Fenerbahçe Bir spor kulübünden fazlası: Fenerbahçe

Bir spor kulübünden fazlası: Fenerbahçe

23.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Olimpiyatlarına yerli ve yabancı toplam 33 sporcu gönderen Fenerbahçe tarihi bir gurur yaşıyor. 7 farklı branşta sporcularını takip edecek sarı-lacivertliler, ısrarla savunulan ‘spor kulübü’ geleneğini sürdürüyor.

Bir spor kulübünden fazlası: Fenerbahçe

Fenerbahçe’de tarihi bir gurur yaşanıyor. 2020 Tokyo Olimpiyatlarına yerli ve yabancı toplam 33 sporcu gönderen sarı-lacivertli kulüp, büyük bir başarıya imza atıyor. Kulüp bünyesinde bulunan 9 branştan 7’sine sporcu gönderen Fenerbahçe, Avrupa ve dünyada bu alanda en iyi kulüpler arasında ilk sırada yer alıyor. Atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, basketbol ve voleybolda sarı-lacivertli sporcular başarı için ter dökecek. Türkiye için 22 sporcu yer alırken, diğer ülkelerde de 10 sarı-lacivertli sporcu bulunuyor.Kulüp geleneğiÖzellikle 108 kişilik Türkiye kafilesinde her 5 sporcudan 1’inin Fenerbahçe kulübünden olması haklı gururu bir kez daha gözler önüne seriyor.Kulübün kuruluştan itibaren ısrarla savunduğu ‘spor kulübü’ geleneği de böylece güçlü bir şekilde sürdürülüyor. Özellikle yelkende Fenerbahçe Doğuş’un başarısı, Ramil Guliyev gibi dünya ve Avrupa şampiyonu bir atletin Tokyo’da yer alması, 2016’nın Avrupa Şampiyonu atlet Eda Tuğsuz’un iddialı olması, Avrupa Şampiyonu ve Dünya 2.’si boksör Buse Naz Çakıroğlu, yüzmede rekorların bir numarası Emre Sakcı, kadın voleybol takımının yıldızları ve kaptanları Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol ve Meliha İsmailoğlu, Fenerbahçe armasının gururu olarak Tokyo’da göze çarpacak.

Haberin Devamı

Ruhi Sarıalp’in izinde

Bir spor kulübünden fazlası olduğunu her fırsatta yineleyen Fenerbahçe, tarihiyle de her zaman ön plana çıkan bir kulüp oldu. Olimpiyatlar tarihinde Fenerbahçe özellikle başarılı atletleriyle Türkiye’nin gurur kaynağı oldu.Fenerbahçe’nin efsane sporcusu Ruhi Sarıalp, 1948 Londra Olimpiyatlarında üç adım atlamada bronz madalya kazandı ve bu Türk atletizminde kazanılan ilk büyük madalya idi. Türkiye’nin atletizmde olimpiyatlarda kazandığı toplam üç madalyanın hepsini Fenerbahçeli atletler Ruhi Sarıalp (1948-bronz), Eşref Apak (2004-gümüş) ve Yasmani Copello Escobar (2016-bronz) elde etti.

Bir spor kulübünden fazlası: Fenerbahçe

11 sporcu farklı ülkelerde

Fenerbahçe Spor Kulübü, aynı zamanda farklı ülkelere de sporcularını gönderdi. Basketbol ve voleybol branşlarında çeşitli ülkelerde 11 sporcu yer alacak. Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Fenerbahçe Opet Voleybol Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı’nın yıldızları Tokyo’da mücadele edecek.İşte o sporcular: Erkek basketbol: Nando De Colo (Fransa), Danilo Barthel (Almanya), Jan Vesely (Çekya), Achille Polonara (İtalya) Kadın basketbol: Helena Ciak (Fransa) Erkek voleybol: Seyed Mohammad Mousavi (İran), Yacine Louati (Fransa) Kadın voleybol: Arina Fedorovtseva, Anna Lazareva (Rusya), Ana Cristina De Souza (Brezilya), Mina Popovic (Sırbistan)

Haberin Devamı

Bokstaki başarı

Fenerbahçe sadece gönderdiği sporcularla değil, görev alacak antrenörleriyle de gurur duyacak. Boks branşında sarı-lacivertliler en fazla sporcu ve antrenör gönderen kulüp oldu. Tokyo’da 5 milli boksörün 4’ü, 4 antrenörün de 3’ü Fenerbahçe Boks Şubesinden çıktı. 

1936’dan 2020’ye

Fenerbahçe’nin yelken şubesi her zaman farklı bir konumda oldu. Şube, 1936’da Behzat Baydar ve Harun Ülman ile Star (sailboat) sınıfında 1936 Berlin Olimpiyatları’nda ilk kez Türkiye’yi temsil etti.2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da Fenerbahçe Doğuş’tan Ateş Çınar ve Deniz Çınar (470 sınıfı), Alican Kaynar (Finn sınıfı) başarı arayacak.

İşte Fenerbahçe’nin övünç tablosu
Atletizm: Ramil Guliyev (200 metre), Eda Tuğsuz (Cirit atma), Özkan Baltacı (Çekiç atma), Ersu Şaşma (Sırıkla atlama), Tuğçe Şahutoğlu (Çekiç atma), Kayhan Özer ve Oğuz Uyar (4x100m bayrak yarışı)Boks: Batuhan Çiftçi (52 kilo), Esra Yıldız (60 kilo), Buse Naz Çakıroğlu (51 kilo), Bayram Malkan (81 kilo)Kürek: Onat Kazaklı (Tek çifte)Yüzme: Emre Sakçı (100 metre kurbağalama), Ümitcan Güreş (100 metre kelebek), Deniz Ertan (1500 metre serbest), Baturalp Ünlü (200 metre serbest)Yelken: Ateş Çınar ve Deniz Çınar (470 sınıfı), Alican Kaynar (Finn sınıfı)Voleybol: Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Meliha İsmailoğlu (A Milli Kadın Voleybol Takımı)

Haberin Devamı