Tenis Bir veda da Majesteleri’nden! 'Herkese teşekkür ederim'

Bir veda da Majesteleri’nden! 'Herkese teşekkür ederim'

16.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Serena Williams’ın ardından tenisseverleri üzecek bir haber de Federer’den geldi. Laver Cup’ın ardından veda edeceğini açıklayan 41 yaşındaki sporcu, “İsviçreli küçük bir çocuğun hayallerini gerçekleştirmesine yardım eden herkese teşekkür ederim” dedi.

Bir veda da Majesteleri’nden Herkese teşekkür ederim

Elde ettiği başarılarla tenis dünyasına adını altın harflerle yazdıran İsviçreli raket Roger Federer 23-25 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Laver Cup’ın ardından kariyerini sonlandıracağını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sevenlerini üzen bu haberi veren 41 yaşındaki tenisçi şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Bilindiği gibi, son üç yıl bana zorluklar getirdi. En iyi formuma dönmek için çalıştım. Ama vücudumun sınırlarını biliyorum. 41 yaşındayım. 24 yılda bin 500’den fazla maç oynadım. Elbette gelecekte daha fazla tenis oynayacağım, ancak Grand Slam’lerde değil. 24 yıl inanılmaz bir maceraydı. İsviçreli küçük bir çocuğun hayallerini gerçekleştirmesine yardım eden hepinize kalbimin en derinliklerinden teşekkür ederim. Son olarak tenise mesajım şu ki, seni seviyorum ve senden asla ayrılmayacağım.”

310 hafta zirvede

Federer’in, 20 Grand Slam tekler şampiyonluğu bulunuyor. Yıldız raket ayrıca ilk kez 2004’te dünya klasmanının 1 numarasına yükselmiş ve 310 hafta zirvede kalarak rekor kırmıştı. Federer, geçen yıl yapılan Wimbledon’da çeyrek finalde elenmesinin ardından 18 aylık bir süre içinde geçirdiği 3. diz ameliyatından bu yana tenisi oynamadı. Öte yandan Federer, Nadal ve Djokovic üçlüsü, Andy Murray ile birlikte Laver Cup’ta Avrupa takımının bir parçası olarak ilk kez birlikte korta çıkacak.

Haberin Devamı