Diğer Bölgeye spor okulu

Bölgeye spor okulu

06.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Olimpiyat umudunu depremzedelerle buluşturmak amacıyla bölgede spor okulu açmaya hazırlanan P&G ve TMOK işbirliğinde, ‘Depremzedeler için Umutla Paris 2024’e’ teması tanıtıldı.

Bölgeye spor okulu

Olimpik Anneler projesini sürdüren P&G Türkiye, projenin 10. yılına bir kala 2024 Paris Olimpiyatları için hazırlanıyor. P&G, sporun birleştirici ve iyileştirici gücünü deprem bölgesine taşımayı da hedefliyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Olimpiyat umudunu depremzedelerle buluşturmak amacıyla bölgede spor okulu açmaya hazırlanılıyor.

Haberin Devamı

“Depremzedeler için Umutla Paris 2024’e” temalı panel İstanbul’da bir otelde düzenlendi. Toplantıya P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ile olimpik sporcular ve anneleri katıldı.

Gauvin, “Oyunlar Fransa ve Türkiye’nin spor alanındaki birlikteliğini güçlendirmeye fırsat sunuyor. Hem TMOK hem de özel şirketlerin çabaları memnuniyet verici düzeyde” derken, Gündoğan ise “Deprem bölgesinde sporun, toparlanma ve iyileştirme sürecindeki en önemli araç olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Tankut Turnaoğlu ise şunları söyledi: “Depremzedeler İçin Umutla Paris 2024’e dedik. Umut hareketinin depremzedeler için olmasını istiyoruz. Spor ekipmanları gönderiyorduk artık spor okulu projesi gerçekleştiriyoruz. Depremzedelerimizin çocukları bu travmaları spor okullarıyla aşsınlar istiyoruz.”

Haberin Devamı

‘DESTEKLEMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK’

Avrupa şampiyonu milli boksörü Buse Naz Çakıroğlu, annesi Duygu Çakıroğlu ile birlikte toplantıda yer aldı. Duygu Çakıroğlu “Sporun hayatına kattığı öyle bir disiplin var ki onu görünce desteklemekten başka alternatifiniz kalmıyor” dedi. Avrupa şampiyonu milli güreşçi Kerem Kamal da annesi Şükran Kamal ile duygularını paylaştı. Kerem “Annem haftada bir kıyafet yıkıyorsa sporla her güne çıktı. Annemin bana çok yardımı oldu” diye konuştu.