Diğer ‘Biz satranç ülkesiyiz’

‘Biz satranç ülkesiyiz’

25.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası’nın desteğiyle her yıl büyüyen satranç ailesi, Antalya’da rekor katılımla düzenlediği turnuva ile alkış aldı. TSF Başkanı Tulay, “Artık bir satranç ülkesiyiz” dedi

‘Biz satranç ülkesiyiz’

Satrançta 100. Yılın Yıldızlarının mücadele edeceği 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları Antalya’da tüm hızıyla devam ediyor. Açılışı cumartesi günü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Dr. Mert Taşkın’ın katılımıyla yapılan turnuva 28 Ocak’ta sona erecek.

Turnuvaya büyük bir ilgi olduğunun altını çizen TSF Başkanı Tulay da haklı olarak bunun gururunu yaşıyor. Başkan Tulay konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “2304 sporcuyla Avrupa’nın en büyük spor organizasyonlarından birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her vatandaşımıza dokunan projelerimizle artık bir satranç ülkesiyiz. Bu başarının destekçileri başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile ebette ki sponsorlarımız. Bu anlamda Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’a teşekkür ediyorum.”

Basın ile yapılan sohbete katılan şampiyon sporcular Ediz Gürel, Yağız Kaan Erdoğmuş, Elif Keskin ve Gülenay Aydın da bugünlere gelmenin kolay olmadığını, ancak sistemli bir çalışmayla başarının geleceğini vurguladı. Sporcular ayrıca derslerinde de bir o kadar başarılılar. Milli sporcular, zaman zaman zorlandıklarını kabul ederken, satrancın hayatta birçok şeyi kendileri adına çok kolaylaştırdıklarını ifade ettiler.

Haberin Devamı