu eleyen 19 yaşındaki Alcaraz, finalde Olimpiyat şampiyonu Alman Zverev’i devirdi, şampiyonluğu elde etti.

Haberin Devamı

Arsenal, Arteta ile olan sözleşmesini 2025 yılına kadar uzattı